vreau sa polishez farurile,iar dupa aceasta operatie am inteles ca se aplica o folie protectoare sa un strat de lac,care ar fi mai indicat din acestea ?
Polish Faruri
Collapse
X
-
La farurile din policarbonat cred că partea importantă nu este doar polish-ul în sine, ci și starea în care se află farul înainte de lucrare. Dacă este doar ușor mat, poate fi suficient un polish, dar dacă stratul exterior este deja puternic oxidat sau îngălbenit, trebuie îndepărtat controlat stratul degradat și refăcută transparența.
.....
Eu n-aș aplica direct lac sau folie peste un far care nu a fost pregătit corect. Dacă rămâne oxidare dedesubt, practic protejezi o suprafață deja degradată. Mai întâi aș rezolva matuirea și abia apoi aș decide ce protecție suplimentară merită aplicată.
La Logan/Dacia merită verificat și dacă problema este într-adevăr transparența farului. Dacă după restaurare lumina tot pare slabă, pot exista și alte cauze: becuri, reglajul farurilor sau partea electrică. Pentru Dacia sunt centralizate aici mai multe tipuri de verificări și intervenții:
.......
Deci eu aș merge pe principiul: întâi verifici starea policarbonatului → alegi polish sau restaurare/polimerizare → apoi te gândești la protecția suprafeței. Dacă farul are fisuri, infiltrații sau reflectorul deteriorat, polish-ul nu mai rezolvă problema.
Scriu articole uitile pe StatiiITP.ro Chiar asa tu unde iti faci ITP ul?
Comment

Comment