Eu stiu ca martorul respectiv(masina pe un drum sinusoidal) e asr-ul. Am avut la fosta skoda fabia si exact asa arata martorul cand intra asr-ul(nu avea esp).
Noul Logan 1.5 Dci 75 Cp
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
In momentul in care ESP-ul iti lucreaza nu se aprinde niciun bec in bord. Atunci cand acel martor se aprinde inseamna ca ESP-ul este ovreseed - nu mai poate controla masina - si deci ai grija ca daca se aprinde martorul nu-i bine. Gasesti info di in manual.Originally posted by MihaiiahiM View PostAcum am mers si eu pe un drum acoperit de gheata si am accelerat brusc sa vad ce se intampla, am observat ca s-a aprins in bord martorul ce arata o masina pe o traiectorie sinusoidala (ESP), iar turatia motorului a scazut. Doar asta am observat deoarece drumul era in linie dreapta si nu a fost nevoie de corectie a traiectoriei masinii. Cred ca aceste sisteme isi fac treaba.
Comment
-
Sistemul de injectie la 1,5dCi Duster este Siemens. Orice sistem european(Siemens sau Bosh, altele nu mai exista) e mai bun decat Delphi american.Originally posted by me_catalin View Postdin cate stiu dusterul de 110cp are bosch, celelalte au delphi.
Ps
Siemens - (Continental) a avut probleme doar pe injectoarele piezoelectrice.
Comment
-
Si eu am avut Passat cativa ani ... este la fel la toate masinile. Atunci cand martorul clipeste sistemul te avertizrasa ca nu mai poate functiona si deci sa ai grija.ESP-ul functioneaza permanent pe masinav fara sa se aprinde vre-un martor in bord. Citeste si in manualul de pasdat si o sa vezi.Originally posted by Teo21Din View PostBa da , se aprinde martorul , defapt clipeste ... asa mi se intampla si mie la Passat si cand plec mai tare (cand se rotesc in gol)
P.S. orice martor galben semnalizeasa o " atentionare " de posibil risc ... de aceea martorul de esp este galben -portocaliu.
Merci
Comment
-
Citez din manual: "Atunci cand functia ESC (cu ASR-ul) este activata, martorul luminos clipeste pe tabloul de bord." Cand este o anomalie martorul luminos se aprinde continuu pe tabloul de bord si inseamna ca sunt dezactivate. Deci la patinari si la subvirari sau supravirari este normal ca martorul sa clipeasca.sigpic
Comment
-
Eu am citat din manualul de utilizare al masinii, daca aia au gresit..., dar acolo scrie asa cum am citat eu. SorryOriginally posted by jayplay View PostCand asr-ul clipeste inseamna ca lucreaza nu e o atentionare.
Nu are bec separat de asr si de esp, ci este unul singur. Unul pentru alea doua si unul pentru absLast edited by MihaiiahiM; 9 January 2013, 21:26.sigpic
Comment

Comment