Ordinul ASF 23/2014 - O Mare Bulibaseala

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ordinul ASF 23/2014 - O Mare Bulibaseala

    In atentia tuturor :

    Din 01.01.2015 vor intra in vigoare noile norme RCA prin Ordinul ASF 23/2014

    O schimbare importanta si foarte controversata s-a facut la despagubirea daunei totale . Calculul nu se mai face plecand de la valoarea de nou , ci de la valoarea de piata. Altfel spus pot fi luate in consideratie preturi de pe Autovit, Olx, Tocmai etc. Nu exista niciun mod de calcul concret , nu se specifica decat faptul ca valoarea vehiculului se va face "PE BAZA" valorii de piata . Adica se poate ajunge si la o valoare mai mica in cazul in care asiguratorii inventeaza niste coeficienti sau alte scazaminte .

    Art. 52. - (1) Valoarea vehiculului la data producerii accidentului se stabileste pa baza valorilor de piata ale unor vehicule de aceeasi marca, tip, model, caracteristici tehnice si dotari, an de fabricatie, avand un parcurs in kilometri si o stare de intretinere comparabile.
    (2) Valoarea de piata a unui vehicul se stabileste pe baza sistemelor de specialitate pentru evaluarea vehiculelor inmatriculate permanent in Romania, precum si in baza oricaror documente prezentate de catre partea prejudiciata in dovedirea prejudiciului suferit.
    (3) in cazul vehiculelor inmatriculate in alte state sau al celor care nu sunt inmatriculate permanent in Romania, valoarea vehiculului la data producerii accidentului se stabileste pe baza valorilor de piata din statul in care vehiculul este sau a fost ultima data permanent inmatriculat, precum si in baza oricaror documente prezentate de catre partea prejudiciata in dovedirea prejudiciului suferit.


    In baza acestor prevederi asiguratorii vor putea inventa mai usor noi metode de diminuare si tergiversare a despagubirilor .

  • #2
    vor face ca samsarii care iti diteaza pretul apartamentelor in functie de "umflaturile" altor samsari. Asa se cumpara aprtamente de 40k in Bucuresti la "doar" 60k

    Comment


    • #3
      O alta dispozitie facuta de niste indivizi cu functii, ca sa-si justifice salariile platite de noi toti! Asa e si cu faimoasa taxa auto, de poluare sau cum se mai numeste! Acolo platim la valorile stabilite tot de niste angajati ai statului, valori fara legatura cu realitatea. Ar trebui sa platesc, daca vand masina, cam 1700 de euro, pentru Loganul pe care nu stiu daca il dau cu 2500-2700 de euro!
      LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!

      Comment


      • #4
        O mare tampenie pe care ne o baga pe gat.
        SRF TARGOVISTE

        Comment


        • #5
          De parcă ar fi singura...!
          Eu încă aştept să văd câţi centimetri de autostradă se vor construi din taxa (acciza) Ponta, în condiţiile în care din câte mi-aduc aminte, fostul ministru al Transporturilor Dan Şova declara în luna aprilie a acestui an, că din acciza suplimentară la carburanţi se pot construi aproape 700 de kilometri de autostradă.

          Comment


          • #6
            S-au terminat alegerile ...taxele raman si vin proiectele de autostrazi pe banda doar pe hartie

            Comment


            • #7
              Jeliti drobul de sare de pe soba ,exact ca in povestirea lui Creanga.
              Cu siguranta nu aveti nici un exemplu concret , dar vorba aia : in politica , fotbal si asigurari se pricepe tot romanul.
              Nu-i apar pe astia din asigurari si nici nu le port de grija pentru ca sunt niste talhari la drumul mare care actioneaza sub pavaza legii; totul este sa stii cum sa pui problema si cum sa ceri o despagubire, sa-ti cunosti drepturile sau sa stii legile ce guverneaza asigurarile din Romania.
              Ori astia din asigurari tocmai pe asta mizeaza , pe necunostinta si pe prostia clientilor.
              Aveam pe aici postat un topic cu Consultanta , Asistenta, Reprezentare si Tractare in caz de dauna , o sa-l caut si o sa-l aduc in atentia membrilor forumului, la nevoie sa mai aibe o varianta sau un sfat in plus.
              ADRIAN Vatamaniuc
              0727.883.438

              Comment


              • #8
                Aveam pe aici postat un topic cu Consultanta , Asistenta, Reprezentare si Tractare in caz de dauna , o sa-l caut si o sa-l aduc in atentia membrilor forumului, la nevoie sa mai aibe o varianta sau un sfat in plus.
                Nu-l mai cauta, ca n-o sa-l gasesti; nu mai e.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • #9
                  @adrian05ro: Imi poti da un sfat in legatura cu o dauna? Pe scurt: o proasta nu a vazut strada, nici semnul STOP si ne-a lovit masina stanga fata (inclusiv lonjeron). Era asigurata la Allianz si sotul, care era la volan, a sunat la 112, dar au spus ca daca nu se inteleg, atunci se merge cu ambele masini la politie. A facut constatare amiabila ( 8.01), pe 12.01 ne-a chemat inspectorul de daune, a facut poze, estimare dauna 11.000 lei. "Doamna" si-a reparat de pe 9.01 masina si nu a venit cu masina, urmand sa vina in alta zi sa dea declaratie ca si-a reparat-o. La 1 saptamana de la accident am sunat la Allianz si au spus ca dureaza intre 5 si 7 zile lucratoare pana se da un raspuns, dar ca 'DAUNA ESTE CAM MARE PT UN LOGAN' . Am vorbit la reprezentanta, unde a ramas masina de pe 12, de acolo ni s-a spus ca s-ar putea sa fie nevoie de o completare pt ca asiguratorul aproba 9.600 din total si ca vor incerca sa ceara un discount la piese. Acum, ma gandesc eu, la nivelul unui simplu platitor de asigurari, de ce trebuie sa mai platesc rca, daca oricum ei nu sunt dispusi sa plateasca reparatia? 'Doamna' a catadicsit sa apara de-abia ieri, pe 20.01 sa dea declaratia, iar cei de la Allianz au motivat depasirea celor 7 zile cu faptul ca lipsea declaratia vinovatei din dosar. Cand a sunat sotul sa intrebe astazi de ce nu au trimis declaratia, d inspector i-a spus ' calmeaz-o pe sotie', ca se rezolva masina ) . Nu ar mai vorbi de calmare daca ar ramane pieton din vina altei persoane 3 saptamani sau mai mult... Ce as putea sa fac pentru reparatia corecta a masinii? Ma refer la schimbarea pieselor si nu indreptare/chituire, etc? Daca poate altcineva sa imi dea un sfat, multumesc!

                  Comment


                  • #10
                    Nu exista sa nu-ti deconteze ca "este prea mult pt un Logan".
                    Pune-i sa dea in scris aceasta fraza!
                    De asemenea, spune-le ca daca nu rezolva problema dosarului le vei face plangere la ASF.
                    Nu mai trebuie sa faci amiabila data viitoare, mai ales la daune asa mari si mai ales cu nesimtitii! Data viitoare mers la politie, sa ramana jegul care nu se orpeste la stop, pieton 3 luni!

                    Iar astora de la Alliantz fa-le plangere la ASF! Sa-si ia niste amenzi. Auzi la ei: "prea mult pt un logan". Mama lor de jeguri infecte.
                    Last edited by vitriol; 21 January 2015, 18:19.

                    Comment


                    • #11
                      Daca colegul nostru a expus problema in mod special d-lui Adrian il rugam sa ii ofere o solutie !

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google