Cumparare Logan Sh Care A Fost Cumparat Cu Credit Auto

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Recunosc ca nu am cumparat niciodata masina in rate,desi am schimbat 8 masini pana in prezent ( e drept ca nici una nu a fost noua) si sper ca nici de acum inainte sa nu fiu nevoit sa o fac,insa ce spune cezar82 are sens.Am vandut o masina aici (in USA) unui tanar care a cumparat prin credit,ne-am dus amandoi la banca,mi-a verificat Titlul (e echivalentul CI in Ro) pe care scria ca eu sunt proprietar .Apoi,pe titlul pe care i l-am dat eu,dupa ce am trecut datele tranzactiei (in Ro cred ca se trece pe certificat cand o instrainezi) banca a pus o parafa prin care zicea ca masina este gaj pt creditul acordat si cand cumparatorul o va inscrie pe numele lui,va primi un nou Titlu de la Secretary of State (cei care tin evidentele si fac inmatricularile) pe care el va fi proprietar insa este mentionat clar,mare si raspicat ca MASINA ESTE GAJ.
  Situatie: daca eu vreau sa cumpar o masina la mana a doua a carei actual proprietar care vrea sa o vanda imi prezinta actele unde unde arata clar ca e proprietar si nu-mi spune ca masina e luata in rate.Ca sa scap de neplaceri,eu ce fac? o iau din poarta in poarta la toate bancile sa intreb daca masina aia nu e gaj la ei?Eu cred ca trebuie sa existe o modalitate legala prestabilita pt a se sti concret daca un bun este gaj sau ''liber''.Asa cum te duci la RAR (sau ARR,nu stiu sigur) daca iei masina din alta tara sa verifici daca e in baza de date ca furata,INAINTE DE A O CUMPARA,pt ca altfel ti-o opresc ei la RAR.
  Altfel,cumpar in rate in acelasi timp mai multe masini,le vand pe cash si nu mai platesc ratele,sa se spele pe cap noii proprietari cu banca...nu?Sa nu mai imi dea credit dupa asta...imi ajung astea.Atat timp cat esti proprietar,poti dispune de bunul tau dupa plac,cand bunul tau este conditionat de alte obligatii ale tale,acest lucru trebuie mentionat oficial.Asa cum la leasind e treecut clar in Carte ca proprietar firma de leasing,doar ei pot vinde masina,daca tu esti proprietar si nu sunt alte mentiuni,din moment ce pt a inregistra masina pe numele tau tu te adresezi unor institutii care fac niste verificari (RAR,politie) si acestia nu sesizeaza nici o neregula........ori banca nu mai are nici o putere asupra masinii instrainate,ori poti da in judecata institutiile care trebuiau sa verifice si nu si-au facut treaba.Tot asa cum notarul public isi asuma raspunderea in momentul in care legalizeaza o tranzactie imobiliara (cere certificat de urbanism,cadastru,act de proprietate.....).Depin de mult si de viziunea cetateanului.In Romania ,necunoasterea legislatiei de cetre cetateni degenereaza uneori in panica si tragedii.
  My 2 c.

  Comment


  • #17
   Originally posted by cezar82 View Post
   Domn Vasile,nu te ambala asa tare ca nu iti pica bine apoi.Cand ai facut credit la brd,aia de acolo,te-au pus sa aduci o adeverinta de la locul de munca ca sa dem ca esti capabil sa platesti ratele.Masina iti apartine,de aceea esti tu pe CI.Ce draq nu se intelege din chestia asta!!!
   Nu te ambala tu. Daca ai credit auto (si nu de nevoi personale) vezi ca ai pe langa contractul de creditare in sine un micut(vre-o 2 pagini) contract de gaj. Citeste-l pe ala sa vezi ce scrie. Daca nu ai contract de gaj inseamna ca ai credit de nevoie personale care e alta mancare de peste. Adeverintele de la munca ti le cer ca sa vada daca esti capabil sa duci ratele(asta pe romaneste spus titulatura oficiala este sa-ti calculeze riscul de neplata) DAR masina o gajezi ca sa te incadreze la CREDIT AUTO, credit care are o rata a dobanzii mai mica decat cea a unui credit de nevoi personale tocmai pentru ca riscul bancii de a nu-si recupera paguba in cazul in care nu mai platesti (ramai fara servici de exemplu) este mai mic.
   Cristi_LCD
   Loganist de 5 stele
   Last edited by Cristi_LCD; 17 October 2009, 09:01.
   Cel mai lent 1,6 8v

   Comment


   • #18
    Ia vezi cezar82, domneata cum iti pica...
    "Gaj
    Garantie reala constand in unul sau mai multe bunuri mobile si care servesc la garantarea unei obligatii, pana la stingerea acesteia. Conform contractului de gaj, incheiat pe baza acordului de vointa dintre parti, daca la scadenta debitorul nu isi onoreaza datoriile, atunci creditorul este indreptatit sa declanseze procedura de executare silita, pentru a-si acoperi creanta. In activitatea de creditare, bancile acorda o importanta deosebita garantiilor aduse de catre debitorul insusi, sau de catre giranti (gajuri, ipoteci, depozite colaterale, etc.), pentru ca in cazul in care debitorul si girantul nu pot sa onoreze obligatiile, banca sa poata recupera creanta. Exista doua tipuri de gajuri: gaj cu deposedare si gaj fara deposedare.

    Gaj cu deposedare
    Bunul/bunurile mobile sunt incredintate in custodie creditorului, pana la stingerea fata de acesta a tuturor obligatiilor.

    Gaj fara deposedare
    Prin care debitorul/girantul sau garanteaza plata unei datorii cu bunuri mobile, insa fara a le remite creditorului; acestea raman in custodia constitutorului. Aceasta forma de gaj este utilizata de catre banci in cazul unor produse precum cerealele, plante tehnice, leguminoase, etc., dat si al materiilor prime industriale supuse unui proces de prelucrare."

    Si ce daca am dus adeverinta de la munca? Daca ma da afara si nu mai platesc, banca ce-mi mai ia, pielea?
    vasile78
    Banned
    Last edited by vasile78; 17 October 2009, 13:30.

    Comment


    • #19
     http://www.mj.romarhiva.ro/Webarchive/index.htm


     intrati la PF si cautati-va dupa CNP sa vedeti cum stati cu gaju

     Comment


     • #20
      Fratilor,va abateti de la subiect doar ca sunteti caposi si vreti sa aveti voi dreptate.Problema espusa de initiator era despre vanzarea unei masini achizitionata initial prin credit si care sunt situatiile ce pot aparea,precum si,cel mai important:cum se pot verifica si inlatura acestea,ca pe google gasim ce inseamna gaj,da nu ajuta prea mult in situatia de fata.
      Am impresia ca sunt multe aspecte despre aceasta situatie care nu sunt prezentate de nimeni ,mai sus.
      Hai sa va dau urmatoarea speta: o persoana cumpara o masina de la un proprietar care o are cumparata prin credit auto si masina e gaj pana la achitare.Daca nu exista nici o restrictie stipulata concret nicaieri in actele masinii,atunci acesta poate vinde masina,cum spuneau unii ca au si facut.Noul proprietar inscrie masina pe numele lui,iar fostul proprietar ramane sa-si achite creditul in continuare.La un moment dat,nu-si mai poate achita ratele si banca vine sa-si recupereze creanta,respectiv sa recupereze garantia,in cazul nostru : masina.
      Acum,ce se intampla daca,in acest timp in care fostul proprietar nu mai plateste si se fac formalitatile de deposedare,noul proprietar face accident cu masina si o face dauna totala.Ce se va intampla,il obliga banca pe el sa achite creditul fostului proprietar pt ca i-a distrus bunul?Are el vreo obligatie juridica?
      Nu poti sanctiona o persoana pt ca nu a respectat o procedura,pana in momentul in care acea procedura este stabilita concret si aici ma refer la noul cumparator.Trebuie sa existe in legislatie o procedura concreta prin care sa se poata afla daca un bun este conditionat sau nu vanzarii.Altfel nu poti emite pretentii urmatorului proprietar.Adica:
      -ori se mentioneaza in mod concret in actele bunului starea juridica a acestuia;
      -ori exista o procedura prin care poate fi verificata starea acestora la vanzare ( una accesibila si garantata,ca veridicitate),ca nu umbla nimeni din poarta in poarta la toate institutiile sau prin sondaj sa verifica.
      O sa discut problema pe un forum de specialitate si o vin si cu argumente concrete.
      bobodinvs
      Junior
      Last edited by bobodinvs; 17 October 2009, 19:01.

      Comment


      • #21
       Originally posted by crispred View Post
       http://www.mj.romarhiva.ro/Webarchive/index.htm


       intrati la PF si cautati-va dupa CNP sa vedeti cum stati cu gaju
       Multumesc. M-am gasit, dar prima data mi-a cam stat pulsul ca aparuse numele lui tanti(angajata BRD) care a facut inscrierea si nu stiam ce treaba am cu ea.
       Cel mai lent 1,6 8v

       Comment


       • #22
        incercati sa face-ti afirmatii bazate pe cunostiinte solide. nu va bateti cu pumnu in piept ca daca pe acte e numele vostru masina e doooar a voastra. NU uitat ca la credit auto ati garantat cu masina , ca urmare a faptului ca ati garantat cu masina banca va obliga la casco , unde a vrut ea si in favoarea ei. la fel daca era pe nevoie persoanle girati cu casa si banca va obliga la asigurare pe casa si etc.

        sigpic

        Comment


        • #23
         Multumesc celor care au raspuns, din ferificire am hotarat sa nu cumpar masina. Proprietarul dupa ce ca nu mi-a spus decat foarte tarziu ca masina era cumparata pe credit, masina fiind gaj la banca mai imi propunea sa las masina pe numele lui, facem doar contract de vanzare cumparare, ca el sigur plateste creditul, ca dovada a acestui lucru fiind faptul ca eu ar fi urmat sa virez direct banii in contul creditului. Dupa ce am fost si am intrebat si la banca in 2 sucursale diferite ale BRD mi s-a confirmat faptul ca eu puteam sa raman foarte usor fara masina, singura solutie sigura fiind ca eu sa preiau creditul sau ca proprietarul sa il achite cumva, eventual cu un alt credit si sa il inchida. Ceea ce mai speriat si mai tare este faptul ca nici acu nu is sigur daca cumva cand radiam masina fiscal aflam de acest lucru, ca masina era pe credit. Cred ca pana la urma mai bine mai pun niste bani, eventual renunt la AC si cumpar unul nou mai ales acum cu oferta la 4 ani la garantie, mai am si o rabla pe care o pot da in plus. Ce am vazut de vanzare pana acum la un pret care sa se merita fata de Logan nou erau numai masini suspecte. Multumesc de sfaturi si sper ca in curand sa devin si eu proprietar de Logan.

         Comment


         • #24
          vand logan preferance 1,4 din 2006 decembrie.jante aliaj,geamuri ionizate,culoare albastru marin[indigo].16500km.

          Comment


          • #25
           Fa-ti si tu frumos un thread la vanzari, pune poze sa vada ochiul omului, pune si pret! Spor la vanzare!

           Comment


           • #26
            Originally posted by cipicric View Post
            Multumesc celor care au raspuns, din ferificire am hotarat sa nu cumpar masina. Proprietarul dupa ce ca nu mi-a spus decat foarte tarziu ca masina era cumparata pe credit, masina fiind gaj la banca mai imi propunea sa las masina pe numele lui, facem doar contract de vanzare cumparare, ca el sigur plateste creditul, ca dovada a acestui lucru fiind faptul ca eu ar fi urmat sa virez direct banii in contul creditului. Dupa ce am fost si am intrebat si la banca in 2 sucursale diferite ale BRD mi s-a confirmat faptul ca eu puteam sa raman foarte usor fara masina, singura solutie sigura fiind ca eu sa preiau creditul sau ca proprietarul sa il achite cumva, eventual cu un alt credit si sa il inchida. Ceea ce mai speriat si mai tare este faptul ca nici acu nu is sigur daca cumva cand radiam masina fiscal aflam de acest lucru, ca masina era pe credit. Cred ca pana la urma mai bine mai pun niste bani, eventual renunt la AC si cumpar unul nou mai ales acum cu oferta la 4 ani la garantie, mai am si o rabla pe care o pot da in plus. Ce am vazut de vanzare pana acum la un pret care sa se merita fata de Logan nou erau numai masini suspecte. Multumesc de sfaturi si sper ca in curand sa devin si eu proprietar de Logan.
            Mai bine iti iei una noua. Ai macar garantie si nu te mai doare capul. In plus e masina noua nu forjata de altii.

            Comment


            • #27
             preluare credit brd nu accepta nesimtitii

             am incercat sa predau eu un logan, luat cu credit pe 10 ani... DAR stupoare... nu exista aceasta posibilitate. doream s-o dau unui cunoscut, dar fara sa am surprize, vroiam sa fie totul legal si ok. BRD nu accepta asa ceva             Originally posted by cipicric View Post
             Multumesc celor care au raspuns, din ferificire am hotarat sa nu cumpar masina. Proprietarul dupa ce ca nu mi-a spus decat foarte tarziu ca masina era cumparata pe credit, masina fiind gaj la banca mai imi propunea sa las masina pe numele lui, facem doar contract de vanzare cumparare, ca el sigur plateste creditul, ca dovada a acestui lucru fiind faptul ca eu ar fi urmat sa virez direct banii in contul creditului. Dupa ce am fost si am intrebat si la banca in 2 sucursale diferite ale BRD mi s-a confirmat faptul ca eu puteam sa raman foarte usor fara masina, singura solutie sigura fiind ca eu sa preiau creditul sau ca proprietarul sa il achite cumva, eventual cu un alt credit si sa il inchida. Ceea ce mai speriat si mai tare este faptul ca nici acu nu is sigur daca cumva cand radiam masina fiscal aflam de acest lucru, ca masina era pe credit. Cred ca pana la urma mai bine mai pun niste bani, eventual renunt la AC si cumpar unul nou mai ales acum cu oferta la 4 ani la garantie, mai am si o rabla pe care o pot da in plus. Ce am vazut de vanzare pana acum la un pret care sa se merita fata de Logan nou erau numai masini suspecte. Multumesc de sfaturi si sper ca in curand sa devin si eu proprietar de Logan.

             Comment


             • #28
              Zi-le alora de la BRD ca nu mai ai bani sa o platesti, poate schimba regulile!

              Comment


              • #29
               Ia fiti putin atenti ce scrie pe contractul de credit auto:

               1. in cazul creditelor care au ca scop achizitionarea unui bun (este vorba in cazul de fata de un credit auto) sa nu instraineze obiectul creditului fara consimtamantul prealabil al bancii, prin vanzare, donatie sau instarinare, mai inainte de a rambursa integral creditul primit.

               2. in cazul creditelor auto, sa prezinte bancii in termen de 90 de zile calendaristice de la data utiliarii creditului, factura de achizitionare a autovehiculului care face obiectul creditului si CARTEA DE IDENTITATE A VEHICOLULUI avand inscrise datele de identificare ale imprumutatului.

               Deci si la credit auto ci ar trebui sa stea la banca.

               Comment


               • #30
                În cazul creditelor banca finanţează clientul iar maşina este plătită dealer-ului!!! Banca îşi ia ca măsură de precauţie acel contract de gaj asupra maşinii pentru cazul în care clientul nu poate sau nu mai vrea să plătească ratele creditului. Altfel, clientul este proprietar cu drepturi (aproape) depline asupra autoturismului iar CI rămâne la proprietar şi nu în altă parte.
                În cazul leasing-ului firma care se ocupă cu aşa ceva îşi ia ca măsură de precauţie pentru recuperarea datoriei nu numai creditul acordat clientului ci şi dreptul de proprietate pe care şi-l asumă până la achitarea datoriei. De aceea CI rămâne la firma de leasing. Nu înţeleg ce e aşa de greu priceput şi tot o dăm la interpretat!!!

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google