OUG 50/2010: Cum Ne Afecteaza Creditele Auto

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • OUG 50/2010: Cum Ne Afecteaza Creditele Auto

  Eu am luat Loganul prin credit BRD. De ceva vreme tot primesc mesaje lunar, ca sa imi aminteasca ce suma am de platit. Ma rog, n-am dat atentie, desi numai rau platnic nu pot fi numit. Numai ca ultimul mesaj, pe care tocmai l-am primit, suna asa: Va invitam in unitatile BRD pentru alinierea contractului de credit la OUG 50/2010. Nesemnarea unui Act Aditional este considerata acceptare tacita. Multumim!
  Nu mai vorbesc de metoda extrem de discutabila de anuntare prin sms-uri ca procedura de comunicare intre banca si client, si care pe mine ma cam deranjeaza. Dar este vorba despre aceasta OUG 50/2010 si cum va fi ea folosita de catre banci ca sa ne mai arda un pic - si cum ne putem apara! Procedura asta de "acceptare tacita" a fost infiintata ca un mijloc de aparare a cetateanului in fata abuzului functionarului de stat. Acum vad ca se aplica pentru a baga pe gat unei persoane particulare de catre o institutie privata niste prevederi contractuale pe care nici nu le cunoaste, nici nu le semneaza, si care modifica un contract deja semnat de ambele parti. Si asta printr-o lege semnata de profesorul de drept Boc!
  Inca n-am fost la banca - sunt in concediu, cand ma intorc o sa merg si o sa va tin la curent.
  Last edited by ParuLuScorilo; 19 August 2010, 15:44.

 • #2
  Si eu am primit in urma cu cca 30 de minute un mesaj cu exact aceleasi cuvinte (desi am credit la o alta banca...); sunt curios sa aflu despre ce e vorba. Singura idee ce imi vine este ca are legatura cu cardul de credit de la BRD Finance-primit acasa de la DACIA
  Interesant!
  Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

  Comment


  • #3
   Eu am profitatat de OUG 50. Cum a intrat in vigoare am facut un efort si m-am dus si am rambursat tot creditul fara comision de rambursare anticipata. Interesant ca la inceputul "tratativelor" au vrut sa ma abureasca cum ca in contract e prevazut comison de rambursare anticipata. Numai ca aveam lectia invatata le-am spus articolele din OUG pe de rost si le-am inchis gura. Ura si la gara domnilor de la BRD cine o mai calca in banca voastra ca eu m-am saturat de voi si de dobanzile voastre camataresti.
   P.S. si mie imi trimiteau "iesemesuri" lunar cu rata .
   Cel mai lent 1,6 8v

   Comment


   • #4
    Originally posted by Cristi_LCD View Post
    Eu am profitatat de OUG 50. Cum a intrat in vigoare am facut un efort si m-am dus si am rambursat tot creditul fara comision de rambursare anticipata.
    ai avut de unde, tata. cine n-ar face ca tine?... eh, las k ne facem noi mari

    Comment


    • #5
     Am fost obligat din cauza guvernului BOC sa achit creditul, nu-mi mai permiteam rata, asa ca am epuizat toate economiile, m-am imprumutat la parinti un pic am luat si din descoperirea de pe card un pic (cam 300 de lei) si am scapat de banca. Faza e ca aveam comisonul de 3% adica peste 400 de lei pe care trebuia sa-i dau in plus si pe care nu i-am mai dat. Umbla un zvon cu iz de adevar cum ca bancile deja au inceput sa faca presiuni sa se revizuiasca OUG, caz in care am avut noroc.
     Cel mai lent 1,6 8v

     Comment


     • #6
      Originally posted by 77sky View Post
      Si eu am primit in urma cu cca 30 de minute un mesaj cu exact aceleasi cuvinte (desi am credit la o alta banca...); sunt curios sa aflu despre ce e vorba. Singura idee ce imi vine este ca are legatura cu cardul de credit de la BRD Finance-primit acasa de la DACIA
      Interesant!
      La mine s-a lamurit partial...dupa 25 Septembrie trebuie sa ma prezint; era vorba de un contract de creditare, extinderea de salariu (de asta uitasem complet!).
      Vom vedea ce zice BRD in privinta lui.
      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

      Comment


      • #7
       Salut.
       Acum citeva minute am primit si eu aceleasi mesaj
       Despre cei vorba?Ce ne mai mint astia?
       A fost careva,ce au zis cei de la banca?
       Numai bine.
       pos:vreau sa fiu cu lectia invatata,sa nu semnez cine stie ce si sa creasca dobinda
       Un Logan----YNG-----
       Numai bine.

       Comment


       • #8
        salu si eu am primit ieri acelasi mesaj.astazi am sunat la ei si este vorba despre comisioanele de rambursare anticipata

        Comment


        • #9
         Hai ca o sa incerc sa va lamuresc eu.
         Ca si prima masura e legata de comisionul de rambursare anticipata, care nu mai are voie sa fie mai mare de 1%

         Legat de dobanda - aceasta trebuie obligatoriu sa aiba o formula de calcul foarte transparenta si sa fie raportanta la un indice national (ROBOR) sau european(EURIBOR) la care se adauga o marja a bancii. Aceasta dobanda trebuie sa cuprinda TOATE costurile lunare ale creditului, adica fara comisioane suplimentare. Partea cu dobanda pentru banca nu aduce nici castiguri nici pierderi, dar pentru clienti in functie de variatia indicilor poate insemna o crestere sau scadere a ratei lunare.
         sigpic

         Comment


         • #10
          am primit si eu mesajul si am fost azi la banca...ei bine, nu este valabil pt cei care au contract cu dobanda fixa, cazul meu; adica am batut drumul de pomana pana la banca

          Comment


          • #11
           Salut.
           Asa am sie u contract pe 0 ani cu dobinda fixa de 8,90%/an
           Deci nu are rost sa merg la banca sau e bine totusi sa fac un drum pina acolo?
           Numai bine.
           Un Logan----YNG-----
           Numai bine.

           Comment


           • #12
            te duci sau nu e acelasi lucru.... se considera acceptare tacita. Asa e Legea. Faza e ca bancile fac presiuni pentru modificarea OUG, deoarece unele din ele (a se citi top5) au niste contracte in care dobanda e formata din mai multe elemente si o data cu aplicarea ei unele dintre ele (elemente) dispar pur si simplu si clientii care au o dobanda de genul EURIBOR3M + X + Y +Z ar ramane doar cu EURIBOR3M +X , ceea ce poate insemna pentru unii clienti dobanzi de genul 2-3-4%.
            sigpic

            Comment


            • #13
             Mi-a venit si mie un asemenea mesaj - am un credit cu dobanda fixa - mai are rost sa ma duc la banca ??? Multumesc
             House is in the house

             Comment


             • #14
              Am primit si eu mesajul, sper sa nu uit sa ajung la banca. DAR, nu mi se pare DELOC corect si NORMAL sa fiu instiintat??? prin sms.
              If it ain't broke, don't fix it!

              Comment


              • #15
               De ce nu vi se pare corect prin sms? E un mijloc de comunicare modern si eficace. Daca vi s-ar trimite scrisoare recomandata fiti siguri ca o sa o platiti tot voi prin "dobanzi si comisioane". Daca o banca alege mijloace de comunicare mai ieftine cu clientii ei poate sa le ofere si credite mai ieftine ;)
               sigpic

               Comment

               Working...
               X
               Anulare DPF
               Politica de Securitate Google