Recuperare Taxa Auto

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Recuperare Taxa Auto

  Azi mi-a fost dat sa aud cea mai mare aberatie financiara/fiscala din Romania.
  Mai exact:
  - am castigat procesul de recuperare a taxei de prima inmatriculare a unui Peugeot 307 pe care-l detin;
  - am depus dosarul si mi-a fost acceptat la sectia financiara urmand ca in termen de 45 zile sa-mi fie returnatii banii reprezentand taxa declarata ilegala;
  - azi s-au facut cele 45 zile si am fost sa-mi iau banii si de aici a inceput show-ul ...
  Onor statul roman a dat o lege prin care toti cei in situatia mea isi vor recupera taxa platita intr-o singura transa, cand mi-am inmatriculat masina in ra..tul asta de tara, sa ne fie returnate in 5 (cinci) ani, cel mai probabil in rate lunare egale, nu se stie inca pentru ca n-au aparut normele de aplicare ale legii. Indiferent ca sunt 60 de rate lunare sau se vireaza o singura transa anuala, banii vin oricum in 5 ani.
  Acum aberatia:
  Dobanda fiscala aferenta perioadei in care statul a detinut, ilegal, banii incasati se calculeaza de la momentul platii. Eu am platit taxa in Iunie 2010. Deja au trecut 4 ani. Peste 5 ani se vor face 9 ani de dobanda fiscala de recuperat, asta pentru ca dobanda fiscala se calculeaza de la momentul perceperii taxei declarate ilegala pana in momentul achitarii integrale a returnarii banilor catre cel ce i-a achitat. Cam cat de tampiti sunt guvernantii astia? De unde naiba vor scoate atatea miliarde pentru achitarea tuturor dobanzilor fiscale? Banuiesc ca nu sunt singurul din tara asta care se afla acum in aceasta situatie ...
  sigpic
  Shit does not happen. Shit takes time, shit takes effort.

 • #2
  Plata dobanzi o vor face anual la valoarea sumei returnate....adica daca vei primi 1000 anul asta plata calculata a dobanzi va fi la 1000 lei ceea ce in termeni reali va fi negativa datorita ,deprecieri leului,inflatiei etc....
  In consecinta statului ii convine sa-ti de-a bani cu taraita avand un motiv extrem de simplu, intalnit din ce in ce mai des in viata de zi cu zi a cetatenilor simpli.

  Statul, incalca la nivel guvernamental propriile reglementari fiscale si-a ajuns sa aplice princiipiile hotiei si jecmaniri populatiei fara nici un respect fata de cetateni.

  Este ca si cum imprumuti bani de la cineva (sa zicem un prieten ) si te intelegi cu omul sa-i dai bani inapoi intr-o saptamana+ o bere.... intre timp iti dai seama ca daca-i nu-i dat la timp dar ii rulezi cateva luni castigi mai mult ,iar cele 10-15 sticle de bere platite in plus ,prietenului, nu vor fi de natura sa-ti aduca un prejidiciu mai mare decat profitul , ca atare cu zambetul pe buze, vei returna bani, doar atunci cand iti va fi tie bine ,chiar si cu riscul de-a accepta cateva injuraturii si pierde pentru totdeauna un om de incredere !

  Simplu,nu?!
  "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are ├«ncă 25 de litere."

  Comment


  • #3
   O sa intram in domeniul politicii si incalcam regulamentul forumului. Doar cateva cuvinte: e un alt exemplu al gandirii pe termen extrem de scurt care cracterizeaza nu numai clasa politica ci si o mare parte a polulatiei. Important e sa luam ceva bani acum si de unde ii platim...vedem noi. Sau nu va mai fi problema noastra ca vin altii la guvernare, sa-si bata ei capul. Si "de unde vor lua bani pentru dobanzile fiscale?"...fix din alte taxe si impozite. Detaliile legale se rezolva prin ordonante de urgenta, vad ei.
   Acum o intrebare: masina la care faceti referire ati achizitionat-o noua sau SH?
   Am si eu o problema .

   cred ca va urma si un mic bobarnac de la mderatori....pentru ca exista deja un topic dedicat acestei probleme.
   Last edited by CeDeBe-L; 7 April 2014, 22:51.

   Comment

   Working...
   X
   Anulare DPF
   Politica de Securitate Google