Motofierastraie (drujba)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Motofierastraie (drujba)

    Am vazut ca nu este nici un topic legat de aceasta sectiune chiar daca nu ii legat de automobil, ii tot motor in 2 timpi. Aici puteti sa va laudati cu sculele care le aveti, cum merg, ce probleme ati avut cu ele. Respectiv tehnici de doborare a unui copac.

    Eu tocmai mi-am achizitionat un Partner 4-20 XT de la reprezentanta Husqvarna. Maine o sa o pun la treaba sa vedem ce stie, oricum eu zic ca pe langa casa ii buna.
    LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
    Enter the Matrix

  • #2
    Poze cu scula
    Attached Files
    LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
    Enter the Matrix

    Comment


    • #3
      Eu am o Husqvarna 40 cam de 10 ani. Am ascimbat la ea mai multe lame si lanturi, iar o singura data am schimbat caseta de la ambreiaj pt ca s-a uzat rozeta de antrenare a lantului. De cand am luat-o nu mi-a stat lantul la relati.
      sigpic

      Comment


      • #4
        nu cred ca sunt multi "tapinari" printre noi.
        iti doresc sa doboare copaci, cati km ai cu loganu ai grija de ea si tine

        Comment


        • #5
          si eu am o Husqvarna! una micuta..nu stiu exact modelul... problema e ca nu e reglata cum trebuie eu nu ma prea pricep..si .. daca nu o turez moare motorul se opreste...am fost cu ea la reprezentanta (service) si tot la fel face...acolo la ei mergea bine dar acasa cand o bagam in lemne..parca nu tragea !!!
          0.9 tce SL plus

          Comment


          • #6
            Iata si motorizarea mea in 2 timpi
            Drujba am luat-o in 2007 de la reprezentanta Husqvarna din Galati la reducere...570 lei ...36 cm3 , 1,9 CP , 36 cm lama..de atunci merge brici...
            KeanuRev...mie mi-au recomandat sa ii fac rodajul vreo 2-3 ore cu niste lemne subtiri...si pe urma bag-o-n paine...motofierastraiele (si a mea si a ta) sunt pentru hobby dar cu putina pricepere poti dobora un copac...incet incet si il dai jos.
            Pana acum am ascutit lantul tot la reprezentanta (5 ron)...iar ulei am folosit tot de la ei...Bineinteles ca mi-am luat o pila rotunda speciala pentru ascutitul lantului dar nu am prea folosit-o...in rest ce sa zic...sa o ambalezi cu placere...si daca ai grija la ungerea si intinderea lantului si la concentratia de ulei/benzina nu vei avea treaba...Uita-te in carte si vei vedea ca scrie cum se verifica daca ai ungere la lant.
            Cat ai marcat pe ea?
            Attached Files
            sigpic

            Comment


            • #7
              lantul se ascute usor. se tine pila paralela cu semnul inclinat de pe dinte.
              sigpic

              Comment


              • #8
                @iooon_cug Uitate in carte la reglajul carburatorului ii prea mic relantiul si de aia nu sta pornita, in rest nu stiu ce ar fi, schimba bujia poate nu da scanteie cum trebuie. sau amestecul nu ii facut cum scrie in carte, cam astea ar fi motivele.

                @valeriuciprian 499 am dat pe ea era 666 si ma cunosc cu baiatul de la reprezentanta si mi-a facut ceva reducere, nu cred ca o sa ascut de fiecare data lantul la reprezentanta ca drujba ii la tara, o sa o aduc din cand in cand dar nu de fiecare data.
                Rodajul mie mi-au zis 5 rezervoare lemne usoare.. nu am reusit numai 1, am si fortat-o putin nu prea tare, intradevar taie foarte bine. Pe scurt sunt multumit de ea.

                @1.6_mpi felicitari am auzit ca sunt foarte bune modelul ala 40.
                LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                Enter the Matrix

                Comment


                • #9
                  la fel si a mea e la casa....cand o sa ajung acolo o sa verific tot...sunt putin dezamagit...ca e noua si nu functioneaza cum trebuie sper sa o rezolv
                  0.9 tce SL plus

                  Comment


                  • #10
                    Pentru o mai buna ungere ii recomandat incalzirea uleiului(tinut intr-o incapere calda) inainte de a folosi motofierastraul...

                    PS. Stie cineva cat ii o pereche de bocanci cu varf metalic?
                    LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                    Enter the Matrix

                    Comment


                    • #11
                      Am si eu o Husqvarna 372,pentru uz gospodaresc ,parerea mea este ca m-am hazardat,pentru ce fac eu cu ea era buna una mai ieftina.Nu ma pricep la ascutirea lantului si am stricat vreo 3 ,acum apelez la un prieten pentru ascutire.Problema este ca dau 4-5 milioane la altii, in fiecare an, pentru taiatul lemnelor
                      LOGAN--> <--TOYOTA

                      Comment


                      • #12
                        Bravo Dane ca o ti degeaba...Keanu cauta mai devreme drujba...da si-a cumparat noua....O punem de-o intalnire ...Drujbarii Loganisti/Toyotisti?
                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Si eu am o husqvarna 136 si sunt multumi de ea, lantul nu stiu sa il ascut dar il duc la cei care ascut cu 5 ron si taie ca briciu, dar daca tai anumite esente de lemn tare se cam duce lantu iasa scantei!
                          Attached Files

                          Comment


                          • #14
                            Dane pai cu drujba aia ar trebui sa tai prin lemn ca prin branza.. la 5.3 CP si la 70 Cm... pfoai.. lantul nu se ascunde asa greu ii foarte usor..daca ai o pila cumsecade.. eu zic sa nu mai dai nici un ban sa iei drujba in mana si sa te apuci de treaba, merita.. ii mult mai rentabil dacat sa dai bani la nu stiu cine sa iti taie. Dezavantajul ii ca ii putin cam grea.. 6 kg cat are fara lant si lama.. ajungi undeva la 7 kg incarcata.. si dupa 2-3 ore de lucru nu iti mai simti spatele De curiozitate cat ai dat pe ea?
                            Vroiai sa o vinzi?

                            Radu nu ii asa de greu sa ascuti.. uitate pe youtube sunt o gramada de filmulete eu zic ca nu are rost sa mergi de fiecare data sa ascuti lantul..
                            LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
                            Enter the Matrix

                            Comment


                            • #15
                              Pai tocmai aia este problema,eu nu rezist nici juma' de ora si ma doare spatele.Nu pot sa spun aici cat am dat pe ea,poate face nevasta infarct ,oricum la vremea respectiva mi-au facut reducere 5mil.,eu am vrut o drujba ''bunicica'',ala a stiut sa vanda marfa,adica m-a imbarligat,si acum stau cu o drujba profesionala pe stoc .Nu o vand, cine stie cu criza asta ma apuc de taiat lemne
                              LOGAN--> <--TOYOTA

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google