Ce Este De Facut Pentru A Renunta La Fumat Fara Gadgeturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce Este De Facut Pentru A Renunta La Fumat Fara Gadgeturi

Salutare tuturor fumatorilor inraiti/ocazionali sau incepatori.

Am deschis acest thred in speranta ca o sa gasim solutia pentru a renunta la tigari/fumat.

Eu am inceput sa fumez acum 10 ani si de 1 luna am reusit sa nu mai pun tigarea in gura si nici sa mai fiu tentat sa cumpar sau sa fumez de la altii.Pur si simplu s-a spulberat toata atractia pe care o aveam pentru fumat.La inceput fumam tigari tari , dupa care am ajuns sa fumez doar light si ocazional tigari de foi etc.

Am cumparat si tigara electronica si rezultatul este zero , adica nu te poti lasa de fumat, deoarece drogul principal din tigarea adevarata este NICOTINA, care de asemenea se regaseste si in lichidul tigarii electronice.Am incercat si guma Nicorete si nimic.....acelasi ''monstru'' ...nicotina ...se regaseste in compozitie.

Cu o luna in urma m-am intalnit cu un fost coleg care de 2 ani de zile nu a mai pus tigarea in gura si totul s-a tras de la cartea lui Allen Carr -''In sfarsit nefumator''.
    Eu am primit de la el cartea in varianta audio mp3 si dupa ce am ascultat-o de doua ori am realizat mult mai multe decat incercam sa realizez prin vointa.

Cartea se gaseste free pe internet, sau o am si eu in varianta mp3, si la cerere va pot da link de pe transfer . ro

Pot spune ca acum sunt mult mai ok decat eram acum o luna cand eram sclavul tigarilor si al producatorilor de tigari.

Am castigat : sanatate, bani , pofta de viata
    Am pierdut: gustul amar din gura, mirosul urat al hainelor, bani aruncati/arsi, si multe altele .

Stima si respect !
    25
    vointa
    84.00%
    21
    am citit o carte
    8.00%
    2
    am trecut intamplator prin spital si am vazut efectele fumatului si m-am lasat
    0.00%
    0
    nu vreau sa ma las de fumat
    8.00%
    2

The poll is expired.

Last edited by cosmindan; 10 January 2012, 22:52.
    real power..... diesel power by

am citit si eu cartea nu m-a ajutat cu NIMIC

Nu vroiam neaparat sa ma las de tigari , mai mult din lipsa banilor
    De 9 luni de zile am inlocuit tigarile cu Tigarea electronica ego construita dintr-o baterie EGO de 1000 mAh si un cartomizor pe care il schimb la o sapt Dual Coil !
    Lichidul il schimb la o luna
    Cost lunar de 50 de lei maxim pe luna => Multumit.

P.S. Nu mai suport tigarile ;))
    sigpic

Comment

Te-ai intrebat ce zice organismul tau cand tragi aburul acela in plamani?
      Acelasi lucru se intampla si cu tigarile......otrava.

Cu tigarea electronica => o otrava mai ieftina

Cred ca nu ai inteles esenta cartii. Incearca sa gandesti dincolo de cuvinte.

Comment

Am citit cartea lui Allen Carr -''In sfarsit nefumator''. M-a captivat si am citit-o in vreo 3 ore (are doar 180 de pagini). Dupa "cititură" m-am lasat de fumat vreo 3 (trei) zile.
        Totul este sa vrei sa te lasi de fumat. Daca tu consideri ca renuntarea la fumat este sinonim cu un drept ingradit, nu ajungi nicaieri si toata "renuntarea" ti se va parea o "nedreptate".
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Ca si fumator pot spune ca nu ma simteam bine, din punct de vedere al respiratiei/mirosului si al efectelor secundare pe care le are nicotina in organismul uman.
          Tu te simti bine fumand? Te intreb si va intreb pe toti cei care fumati.

Si eu am fost ca voi si m-am eliberat.
          Prin faptul ca acum nu mai fumez si ma simt bine in pielea mea.....vreu sa va fac si pe voi sa deveniti nefumatori.

Sa faci un rau este simplu......sa faci un bine este mai greu.

Aici nu trebuie sa apara solutiile alternative .... (tigarea electronica/nicorete)....ca vorba lui Allen Carr.....un fumator poate sa fumeze si o funie daca nu are tigari.

Comment

Originally posted by cosmindan View Post
            Am castigat : sanatate, bani , pofta de viata
            Am pierdut: gustul amar din gura, mirosul urat al hainelor, bani aruncati/arsi, si multe altele .

Stima si respect !
            Parerea unui non-fumator....abureli, vise..povesti.Daca tot te-ai pus pe citit, ti-as sugera sa vezi un pic statistica fumatului. Chair daca tu fumezi zi de zi.....eu inhalez mai mult decat..sau poate mai rau......pofta de viata?....asta sta in vointa fiecarei persoane care decide a se lasa de fumat....totul este de vointa interioara, nu de imaginiele de pe pachetele de tigari, din reclamele "violente:" de la televizor, sau nush ce carte....VOINTA.
            IAr bani?....chiar crezi ca ii vei putea strange? te amagesti rau tare, doar daca esti unul din acei care isi "mananca de sub cur"..(scuze de expresie), dar stiu cateva persoane, si sigur se regasesc si pe acest forum, nu fac referire neaparat la tine (vb la modul general). De cate ori am facut un calcul...daca as strange zilnic banii pe care ii cheltuie nevastamea pe tigari, mi-as lua tot ce mi-ar trece prin cap....dar nu...ii investesc repede spre altceva...gen copiii si/masina...viciul meu cel mai rau.

Aa, si sa nu uit.....da, am incercat tigara, prima oara la 16 ani....dar nu mi-a placut.....s-au tinut de capul meu si in armata, dar nu mi-a priit, ...in schimb mi=a placut (si imi place) narghileaua, ocazitional (1,2x pe an).......asta ca parere de ne-fumator.

Sincer,nu cred in prostia ca o tigara scurteaza 10 minute din viata.....o mare tampenie cine o crede, dar este adevarat ca tigara o produce, intr-un mod sau altul.
            Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Nu zice nimeni ca se manaca de sub fese...ci doar ca banii aia aruncati ii poti invsti in ceva bun gen masina/copii/nevasta/amanta etc.
              Tigarea nu scurteaza viata ca am intalnit fumatori de 93 ani, si daca nu fumau...insemna ca traiau cel putin 110 ani(aberatie)

Ca si nefumtor te rog sa citesti/asculti cartea tipulu Allen C. si acolo o sa descoperi ca pana si pozele de pe tigari ne atrag mai rau spre fumat si ca totul este o spalare de creier.

Am specificat ca thretul este pentru fumatori inraiti/ocazionali/incepatori.

Commentul tau ca si nefumator este precum raspunsul bunicii mele cand ii propun o remapare la masina de cusut.

Comment

Te-ai intrebat ce zice organismul tau cand tragi aburul acela in plamani?
                Acelasi lucru se intampla si cu tigarile......otrava.

Cu tigarea electronica => o otrava mai ieftina

Cred ca nu ai inteles esenta cartii. Incearca sa gandesti dincolo de cuvinte.
                pe mine unu la mana nu cred ca m-ar face niciodata o carte sa ma las de fumat (totul tine de vointa)
                2 la mana nu vreau sa ma las de fumat

Vrei sa iti aduc la cunostinta cate substante cancerigene are o tigara ? (inafara nicotinei)

Vrei sa iti enumar substantele periculoase ale tigarii electronice ? (propilen-glicolul) atat (bineinteles inafara nicotinei)

Gandeste de 2 ori inainte sa afirmi un lucru

O carte nu e buna de nimic (despre fumat)
                sigpic

Comment

Daca mancam de acolo de unde zici tu ca manac......nu mai stateam la bloc in Bucuresti.

bGy - vinzi tigari electronice si ti se pare antireclama ?

Incaerca sa scoti nicotina din meniu si o sa ai sansa sa nu ajungi un impotent la 40-45 ani, sau sa stai foarte prost cu circulatia periferica si sa suferi de varice sau alte chesti....gen inima.

Chiar daca fumezi electronic....nu scapi de cele enumertate de mine in acest post.

Apropo ....ce este propilen-glicolul. Cunosti formula chimica si stii ce se intampla cu aceasta substanta dupa ce trece prin atomizorul tigarii electronice?

Sa ma imi spui te rog cate carti ai citit in cei 20 ani de viata? Eu te pun sau te indrum sa citesti o carte scrisa de unul care a scapat multi oameni de fumat.

Rata de succes pentru cartea lui Allen C este de 90%. Tu faci parte din 10% la care nu are efect si mai ai sanse sa te lasi.
                  Last edited by cosmindan; 10 January 2012, 23:48.

Comment

Nu vand nici o tigare electronica, doar am spus ce fumez eu nu am dat un nume de magazin dupa cum observi

As vrea sincer sa am un magazin de asa ceva fizic in bucuresti unde exista doar vreo 4

La 20 de ani daca vindeam tigari electronice in bucuresti nu mai ma chinuiam sa imi iau un amarat de logan ) sincer

L.E. cosmindan , vinzi carti ? ca vad ca ai si la semnatura (daca e sa o luam pe d`astea)
                    sigpic

Comment

Am fumat si eu. M-am apucat din prostie in copilarie inca. Cand am terminat clasa a 7a. M-am lasat de fumat in clasa a 10a. Am ajuns la spital din cauza rinichilor (colica renala) si am fost tratat 2 saptamani timp in car enu am fumat. Dupa ce am iesit din spital, nu am mai simtit nevoia sa fumez si am zis sa incerc sa nu mai fumez. De atunci pauza. Asta a fost acu 9 ani! NU zic ca m-am lasat de fumat, fiindca asta voi putea afirma doar cu 5 minute inainte sa mor!

Comment

Commentul tau ca si nefumator este precum raspunsul bunicii mele cand ii propun o remapare la masina de cusut.
                        Daca tot ai fost un fumator inrait, sau ocazitional...ar trebui sa stii diferenta intre fumatul pasiv si fumatul tigarilor.....asta apropo de comentul meu.
                        Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

Rata de succes pentru cartea lui Allen C este de 90%. Tu faci parte din 10% la care nu are efect si mai ai sanse sa te lasi.
                          Rata de succes a cartii lui Allen C este de 0,3 % , iar tu faci parte din cei 0,3 % care cred ca s-au lasat de fumat din cauza cartii.

Comment

@cosmindan te felicit sincer pentru faptul ca te-ai lasat de fumat si ii sfatuiesc cu caldura pe toti cei ce fumeaza, sa se lase. Noi doi am mai avut o discutie si pe alt thread unde ti-am spus ca deocamdata te poti numi abstinent, nefumator o sa fii peste foarte mult timp. Ca sa vorbim si despre motivatia pentru a renunta la fumat... lucrez in sanatate si am stiut foarte bine efectele tigarii, am vazut in fata ochilor plamani de fumator, inima de fumator, aorta de fumator etc, mi-am vazut pana si o radiografie proprie cu explicatia radiologului ca am plamanii cu 15 (cincisprezece) ani mai imbatraniti!!! Ei bine astea nu m-au facut sa ma las de fumat si nici altceva deca VOINTA, m-am trezit intr-o dimineata dupa un chef napraznic afumat cu multe pachete de tigari (fumam tigari "bune", nu penale) si nu am mai vrut sa mai fumez. Nu m-am lasat de nimic altceva, mi-am baut paharul de vin dupa masa (langa care mergea si tigara), mi-am baut in fiecare dimineata cafeaua, am fost la petreceri unde altii fumau dar am refuzat sa mai fumez, chiar daca plamanii parca-mi explodau dupa un fum. E drept ca am mancat un sac de seminte pana nu am mai simtit nevoia de tigara, dar astea sunt detalii.
                            Concluzia? Trebuie VOINTA!

Comment

Daca mancam de acolo de unde zici tu ca manac......nu mai stateam la bloc in Bucuresti.

bGy - vinzi tigari electronice si ti se pare antireclama ?

Incaerca sa scoti nicotina din meniu si o sa ai sansa sa nu ajungi un impotent la 40-45 ani, sau sa stai foarte prost cu circulatia periferica si sa suferi de varice sau alte chesti....gen inima.

Chiar daca fumezi electronic....nu scapi de cele enumertate de mine in acest post.

Apropo ....ce este propilen-glicolul. Cunosti formula chimica si stii ce se intampla cu aceasta substanta dupa ce trece prin atomizorul tigarii electronice?

Sa ma imi spui te rog cate carti ai citit in cei 20 ani de viata? Eu te pun sau te indrum sa citesti o carte scrisa de unul care a scapat multi oameni de fumat.

90 % de unde ai scos tu procentajul asta ? din capul tau ?

uite aici

Propilen glicol este folosit ca solvent pentru antioxidanti si este folosit atat in Uniunea Europeana cat mai ales in SUA.
                              Formula chimica a propilen glicol

Formula chimica a propilen glicol

Propilen glicolul, E 1520, este un alcool folosit in industria alimentara atat ca umidifiant, cat si ca agent de dispersare. Se mai foloseste si pentru dizolvarea cat mai buna a unor coloranti si arome alimentare, ceea ce inseamna ca poate fi gasit in unele alimente fara a fi trecut pe eticheta. Este materie prima in industria farmaceutica si cosmetica si se foloseste ca agent conservant si antimicrobian in industria alimentara.

Asadar, exista nenumarate produse pe piata care contin aceasta substanta.

In fine nu stau sa ma contrazic cu tine in procente, fiecare fumeaza ce vrea si ce il duce plamanu

Foarte bine ca te-ai lasat de fumat, dar te-ai lasat din cauza vointei nu din cauza cartii aleia idioate sincer.

L.E. Fumam o tigara in timp ce citeam cartea
                              Last edited by bGy; 11 January 2012, 00:26.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google