Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ca veni vorba de libertate, un mare om, unul dintre putinii lideri spirituali pe care i-a avut lumea contemporana, a spus: "a fi liber nu înseamnă să poţi face ce vrei, ci să ai dreptul să faci ceea ce trebuie". asta noi n-am inteles-o nici o data si nici n-o s-o'ntelegem vreodata...
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • A fost unul, Vlad Tepes... si se spune ca pe vremea lui, nu prea punea nimeni mana pe ce nu-i apartinea.

      Una peste alta... cred ca intr-un anumit sens, justitia aia dura de ev mediu... hotului i se taia mana, mincinosului si celui intrigant i se taia limba, tradatorului i se scoteau ochii sau i se lua capul... avea dincolo de cruzimea cu care nu sunt de acord, un sens direct.

      Sistemul asa-zis democratic, cu toate "drepturile si libertatile" pe care le "propovaduieste" este la fel de utopic ca si comunismul.

      Pentru delicte grave nu as fi de acord cu pedeapsa capitala, insa conditiile de detentie ar trebui sa fie cat mai aproape de natura: o groapa patrata cu latura de 3m adanca de 4 m, direct sub cerul liber... Drept mancare... 1kg de paine pe zi si 1 l de apa.

      De asemenea conceptul de avere si proprietate ar trebui foarte clar limitat. Pe pamant nu ar trebui sa existe drept de proprietate privat. Proprietatea ar trebui sa fie strict a statului Roman, iar cetatenii romani sa aiba drept de folosinta, iar pamantul si resursele tarii sa nu poata fi instrainate sub nici un aspect altor cetateni straini, sau state straine.

      Intr-o tara ca Romania, corect organizata si in care nu ar exista posibilitatea avatitiei si a strangerii de averi peste masura si prin tot felul de mijloace anapoda, fiecare cetatean ar avea atat mancare suficienta cat si un acoperis deasupra capului - in conditiile unei munci fara stresul si jigodismul care ne sufoca - dar si fara risipa si afacerile anapoda de import/export speculativ care ne storc finantele si imbogatesc pe altii din afara tarii.

      Traim un materialism mai abitir decat cel din perioada socialista, mancam toate porcariile - culmea fiindca astea sunt finantate si promovate... (macar inainte mizeriile alea de mezeluri cu soia erau ceea ce gaseai, dar acuma suntem otraviti in plina "democratie")

      Comment


      • In fine, orice societate umana, organizata dupa mintea omului e imperfecta si e supusa perimarii, dezintegrarii, inegalitatilor si contradictiilor permanente.

        Propun sa vorbim in continuare despre Dumnezeu si despre relatia fiecaruia cu Dumnezeu - asa cum considera fiecare.

        Suntem plini de ura, de orgoliu, de egoism. Judecam in permanenta pe cei din jur sau lumea in general... sau ii ignoram cu totul, ceea ce e la fel de rau. Daca am respecta macar cele 10 porunci, cu siguranta am trai intr-o lume normala, intr-o lume mai buna.

        Din pacate, in numele unor "idealuri nobil-umane" ne transformam aproape inconstient in tavaluguri umane, pentru realizarea unor scopuri care nu sunt ale noastre, nu ne apartin.

        Sa ne lumineze bunul Dumnezeu drumul in viata si sa ne intareasca in momentele dificile, ca sa putem si noi sa facem pasul necesar - fiindca de foarte multe ori asteptam totul de la Dumnezeu, noi uitand sa facem minimul gest: al sinceritatii cu propria persoana si gestul de vointa personala: sa ne silim sa facem cele de trebuinta in trecerea noastra atat de scurta pe pamant.

        Comment


        • cititi linkul urmator:

          Predica Pr. Mihai-Andrei Aldea (duminica, 6 februarie 2011) Predica Pr. Mihai Aldea la Duminica cananeencei si a Sf. Ierarh Fotie cel Mare, Marturisitorul "Iubiti credinciosi, Astazi sunt praznuiti mai multi sfinti a caror viata plina de lumina lui Hristos inseamna…

          Comment


          • Cine n-are ce face sa-l citeasca si pe asta.

            Comment


            • Interesant. Un om pe care Ion_R5 il crede sfant, un exemplu de urmat

              Comment


              • Originally posted by vasile78 View Post
                Cine n-are ce face sa-l citeasca si pe asta.
                Biserica cere eliminarea capacelor de canal pentru ca semnul crucii sa nu mai fie calcat in picioare


                )) popii sa se lase de bauturaaaa, te lasa fara cuvinte nu mai ai ce comenta pe acest subiect vizavi de biserica, nu te pune cu mintea prostiilor (popilor) ca au mintea odihnita

                eu propun dupa ce se desfiinteaza capacele de canal cu semnul crucii sa faca alt model cu seria 666 cu o furca si atunci o sa se sesizeze si dracu cai subminam semnul, poate ne ajuta un coleg din capitolul masinile voastre preparate de noi ))) scuze pentru momentul de ironie....sa aveti o zi buna
                Last edited by cata89ro2000; 2 July 2012, 15:42. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • mr.K probabil ca ai alte asteptari de la un om al acelor vremuri,facea pacea cu sabia nu prin cuvant,in acest caz scopul scuza mijloacele,daca era altfel de om sunt sigur ca nu era decat o fraza dintr-un arbore genealogic.

                  Pe finalul articolului:"Totuşi tezaurul pe care Ştefan cel Mare l-a lăsat crestinătăţtii, se pare că nu a mai fost egalat de nimeni, nici pe plan local şi nici pe plan european: 44 de biserici şi mănăstiri, carora le-a imprimat propriul stil arhitectonic.
                  Poligamia, lăcomia, iuţimea la mânie, pedepsirea fără judecată, răzbunarea ce l-au caracterizat nu înseamnă totuşi că voievodul moldav nu a făcut fapte demne de un creştin."
                  Last edited by john Q; 2 July 2012, 16:10. Reason: Automerged Doublepost
                  "light up the darkness" Bob Marley

                  Comment


                  • 44 de biserici in 47 de ani de domnie??? Putin dom'le, tare putin, pana si Becali ar putea mult mai mult...

                    Comment


                    • @ Vasile: Nu eu duc discutia in derizoriu... Ai adus subiectul cu capacele... o porcarie, dupa parerea mea, legat de o simbolistica exterioara si nicidecum de o traire. Credinta inseamna traire. Nu simbolistica. Daca ai fi citit articolul din linkul:

                      Predica Pr. Mihai-Andrei Aldea (duminica, 6 februarie 2011) Predica Pr. Mihai Aldea la Duminica cananeencei si a Sf. Ierarh Fotie cel Mare, Marturisitorul "Iubiti credinciosi, Astazi sunt praznuiti mai multi sfinti a caror viata plina de lumina lui Hristos inseamna…


                      ai fi inteles poate ce lupta e impotriva Bisericii lui Hristos - nu de acum, ci foarte tare si cu efecte distructive concrete in ultimii 300 de ani.

                      Foarte multi - si te numeri si tu printre ei, faceti in mod inconstient jocul acestor forte care vor sa distruga credinta in Dumnezeu si tot ce e legat de ea, valorile morale si Biserica.

                      ########################

                      @ Mr.K Primul lucru la care trebuie sa ne raportam daca suntem crestini-ortodocsi este: Sfanta Treime: Dumnezeu Tatal, Iisus Hristos fiul lui Dumnezeu si Sfantul Duh.
                      La Dumnezeu trebuie sa raportam ca la Dumnezeu, nu ca la un om. Aici gresesc foarte multi, fiindca "imbatati" de "libertatea" asta "extraordinara", considera ca pot judeca ei dupa mintea lor, daca, cand, cum si cine este Dumnezeu.

                      Exista oameni, care ne pot servi drept modele de credinta si care s-au facut vas sfintit al Sfantului Duh - Maicuta Domnului fiind cel mai bun exemplu.

                      Mai departe sfintenia unui om nu tine in mod necesar de declararea unui om ca SFANT de catre o ierarhie lumeasca, asa cum a ajuns din pacate biserica in ziua de azi. Sa vedem totusi ca cei mai mari duhovnici ai neamului romanesc, vin totusi din sanul bisericii - cu toate bunele si relele ei.

                      Daca ne apucam sa judecam noi, sigur ca ne putem intreba de ce a fost trecut in randul sfintilor de catre Biserca Stefan cel Mare si de ce nu a fost trecut parintele Arsenie Boca.

                      Nu cred ca are rost o astfel de discutie. De ce sa stau eu sa judec sinodul BOR? In fata lui Dumnezeu nu exista om fara de pacate, indiferent daca l-a chemat Stefan cel Mare, Arsenie Boca, sau Popescu Gheorghe...

                      Ceea ce conteaza este cum s-a raportat fiecare in mod personal la viata traita dupa legile lasate de Dumnezeu omului si de cum si-a manifestat iubirea de Dumnezeu si de cei apropiati.

                      Mai departe, fiecare om da sau nu da slava lui Dumnezeu, da sau nu da cinstire sfintilor.

                      De foarte multe ori vad ca va legati de forme, iar fondul, continutul il pierdeti din vedere. Superficialitatea, "viteza" e promovata tot mai mult in ziua de azi, tocmai ca omul sa nu mai aiba timp de cumpanire asupra lucrurilor, ca sa nu mai poate distinge firescul de nefiresc si Dumnezeiescul de dracesc. Cultivati-va discernamantul.

                      Comment


                      • dar esti de acord ca faza cu gurile de canal e o idiotenie, cand crucea e un simbol imprumutat de crestini?
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • Seba, lucrurile trebuie luate cu bun simt si normalitate.

                          Crucea este un simbol in crestinism. Si noi ne insemnam cu el, atunci cand facem semnul Sfintei Cruci - si trebuie cinstit ca atare.

                          Trebuie sa intelegem care este reprezentarea Sfintei Cruci si sa o diferentiem de un "X" oarecare, pe care unii il pot confunda cu o cruce.

                          In privinta utilizarii unor simboluri care au un anumit inteles si o anumita cinstire, daca nu avem rea-vointa, putem intelege limitele utilizarii acestor simboluri. Sigur, poate ca nu e cea mai inspirata imprimarea siglei cu crucea pe niste capace de canal, insa modul "mediatic" in care se fac astfel de comunicari si luari de pozitie - e o mare porcarie

                          E similar cu tricolorul... de si-au vopsit unii bancile sau gardurile cu simbolul national.

                          Trebuie sa ne pastram cu respect si demnitate simbolurile.

                          Comment


                          • In opinia dumitale, crestinismul impreuna cu intreg "cortegiul" de simbolism si dogme, au aparut asa din neant? Mai devreme indrumai la ratiune si acum dadusi cu ratiunea de toate gardurile.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • @ Darkside Nimic nu apare din neant. Nici poporul Roman nu a aparut din neant. Nici lupta impotriva bisericii nu a aparut din neant.

                              Daca mergi in fiecare tara ortodoxa de exemplu... Rusia, sau Grecia sau Romania sau Bulgaria, vei vedea ca exista un anumit specific care tine de traditiile proprii si stravechi ale fiecarui popor in parte. Vezi ceva rau in asta? Eu nu. Ba e chiar firesc.

                              Comment


                              • Si cam cat de departe sa ne raportam la trecut, la radacina? Ce-ar fi daca ne raportam la un trecut, dincolo de aparitia Crestinismului ? Ce facem cu notiunea de Credinta? Cu misticismul trairii unor experiente?
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google