Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

    Am vazut ca s-a decis - inchiderea threadului conversatii despre Biserica, "la cerea publicului"

    Ce putem spune... e un exemplu concret despre ce ar face foarte multi dintre oameni in privinta Bisericii. Ar inchide-o, ar demola-o, asa cum au cerut si inchiderea threadului respectiv. Ma intreb oamenii respectivi unde or fi fost botezati, cununati, etc.

    Ma gandesc daca s-ar fi cerut inchiderea un thread despre bere, despre mititei sau despre cluburi si baruri unde sa ne simtim bine.

    Deschid acest thread ca o invitatie la dialog - despre relatia om-Dumnezeu, fiindca foarte multi care neaga biserica (ma refer la cultul crestin ortodox) spun ca sunt credinciosi si ca au o relatie personala cu Dumnezeu, insa nu au spus nimic despre trairea si apropierea de Dumnezeu.

  • #2
    macar aici va rog sa nu porniti iar certurile de pe threadul celalalt
    I changed her oil , she changed my life
    sigpic

    Comment


    • #3
      Din punctul meu de vedere, asta e abordarea sanatoasa a unei creatii fata de Creator, fara nici un fel de intermediar.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • #4
        Vorbind despre Dumnezeu pe un astfel de forum, am vazut tot felul de pareri. Daca incercam noi - care in general nu am studiat suficient - nu cred ca putem sa dam noi o "definitie de dictionar" a ceea ce inseamna Dumnezeu. Ceea ce stim este ca Dumnezeu este Creatorul - Atoatecreator si ca noi facem parte din creatie, insa nu suntem singura creatie. Mai departe ca sa dam o definitie, nu putem fiindca nu-l putem cuprinde pe Dumnezeu in limitele unor cuvinte.

        In primul rand cred ca nu stim foarte bine cine suntem noi - oamenii.

        Suntem:
        1. trup
        2. suflet
        3. cuget

        Mai suntem si altceva? Unii poate vad doar partea materiala. Altii observa ca putem si cugeta. In privinta sufletului - au fost chiar filosofi prin secolele 18 si 19 care au scris teorii asupra faptului ca omul nu are suflet.

        Noi nu stim cine suntem noi cu exactitate - desi stiinta a reusit sa desluseasca genomul uman --- insa nu ni s-au spus prea multe. Stiinta pe care o tot aduc unii ca argument, impotriva existentei lui Dumnezeu - este gestionata nu de oamenii de stiinta geniali - ci de catre cei care finanteaza cercetarile respective. A fost tot acuzata Biserica, care are si ea viciile ei - insa nimeni nu a pus problema ca sunt foarte multe descoperiri stiintifice si inventii care sunt ascunse oamenilor, de catre cei dirijeaza finantele acestei lumi.

        In schimbi foarte multi si-au pierdut credinta in Dumnezeu si in Biserica adevarata traitoare in Hristos. Desfiintati scolile, fiindca sunt au diverse lipsuri si vicii - si sa vedem dupa aceea unde veti mai invata sa scrieti si sa cititi si sa va dezvoltati bagajul de cunostiinte.

        Desfintati spitalele si sa vedem dupa aceea unde va veti tratat bolile si suferintele. Scolile private, spitalele private - pot fi si ele o solutie, insa accesul e limitat numai celor cu bani. Vindecarea bolii, alinarea suferintei, invatatura sunt necesare fiecarui om, nu doar celor care au o situatie materiala mai buna. Aici chiar ne intoarcem in trecut, involuam - fiindca si in trecut numai cei instariti material aveau acces la sericiile unui invatator, pedagog, medic personal si asa mai departe.

        Evolutie inseamna progres pentru majoritatea oamenilor - nu pentru o mana de "privilegiati", iar pentru restul - adica majoritatea - sa ni se spuna ca suntem prea multi si ca populatia pamantului trebuie redusa.

        In privinta manipularilor - de oriunde - trebuie sa fim capabili sa le decodificam - chiar daca e dificil sa ne opunem masurilor antiumane care ne sunt supuse atentiei si mai apoi impuse.

        Cu cat ne departam mai tare de Dumnezeu, nu vom mai stii nici cine suntem, care este menirea noastra si incotro ne indreptam ca popor si ca traitori pe acest pamant.

        Sunt destule site-uri pe internet care au drept titlu "raboiul nevazut". Initial nu am inteles sensul acestor titluri - de ce "razboiul nevazut"? Dar intelegand anumite aspecte legate la manipularea la care suntem supusi zilnic - "bombardamentul" pseudoinformational si masurile care ni se impun, dar care ne sunt prezentate drept optiunile noastre si pe care suntem facuti chiar sa le cerem noi, "fiindca altfel e rau pentru noi" - sunt intradevar un razboi nevazut pe care in cele mai multe cazuri nici nu suntem in stare sa il depistam.

        Daca vedem cum s-a schimbat societatea romaneasca in numai 22 de ani - si in special pervertirea, meschinaria, teatralismul si egoismul care au uratit caracterul romanilor - avem motive suficiente sa ne temem pentru viitorul copiilor si nepotilor acestui popor.

        Intradevar - pana in 1989, la nivel sufletesc am fost un popor de naivi, dar aveam acea curatenie sufleteasca, "a naivului". Ce ne-a adus occidentul? Ce valori? Smecheria? Concurenta... adica sa inveti sa-i tragi celui de langa tine presul de sub picioare, ca sa avansezi tu? (nu ma refer aici la nemunca, lene sau alte aspecte trebuie corectate in orice societate) Daca vedem companiile straine care opereaza in Romania, nu vedem sa se fi impus aici prin munca cinstita, corectitudine si demnitate. S-au impus prin smecherie, spaga, concurenta neloiala, monopol, nerespectarea legislatiei nationale - dupa care au aratat cu degetul Romania si pe romani, ca suntem corupti, ca nu muncim, etc. Moralitatea si cinstea lor unde este? ... ca la a noastra fac apel la fiecare 5 minute. Si mai trebuie spus ceva - ei nu au nici un Dumnezeu... vin doar sa ne fluture zeul ban pe la nas, ca sa ne amageasca si sa ne vindem pe nimic, pe o promisiune sau pe o iluzie.

        Cand vorbim de OM, trebuie sa avem identitate. Nu suntem indivizi si nu suntem cifre statistice. Omul e definit prin identitate, personalitate si calitati morale. Fara de ele, lipseste omul.

        Propun asadar sa vorbim mai intai despre om, inainte de a ne raporta la Dumnezeu.

        Comment


        • #5
          Cand vorbim de OM, trebuie sa avem identitate. Nu suntem indivizi si nu suntem cifre statistice. Omul e definit prin identitate, personalitate si calitati morale. Fara de ele, lipseste omul.
          Din pacate se intampla tocmai invers.Ca popor ne pierdem identitatea.De personalitate si moralitate nu mai este cazul.Usor,usor ne lasam acaparati de mirajul occidentului si uite asa incepe sa lipseasca omul.De aici si departarea de DUMNEZEU.
          Forum neinteresant. Delogat definitiv.

          Comment


          • #6
            In relatia cu D-zeu, nu conteaza notiunea de popor. Exista mereu tendinta de opunere in calea evolutiei, necunoscuta fiind catre ce anume se indreapta evolutia. Probabil ca, la nivel Cosmic, ceea ce se intampla acum cu civilizatia asta, este in parametri normali. Mereu vor exista momente de cotitura, important e sa le depasim, iar aici intervine INDIVIDUL, precum in teoria fractalilor.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • #7
              Darksid3, fiecare din noi nu aparem din neant. Fiecare avem un tata si o mama, care fiecare vine dintr-o familie, dintr-un neam. Mai mult decat atat, vorbim o limba.

              Neamul din care ne tragem are istorie, traditii si valori care ii definesc ca identitate.

              Sigur, exista si venetici care fug de colo colo, in cautare de "oportunitati", de descurcareala si de "bine" propriu.

              Acuma depinde de fiecare unde ne regasim ca oameni: - ca parte a unui popor, sau "oameni liberi de orice identitate"

              Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar astea sunt cele 2 optiuni ale fiecaruia si fiecare e liber sa se exprime in consens cu propria constiinta (atat cat o are fiecare)

              Intotdeauna exista o relativizare --- daca i-ai spune unuia ca-l trimiti in Germania, s-ar simti flatat --- iar daca i-ai spune ca-l trimiti in Botswana, te-ar injura si ar spune ca-l discriminezi, ca ai ceva cu el.

              Din pacate, din astfel de comparatii lipseste... Romania. Aici de ce nu ne poate fi bine? De ce nu ne mai gasim identitatea? Foarte simplu, fiindca de 22 de ani cineva este foarte preocupat sa ne stearga identitatea nationala, sa ne uitam valorile, sa ne uram intre noi ca popor.

              Ce facem noi? Ii ajutam pe baietii astia, sau ne vedem de treaba noastra si ramanem oameni si ramanem romani in continuare. Lupta cea mare nu este data pentru noi, ci pentru copiii si nepotii nostrii. Daca noi nu mai intelegem asta, copiilor si nepotilor le va fi si mai greu sa ramana romani.

              Culmea e ca toti cei care au emigrat in ultimii 22 de ani, cand se intorc in tara - macar in vacanta - ii percep mult mai romani decat atunci cand au plecat. Chiar se mandresc ca sunt romani. De ce? Fiindca acolo in tara respectiva, nimeni nu-i spala la creier cu sloganuri antiromanesti - asa cum suntem noi bombardati aici in Romania de 22 de ani.

              Un om fara identitate, un individ... ce raporturi mai poate avea cu Dumnezeu? Cum se defineste individul pe sine - fiindca pentru a ne putea raporta la Dumnezeu, mai intai trebuie sa ne regasim noi cu noi. In ce limba te rogi? Cine esti de fapt?

              Cand nu mai ai constiinta nationala, nu mai esti un popor, ci o populatie.

              Mergi in america, unde nu putem vorbi de un popor, ci de o populatie, si vezi cat de mult se mai raporteaza individul la Dumnezeu - acolo unde unii chiar si-au permis sa scrie pe ban - "In God we trust"
              Last edited by ion_R5; 18 March 2012, 20:40. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • #8
                Da,asta si suntem,populatie.Romanii sunt un neam usor influentabil,se vede clar ca buna ziua.Ne pricepem foarte bine sa ne uram noi intre noi si sa plecam urechea la straini,neam de c...e.

                Culmea e ca toti cei care au emigrat in ultimii 22 de ani, cand se intorc in tara - macar in vacanta - ii percep mult mai romani decat atunci cand au plecat. Chiar se mandresc ca sunt romani. De ce? Fiindca acolo in tara respectiva, nimeni nu-i spala la creier cu sloganuri antiromanesti - asa cum suntem noi bombardati aici in Romania de 22 de ani.

                Romanii sunt straini peste tot,in Romania si in Europa.Nu e nici o mandrie sa fi roman peste granita,cantecul lui Furdui Iancu nu mai are demult valoare....
                Last edited by D-FENS; 18 March 2012, 21:14.
                Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                Comment


                • #9
                  Haideti sa nu punem niste valori (patriotismul, in speta) stabilite de societate in aceeasi oala cu Creatia.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #10
                    Darksid3, legatura cu Dumnezeu tine foarte mult de familie si mai apoi de trairea fiecaruia in aceasta trecere pe pamant.

                    Daca nu era asa - acum am fi fost, unii bahai, altii mormoni, altii protestanti, altii musulmani.

                    Buba e ca nu prea mai stim ce inseamna sa fim crestini ortodocsi, desi suntem mai toti botezati. Limba, credinta - sunt strans legate de familie, iar familia de neamuri si de neam.

                    Noi traim acuma intr-o societate de "plastic". Pe vremurile lui Stefan cel Mare - lucrurile stateau mai clar... venea turcul peste tine... ori puneai mana pe sabie si mureai ca sa ramani aici, ori scoteai casul si-l omeneai pe turc, dupa care te pregateai sa treci la Allah. Acuma o dam pe dupa plop, ca de dat din gura nu ne costa nimic.

                    Trebuie sa te identifici cu "ceva". Individul inseamna NIMENI, care n-are Dumnezeu. Cand ai "mai multi Dumnezei" - de fapt nu ai nici unul.

                    Comment


                    • #11
                      Omul ar trebui SA FIE.
                      In loc de asta el permanent cauta SA FACA CEVA pentru A AVEA si astfel SA POATA FI.
                      Acestea sunt principalele Erori.
                      Aici s-a ajuns printr-o totala uitare a ceea Ce suntem noi.
                      Parasind punctul initial de potentialitate maxima si risipind efort si atentie in mult prea multe directii, nu mai suntem nici pe departe o sageata plina de energie ci un vector rezultat din cuplarea a mult prea multor directii uneori chiar opuse.
                      Energia unui astfel de vector ramane foarte slaba, deci valoarea lui este mica.
                      Preluam prin educatie niste "valori" rezultate din aceasta necunoastere de Sine si cu aceasta deja programul a fost viciat iremediabil.
                      Daca toata evolutia civilizatiei a avut loc sub imperiul fricilor, omul s-a simtit mereu mai mic si neputincios.
                      Ca atare a predat generatiei care a urmat un bagaj si mai mare de frici, si mai diminuat in ceea ce priveste Constiinta de Sine.
                      Mi se pare chiar uimitor acest proces, rezultat firesc datorat identificarii cu corpul fizic.
                      A considera ca Viul, Viata, incep cu formarea primei celule mi se pare absursd, excluzind prin inconstienta cea mai mare parte din viata Vietii.
                      Daca admitem ca fiind Viu tot ce se reproduce si manifesta inteligenta si memorie, si mie asa mi se pare corect, atunci Viata este aproape in Tot ceea ce noi putem percepe si desigur si dincolo de limitele perceptiilor noastre.
                      Daca nu facem asa ar insemna ca "spiritul" din capul locului este lipsit de Viata, ceea ce mi se pare un non sens.
                      Ar insemna ca Intelectul Colectiv nu are Viata, ca nici o Constiinta Colectiva nu traieste, dar conduce existenta unor specii.
                      Informatia este vie sau moarta?
                      Energia este sursa vietii sau este chiar VIATA...?
                      Sa intreb acum cam care este logica de a avea disciplina sau stiinta ca Fizica Pamantului, cand nu stii ca Pamantul este Viu, ca vorbesti de fapt despre o Constiinta?!
                      Ca toata fenomenologia legata de aceasta mare necunoscuta care ne suporta este in stransa corelatie cu inconstienta Constiintelor care din pacate suntem.
                      Cutremurele de pamant ni se datoreaza, schimbarea amenintatoare a axei de rotatie este doar functie de constienta-inconstienta noastra, NOI ca geo-bio sistemul Planetar. Mai avem si Pedologia care analizeaza calitatea solului, in scopul ameliorarii lui in vederea unor mai bune rezultate agricole. Dar solul se poate ameliora de la Sine si plantele isi gasesc conditiile optime tot de la Sine.
                      Cand vom constientiza asta, vom scapa de servitutile ingrasamintelor chimice, ale analizelor solului si ale ameliorarii plantelor, adevarate ILUZII PLURIDISCIPLINARE.
                      Dar noua ne plac servitutile, ca atare nu ne dorim sa ne eliberam.
                      Daca nu suntem capabili de o relatie constienta, macar am face bine daca am lasa aceste Constiinte libere, sa-si faca treaba fara a ne mai opune noi "creator" in calea Armoniei pe care ele, spre deosebire de noi, o recunosc. Apa stie singura sa se purifice, daca noi nu ne vom opune prea mult si daca vom sti macar sa o respectam... Si Aerul la fel.
                      Nu de "grijile" noastre au ele vreo nevoie, doar sa le recunoastem locul si sa il respectam... Ar fi o minima constienta, nimic mai mult.
                      Dar noi am uitat sa ne respectam pe noi insine, cum ar putea cineva sa ne ceara sa respectam altceva. Din pacate este, pe cat de logic pe atat de adevarat...
                      Suntem 70% apa si restul "Pamant", iar in procesele interne aerul are functia lui, deci suntem practic produsul acestor Constiinte pe care, insumandu-ni-le, le reducem si pe ele la starea noastra de inconstienta...
                      Apa din noi devine inconstienta, la fel aerul si pamantul. Le uzam si le aruncam in afara corpului fizic, lasand rolul de purificare tot Constiintei din care ele Sunt. Si ele nu se plang desi o facem de zeci de mii de ani.
                      Menirea noastra ar fi sa le aducem la un nivel de constiinta mult superior fata de cea pe care ele o au, ar trebui ca simpla noastra privire sau gand sa le "sfinteasca" pur si simplu, doar noi suntem in cadrul Creatiei "facuti dupa chipul si asemanarea Creatorului", sau daca preferati, cea mai evoluata veriga a Existentei.
                      Cat de departe te afli tu, semenul meu, de aceasta conditie a primordialitatii!
                      Ce anume te face sa fii la asemenea distanta?!
                      Iluzia, nevoia, micimea, frica sunt principalele motive pentru statutul tau prezent.
                      Mai poti adauga infatuarea ca tu stii, ca tu poti, ca tu ai si ca tu ESTI.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • #12
                        @ion_R5 unii oameni au nevoie sa creada in ceva/cineva pentru ca asa au fost invatati de mici de parintii lor la fel cum si acestia au fost invatati de parintii lor si tot asa mai departe.
                        Si eu credeam, mergeam la biserica cand am ajuns sa inteleg ca defapt viata mi-o influentez singur prin actiunile mele; viata apare/dispare natural si nu "conceputa" de ceva/cineva; poti sa fi om curat si cinstit si fara sa ai frica de divinitate (si lista poate continua).

                        Acest punct de cotitura l-am avut in momentul in care am inteles (in mare parte) cum functioneaza natura si universul, in intregul lui, prin explicatii logice si naturale. Am ales aceasta cale si mi-e imposibil sa ma abat de la ea.

                        DAR totodata stiu ca sunt persoane care au mare nevoie sa creada in ceva si cred ca, credinta este necesara atata timp cat este guvernata de libertatea de a crede si nu indusa de anumite persoane/institutii (adica biserica/preoti) ...

                        Cand vorbim de credinta sau lipsa ei trebuie sa ne raportam la indivizi si nu la grup. Sa nu ne raportam la anii 1400 (exemplul cu Stefan cel Mare) pentru ca societatea a evoluat; nu mai suntem in aceeasi perioada si nici la acelasi nivel de dezvoltare.

                        E absurd sa ne compunem prezentul, spre viitor, traind in trecut.

                        Omenirea trebuie sa accepte ca oamenii evolueaza iar religia sau perceptia ei se schimba; ca oamenii au dreptul sa creada si in altceva sau sa perceapa viata altfel si acest lucru trebuie considerat ca fiind unul normal si nu anormal.

                        S.
                        I have no special talent. I am only passionately curious.

                        Comment


                        • #13
                          Domnilor - tot vorbim de evolutie. Din pacate, nu sesizam ca asa-zisa "evolutie" despre care vorbesc foarte multi, scoate complet omul din coexistenta sa naturala si fireasca cu pamantul si natura inconjuratoare.

                          Daca strabunii nostrii stiau cand ploua si cand urmeaza sa ninga, intuitiv dupa semenele pe care natura ni le arata si astazi, dar pe care noi "am uitat" sa le mai vedem, fiindca de atata evolutie am ajuns sa ignoram tot ce ne inconjoara si sa ne consideram noi buricul universului.

                          Vorbiti despre viata, viul, 70% apa iar restul pamant... Luati cateva galeti de apa si cateva lopeti de pamant. Nu veti face din ele nici omul, nici macar un soricel... si nici macar o piatra. Viata este ceva dincolo de materie. Daca va raportati strict la materie, nu veti trage nici o concluzie corecta.

                          Explicati puterea gandului - s-a demonstrat stiintific, ca o planta la care merge cu intentia sa o taiem, moare chiar mai inainte de a fi taiata.

                          Darksid3 a atins cumva problema - la foarte multi oameni, verbul A AVEA l-a "mancat" pe verbul a fi.

                          De ce? Fiindca e mult mai simplu sa faci un ban si sa-ti umplii sifonierul de haine, decat sa te zidesti interior - sa citesti o carte, sa te deschizi mental. Mai mult decat atat, toata stiinta unui geniu - aflata in capul acelui om, nu face 2 parale pentru un mocofan asezat confortabil la volanul unei limuzine de lux - al carui proprietar e trecut in acte.

                          Limuzina e mult mai vizibila decat stiinta unui om invatat si educat. Dar astea sunt non-valorile la care ne raportam azi din ce in ce mai mult, si de pe pozitia asta venim si negam existenta lui Dumnezeu. Asta nu ma mira deloc.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by ion_R5 View Post
                            Domnilor - tot vorbim de evolutie. Din pacate, nu sesizam ca asa-zisa "evolutie" despre care vorbesc foarte multi, scoate complet omul din coexistenta sa naturala si fireasca cu pamantul si natura inconjuratoare.
                            Sunt doua tipuri de evolutie: umana si tehnologica. Sunt oarecum in stransa legatura insa nu evolueaza, din pacate, in acelasi ritm. Evolutia umana este mult mai lenta decat cea tehnologica; inventam tehnologie dar nu o folosim in scopuri nobile (sau nu in cele mai multe cazuri).

                            Originally posted by ion_R5 View Post
                            Daca strabunii nostrii stiau cand ploua si cand urmeaza sa ninga, intuitiv dupa semenele pe care natura ni le arata si astazi, dar pe care noi "am uitat" sa le mai vedem, fiindca de atata evolutie am ajuns sa ignoram tot ce ne inconjoara si sa ne consideram noi buricul universului.
                            Asta este un mit clasic. Nu stiau ci "prognozau" la un nivel primitiv. Si in zilele noastre tot informatiile oferite de natura le procesam doar ca la un alt nivel....

                            Originally posted by ion_R5 View Post
                            Vorbiti despre viata, viul, 70% apa iar restul pamant... Luati cateva galeti de apa si cateva lopeti de pamant. Nu veti face din ele nici omul, nici macar un soricel... si nici macar o piatra. Viata este ceva dincolo de materie. Daca va raportati strict la materie, nu veti trage nici o concluzie corecta.
                            Tin sa va contrazic: viata nu putem creea dar o piatra da ... Viata stim cum apare, nu mai este un secret... Viata se perpetueaza tot plecand de la viata. Singura problema este ca nu stim cum a aparut prima data; nu stim sigur ca teorii sunt multiple (inclusiv teoria divinitatii intra tot in aceasta categorie);

                            Originally posted by ion_R5 View Post
                            Explicati puterea gandului - s-a demonstrat stiintific, ca o planta la care merge cu intentia sa o taiem, moare chiar mai inainte de a fi taiata.
                            Sa fim seriosi, credeam ca discutam serior si nu fabulam... Plantele simt durerea, asta s-a demonstrat stiintific si nu ce afirmati mai sus ...

                            Originally posted by ion_R5 View Post
                            Darksid3 a atins cumva problema - la foarte multi oameni, verbul A AVEA l-a "mancat" pe verbul a fi.

                            De ce? Fiindca e mult mai simplu sa faci un ban si sa-ti umplii sifonierul de haine, decat sa te zidesti interior - sa citesti o carte, sa te deschizi mental. Mai mult decat atat, toata stiinta unui geniu - aflata in capul acelui om, nu face 2 parale pentru un mocofan asezat confortabil la volanul unei limuzine de lux - al carui proprietar e trecut in acte.

                            Limuzina e mult mai vizibila decat stiinta unui om invatat si educat. Dar astea sunt non-valorile la care ne raportam azi din ce in ce mai mult, si de pe pozitia asta venim si negam existenta lui Dumnezeu. Asta nu ma mira deloc.
                            Valoarea materiala predomina societatea noastra. Este o etapa a evolutiei noastre in acest univers. Evolutia nu poate fi privita sau raportata la viata unui individ deoarece este o perioada prea scurta, infima as spune.

                            Aici suntem acum, asta e societatea noastra, astia sunt indivizii si nivelul lor de dezvoltare/gandire. Probabil mai tarziu va fi altfel, sigur va fi altfel.

                            S.
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • #15
                              Orice concept din lumea asta, orice lege fizica, ORICE exista datorita dualismului.
                              "N-ai intelege ce-i lumina daca n-ai trecut prin intuneric", asa ca nu va faceti griji pentru ce a ajuns lumea azi, evolutia inseamna opozitia permanenta in raport cu ceva, e interesant ca daca studiezi un fenomen/obiect, gasesti ca totul se supune acelorasi legi. Cineva supune materia unor legi, acolo ar trebui cautat, dincolo de limitele proprii.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google