Help ! Cumparare Auto Ungaria ! Ce Documente Imi Trebuie !

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help ! Cumparare Auto Ungaria ! Ce Documente Imi Trebuie !

    Vreau sa cumpar o masina din Ungaria de la o persoana fizica si asa dupa cum si voi cred ca stiti sau poate ati auzit, in general se spune ca au fost cazuri destul de multe cand cetateni unguri au avut masinile luate cu credit sau leasing din HU si le-au vandut in RO ,dupa care le-au declarat furate .

    In aceasta situatie majoritatea celor care au cumparat masinile in RO au ramas si fara bani si fara masini urmand sa se judece cu cetateni HU sau cu alti cetateni RO care au revandut masinile cumparate din HU.....


    Intrebare pentru cei care pot lamuri aceasta problema .

    La exportul masini din Ungaria cetateanul ungur nu trebuie sa radieze masina ,asa cum se intampla si inRO, D,FR,IT ?

    La radierea din Ungaria nu se elibereaza un document de radiere care in mod normal se elibereaza doar daca masina este libera de sarcini , adica nu este luata pe credit sau leasing ?

    Ce acte trebuie sa primesc din partea vanzatorului din HU sau vanzatorului care a cumparat masina din HU si la randul sau o re revinde in RO .


    Multumesc

    Daca ai credit auto CIV-ul masini este la tine . Pe certificatul de inmatriculare titular vei fi tu dar masina este gajul bancii . Daca esti un om de rea credinta sau pur si simplu nu mai poti plati rata la credit si nu ai alta alternativa poti vinde masina fara probleme > Bineinteles ca ulterior vei avea probleme foarte mari cu procuratura ,politia si cu cel pe care l-ai inselat.

    Ce vreau sa zic .....Posibilitatea de-a fi inselat este foarte mare in situatia in care tu sa presupunem ca ai un prieten din BG,D, sau HU si te intelegi cu acesta sa-i dai masina de buna voie (sau sa o vinzi la un pret mai mic) cu toate actele masini ,urmand ca ulterior iesiri masini din RO , tu sa o declari furata .

    Prietenul tau BG,D sau HU o vinde in tara lui ....urmand ca in cazul in care, toata magaria se descopera si cineva il va intreba cum a ajuns masina la el , acesta sa zica ca a fost un cumparator de buna credinta si nu a stiut ca masina este gaj, el dorind doar sa castige un ban in plus !

    Au fost cazuri cand sa declarat furtul masini abia in momentul in care prietenul tau BG,D sau HU a vandut masina in tara lui, astfel incat masina se inmatriculeaza cu acte in regula in si pana se introduce furtul masini in baza de date interpol trec si 9-12 luni, ulterior trceri acestui timp te poti trezi ca vine politia si iti ridica masina.

    Cel care va pierde cel mai mult va fi cel care cumpara masina ....

    Tocmai de aceasta magarie incerc sa ma feresc ! Deci ce acte se dau la vanzarea unei masini in vederea exportului din HU .......

    Chiar nu stie nimeni de pe forum, banuiesc ca sunt destui baieti pe forum din zona de vest a tarii .
    Last edited by adonis33; 7 December 2012, 23:03. Reason: Automerged Doublepost
    "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google