Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Romanul Sa Nu-si Piarda Identitatea Si Traditiile - Indiferent De Momentele Istoriei

    Dincolo de bunurile materiale si valurile prin care poporul Roman a tot trecut in istorie - este bine sa nu ne pierdem identitatea si sufletul.

    Nu e vorba sa ne consideram "grozavi" sau "sa ne punem cenusa in cap". Trebuie sa ne intelegem atat ca indivizi, cat si ca popor, sa ne respectam ca oameni, sa ne respectam: parintii, familia si poporul din care facem parte. Sa ne respectam traditiile si sa nu uitam de Dumnezeu.

    In deschiderea acestui thread reiau o scrisoare care circula pe internet:

    "Student român la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!” Scris de cristi tanasa Miercuri, 24 Iulie 2013
    O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarea tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

    “Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

    Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

    Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura ţara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

    Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem în globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

    Ce este Occidentul….?

    Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă - avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentru CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?


    Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

    Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate,Dumnezeu a fost ucis de Occident.

    De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

    Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi râdem că fugim cu naşu' de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

    Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

    Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

    De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

    De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

    De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt. NATO, dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

    De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

    De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

    În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind rom\n eşti privit ca o subras[, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

    Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană , delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

    Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut ţara pe nimic.

    VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase, dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

    Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

    Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

    Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

    Cristiana Maria Mărcuș"
    (Sursa: rbnpress.info)
    Last edited by ion_R5; 14 August 2013, 17:12.

  • #2
    , Ion Tv :

    Comment


    • #3
      Inca un thread la general pentru spalarea si aruncarea ideilor fiecaruia.
      Pana una alta, respectul strainilor pentru care muncesc romanii se traduce prin SALARIU, ceea ce in Romania o iei in mana la propriu cand vezi cat muncesti si pentru ce suma.
      Nu te-a pus nimeni sa pleci in strainatate sa te bocesti pe unde apuci ca vai ce bine e in Romania si cald mai ales iarna.
      Scuza-ma dar aia ce a scris de ce a plecat, nu ca sa-si faca un viitor mai bun?; sa-si dea seama pe acolo ce dubios e occidentul si cum l-au inlaturat ei pe Dumnezeu? Sau sa-si dea seama cat e de prezent Dumnezeu cu atatea biserici in Romania?
      Ori daca tot huleste Occidentul, oare unde si-a facut studiile, in Romania? Mi se pare ca e putin penibila, dupa ce-si face studiile acolo (nenorocitii dracului) se intoarce in Romania unde e tare bine, chiar de realistic vorbind e mai rau ca in India.
      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

      Comment


      • #4
        @ CataFoF - esti baiat simpatic, insa ce treaba ai sa intrii pe theadul deschis de mine si sa faci bascalie? Ai mai facut asta si pe alte threaduri unde am postat. Te rog sa incetezi si sa intelegi de vorba buna. Macar daca ai o opinie - pro sau contra, poti sa o exprimi. Dar nu bascalie ieftina... urmatoarea data am sa folosesc functia report.

        Comment


        • #5
          Ion, tu chiar crezi ce a scris cretina aia acolo? )

          Comment


          • #6
            @ 827sam - dincolo de retorica melodramatica a scrisorii - trebuie sa vedem realitati pe care nu le putem contesta. Degradarea umana, degradarea morala. Daca permanent gasim o scuza "globalizarea e de vina" - nu ajungem nicaieri. Globalizarea nu-i picata din cer, e instrumentata tot de catre niste oameni. Oameni din occident - asta-i realitatea, ce rost are sa gasim scuze si sa persiflam subiectul.

            Iar in ceea ce priveste occidentul - e o lume pe care noi de aici nu putem spune ca o cunoastem. Mai toti ne dam cu parerea. Unii nici nu au fost plecati din tara, altii au fost in excursii/deplasari de 2-3 zile sau saptamani. Cati au trait acolo ani de zile, sa castige un ban, sa plateasca taxe, impozite, amenzi si alte dari - ca sa poata avea idee cu adevarat despre ce inseamna occidentul.

            Foarte multi romani care au plecat la munca in strainatate au suferit abia acolo o criza de identitate si si-au pus intrebari - au devenit mai romani in strainatate decat erau acasa. Asta arata cat de ignoranti suntem pe de o parte - respectiv - la ce propaganda antiromaneasca suntem supusi zilnic din 1990 incoace.

            Sunt aspecte reale. Probabil ca la toate grijile cotidiene, e mai simplu sa astepti ziua de maine fara a-ti mai bate capul cu aspecte ce tin de propria identitate si contextul actual...

            Trebuie sa te gandesti palierele de constientizare a identitatii la nivelul generatiilor si tot asa putem vorbi despre un nivel al constiintei. Pentru un adolescent (care a stat la mama acasa fara grijile existentei pe cap) cu siguranta ca o astfel de experienta inseamna atat maturizare, cat si constientizarea lumii in care traim.

            @ Razvy - nu putem sa nu recunoastem un fir melodramatico-romantat al acestei scrisori si nici nu este singura de acest gen care circula pe internet. Nu rezonez cu nici un fel de "discurs" carcotas sau plin de lehamite. Suntem suprasaturati zilnic cu asa ceva, care ne afunda si mai tare in negativ. Probabil ca ignorantii si cei "mai fara simt" nu resimt vreo apasare. Totusi nu stiu cat de "OK" este sa tratam "orice" cu nesimtire.

            Din '90 incoace suntem bombardati de o propaganda, de o prosteala - totul concentrat pe emotional, care face foarte mult rau. Pot spune ca din punct de vedere distructiv, genul asta de propaganda este mai eficienta chiar decat propaganda comunista. (propaganda comunista era "bau-bau" din fata, iar cine nu se plia era atentionat prin metode mai directe sau chiar brutale. Propaganda globalista vine sa te intoxice/otraveasca sufleteste, care are efecte chiar mai dramatice decat "penalizarile" fizice. Iar la nivel de societate, este prins intre niste "ziduri nevazute" si nu ai cum sa iesi din fagas. Asta apropos de "libertate". Sigur, am libertatea sa scriu aici - dar asta nu ofera nimanui libertatea care este expusa ostentativ-propagandistic)
            Last edited by ion_R5; 14 August 2013, 17:46. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • #7
              Daca tot vrei in registrul asta : tu vrei sa fii independent ? NU esti.
              Vrei sa faci doar ce vrei tu ? NU poti.
              Viata ta nu iti apartine tie, daca n-ai curent 3 zile ai pus-o. Daca n-ai apa calda sa te vad cum te speli in Dambovita. S-a creat un sistem in care odata intrat s-a terminat cu libertatea. E doar o iluzie a faptului ca tu esti liber, democrat si ca faci ce vrei.
              N-ai decat sa traiesti in munti, izolat. Abia atunci esti liber, pana te papa ursu.

              In aceeasi idee dar la scara mai mare nu te poti impotrivi evolutiei planetei, globalizarii daca vrei sa spui.
              Eu asa inteleg si cred ca este destul de sanatos sa fiu constient de asta.
              Ce vrei tu sa faci sau sa spui este o constientizare a globalizarii pe care oricum n-ai cum s-o schimbi, opresti sau manuiesti ca nu tine de tine ca individ.
              Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

              Comment


              • #8
                Si asa cum puteam sa identificam inainte de 1990, ca propaganda venea "de la rasarit", acum la fel de bine putem sa identificam propaganda zilnica, care vine de la apus.
                (vorba vine cu comunismul de la rasarit - fiindca teoria respectiva s-a dezvoltat tot in vestul europei, adica tot din apus)

                Corect ceea ce spui. Totusi ai "libertatea" sa ramai om. Asta chiar iti apartine. Nu zice nimeni ca-i usor, cand jigodiile si rebuturile umane ne sufoca.

                Originally posted by 827sam View Post
                In aceeasi idee dar la scara mai mare nu te poti impotrivi evolutiei planetei, globalizarii daca vrei sa spui
                Eh, aici e marea buba - tot rezultatul propagandei desantate - asta cu "evolutia" (umana, a planetei, etc)... Oamenii sunt convinsi propagandistic ca asta inseamna evolutie si nu se mai lasa alternative. Dar daca-i involutie. Daca exista solutii mult mai bune? Poate solutiile alea mult mai bune, lasa niste miliardari in pantaloni scurti - ce zici??

                Exemplu simplu: taranul roman nu are unde sa-si vanda marfa - nici daca are productie sa hraneasca toata europa... In schimb suntem intoxicati de marfuri din alte piete... Sau se ia productia romaneasca, se imbarca pe vapor, se reimporta cu pret triplu si o cumpara romanul de la supermarket.

                Bun, daca trebuie sa-i zicem evolutie ii zicem - desi dupa dictionar se cheama: specula, saracirea cu intentie a punei paturi importante a populatiei (si masura asta are corespondent si in zona industriala din Romania --- dezindustrializarea hoteasca si criminala din ultimii 23 de ani)

                Dupa astea, capac vin lozincile din spatiul public/politic: "Romanii nu muncesc"; "Romanii sunt hoti"; "Romanii nu sunt in stare sa isi gestioneze resursele"; "Pensionarii sunt de vina ca profesorii nu pot primi salarii decente", etc

                Aici nu vorbim de presupuneri sau pareri. Aici vorbim despre lucruri pe care le traim de 23 de ani, de 10 ani, de 5 ani, etc. A mai face retorica pe tema asta e inutil. Sunt constatari, nu "viziuni".

                Intrebarea este: ce facem? Probabil ca mai avem ceva de asteptat - fiindca raspunsul nu l-am gasit inca.

                PS: Daca inainte de 1989 - in plina "dictatura" - occidentul de transmitea la radio: "Hai romanilor, iesiti in strada"... acuma, in plina "democratie" tot din occident suntem indemnati sa "stati linistiti la locurile voastre" (vorba lui Ceausescu din balconul sediului CC al PCR / 22.12.1989)

                Originally posted by 827sam View Post
                Viata ta nu iti apartine tie, daca n-ai curent 3 zile ai pus-o. Daca n-ai apa calda sa te vad cum te speli in Dambovita. S-a creat un sistem in care odata intrat s-a terminat cu libertatea. E doar o iluzie a faptului ca tu esti liber, democrat si ca faci ce vrei.
                Pai din punctul asta de vedere, occidentalul e mai inadaptat la mediu si la viata decat africanul dintr-un sat sau decat un cioban de la noi care-i pe munte cu oile. Iti dai seama cum e in occident 3 zile fara curent? Cred ca e mai dramatic decat in Romania fara curent. Sa ne gandim numai la traitorii dintr-un zgarie-nori. O avea generatoare, dar cand pica si alea...
                Last edited by ion_R5; 14 August 2013, 19:58. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • #9
                  @ion_R5, ai facut un thread ''oglinda'' cu "Tu esti mandru ca esti roman''. O sa fie dezbatute exact aceleasi pareri de acolo.
                  sigpic

                  Comment


                  • #10
                    @rudy_grf Tocmai, am scris inca de la prima postare ca doresc acest thread ca un schimb de idei si pareri fara discutii patimase, fara a ne considera "grozavi" sau "sa ne punem cenusa in cap". Deci nu-i vorba de vreo mandrie, ci aici vorbim despre identitate ca individ si ca popor.

                    Pot fi dezbatute si subiectele care au fost dezbatute pe acel thread care a fost inchis - insa sper ca discutia sa fie mai civilizata. (cred ca a fost inchis pentru maniera de discutie si nu pentru subiectele dezbatute) De fapt, discutii patimase am vazut si pe alte threaduri (gen ce ulei folositi) - dar care totusi nu au fost inchise.

                    Comment


                    • #11
                      Offtopic: Acesta nu este un forum cu teme umaniste, deci e normal ca thread-urile ce fac obiectul existentei forumului, sa aiba intaietate.

                      Ontopic: Libertatea vine o data cu intelepciunea, deci, pentru un sistem social, adevarata intelepciune a propriilor coabitanti, este un lucru periculos. Indiferent ca discutam despre comunisti, capitalisti, crestini, musulmani, toate nu sunt decat niste scenarii "scrise" pentru deservirea sistemelor sociale, in anumite momente ale istoriei.
                      Pentru ca nici o societate nu doreste ca oamenii sa fie liberi, in adevaratul sens al cuvantului, cei intelepti vor intelege ca a se vinde unui sistem, oricare este el, este egal cu a se vinde, cu a fi sclavul unor doctrine care, doar credea ca sunt ale lui.
                      Din aceste motive, imi rezerv dreptul natural de a nu fi patriotul sau Repetorul unor doctrine, decat ca afisare a lor si nu ca formare de opinie. Indemnarea la patriotism, este o formare de opinie, o manipulare, emisa chiar de insasi institutiile Statului. In spatele notiunii de Stat, nefiind decat acei oameni care trag fraiele Lumii.
                      Last edited by darksid3; 16 August 2013, 18:16.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • #12
                        Nicolae Iorga spunea că „un patriot se recunoaște prin faptul că iubește, respectă și caută să adune și să îmbunătățească tărâmurile și oamenii, pe când un șovinist urăște tot ce nu-i seamănă și dezbină oamenii”.
                        Mai recent, Mihai C. Băcescu spunea că „o patrie iubită se recunoaște din prima vedere fiindcă este o patrie curată, nepoluată, care arată frumos și primitor, indiferent că-i săracă sau bogată, că în ea auzim o singură limbă sau mai multe”.

                        Poate pentru ca nu ne iubim destul tara in care traim vedem mizerie peste tot.

                        Poate ca sunt prea multi dintre noi care vad in America, in Canada,..., o altfel de viata, desi este mult mai grea si mai urata decat a noastra.
                        sigpic

                        Comment


                        • #13
                          Din pacate astea nu sunt argumente pertinente, pentru ca citate se gasesc la orice subiect.
                          Poate ca, daca majoritatea ar deschide ochii la realitate si n-ar mai rezona la ce crede celalalt, intr-o discutie ce se vrea a fi culta, s-ar face primul pas adevarat catre civilizatie.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • #14
                            Darksid3 - Nu pretind ca avem aici o dezbatere culta. Sunt inginer

                            Nu vorbim de doctrine. Sigur, orice idee "elaborata" intr-un sistem social sau filosofic slujeste unei premize - iar mai tarziu poate fi utilizata in cu totul alte scopuri, chiar total diferite fata de premizele "ganditorului" initial. (premizele in general nu fac altceva decat sa exacerbeze anumite trasaturi individuale sau colective umane, respectiv sa ingnore pe altele - subliniid anumite trasaturi care se doresc a fi imprimate la nivel social/general, respectiv adaugand pe langa ele si alte idei care nu au nici o legatura cu structura umana <trup-minte-suflet>)

                            Dar dincolo de asta, sunt lucrurile firesti, ganduri si sentimente, trairi si neimpliniri ale fiecaruia - care n-au nimic "doctrinar" in sine. Iubirea si gandul frumos - atata vreme cat sunt simple, curate, nemimate - sunt cele care te umplu de viata. A-ti iubi familia, a-ti iubi si aproapele... si chiar poporul, nu-i nimic manipulatoriu sau negativ. Poti avea ganduri bune si fata de un strain de pe strada sau de un strain oarecare. Daca n-ai ganduri bune fata de cei le langa tine (familie, cunoscuti) - oare cum ai putea sa spui ca ai ganduri bune fata de un strain.

                            [similar te poti intreba de ce unii nu cred in Dumnezeu, insa cred in existenta OZN-urilor sau a scenariilor din cartile SF... Fiindca nici OZN-uri n-au vazut si nici lumea descrisa in SF-uri]

                            In fine, nu-i vorba de retorica. Individualismul exacerbat nu cred ca ne poata duce departe. Nici patriotismul desantat sau propagandistic n-are vreo valoare. Atata vreme cat nu "alergam" dupa senzational sau fantasme si nu avem nici ignoranta sau "lipsa de simt" - suntem acolo unde trebuie, stim cine suntem si n-avem crize personale sau identitare - si nu trebuie sa ne punem belgiug in nas sau tatuaj "ca sa fim in randul lumii".

                            Comment


                            • #15
                              Reiau tema din titlul acestui thread.

                              Pentru a ne intelege identitatea ca popor, trebuie sa citim si intelegem o perioada a istoriei poporului Roman in care au avut loc foarte multe transformari sociale si istorice. Din acest punct de vedere secolul 19 a avut un rol determinant, incluzand unirea si independenta principatelor, respectiv trecerea de la sistemul feudal la capitalism si apartitia burgheziei (import din apus).

                              Pentru a intelege contextul transformarilor din secolul 19 ca "rezultat" trebuie mers un pic mai in spate. Practic pe plan intern trebuie inceput de la domnia lui Constantin Brancoveanu si pana la Cuza, iar in context zonal trebuie inceput cu razboiul Crimeei.

                              Sprijinul acordat de Franta pentru formarea si coagularea unei clase politice conducatoare in principate (inainte si dupa unire) vine in contextul afirmarii influentei Frantei pe plan European vis-a-vis de Prusia/Germania, Imperiul Austriac si Imperiul Britanic. Si asta in contextul amestecului politic si militar a imperiului Rus si Austriac in principatele aflate formal sub dominatia imperiului Otoman.

                              De aici trebuie pornit pentru a intelege cine suntem si cum am ajuns pana astazi - de la o tara agrara, subdezvoltata industrial, apoi la o tara in curs de dezvoltare industriala - pana 1989... si pana astazi cand am ajuns o tara dezindustrializata. In fine, istoria va consemna toate astea poate mai echilibrat decat le percepem noi astazi - in plina "furie" globalista. Si nu-i doar dezindustrializare. In paralel avem si un proces de depopulare - mai putin evident si despre care nu prea se vorbeste.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google