Reparatie Morala : Petitie Pentru Max

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Reparatie Morala : Petitie Pentru Max

    Stiu ca un caine nu este o prioritate in ziua de azi! Totusi, in felul lui, este un EROU!

    Hai sa il ajutam cum putem......




    Câinele erou al României, Max, a luptat alături de militarii români timp de trei ani în Afganistan. O boală cumplită l-a scos acum din prima linie. Acum se luptă pentru propria-i viață. Max are o boală cronică care-i poate fi fatală în orice moment: dirofilarioza sau viermi la inimă. Armata urma să-l predea unei alte instituții publice, ASPA.

    Chiar în ziua de 1 Decembrie, Max a fost la doctor. I s-au scos mai mulți litri de lichid abdominal, care nu-l lăsa să repire și apăra asupra organelor vitale. Max trebuie să urmeze tratamentul pe o perioadă de trei ani. Pe lună, costă 600 de lei. Sorina Hanea, femeia care l-a luat în grija, a achitat deja o parte din suma datorată, însă are nevoie în continuare de ajutor pentru a-l pune pe Max pe picioare.

    Dacă doriți să-l ajutați pe Max, puteţi să donaţi în contul prezentat de DC News aici, sau să semnaţi PETIŢIA adresată membrilor Parlamentului sau Executivului, in virtutea dreptului acestora la initiativa legislativa, sa promoveze un act normativ care sa permita adoptia pentru animalele care s-au aflat in serviciul Statului prin institutiile acestuia, la incheierea activitatii, la termen sau anticipat. Proiectul legislativ trebuie sa prevada dreptul de preemtiune a adoptiei pentru personalul impreuna cu care animalele au efectuat serviciul si, de asemenea, obligatia ministerelor de resort de a furnza alocatii de hrana si sprijin pentru ingrijire medicala.

  • #2
    Bă fraţilor, nu sunt eu obtuz în gândire, dar ce naiba aveţi în cap?

    Comment


    • #3
      Corect, asa e! Sunt probleme mult mai mari decat cainele asta! Recunosc!

      Fara sa vreau m-am gandit la cainii care pe care ii avem la noi la pompierii, caini antrenati sa caute oameni prinsi sub daramaturi..... Pur si simplu am devenit sentimental......

      In fine, fiecare face ce vrea........
      Last edited by autom; 7 December 2014, 22:20.

      Comment


      • #4
        Eu inteleg ca lumea are initiativa, da' fara a avea intentia de a fi considerat ipocrit, nu am cum sa tac. Adica, asta e vina televiziunilor, ca promoveaza reportaje/articole de tot rahatul, cu impact emotional pt majoritatea masei subdezvoltate din care este formata aceasta natie ( a nu fi considerata ofensa).

        In primul rand, cu ce banana mi-e erou mie cainele ala? Ca a luptat in Afganistan? Ca sa nu incep cu intrebari de genu', ce a cautat armata noastra acolo? Raspunsu-i clar, acordurile NATO si toate cele..

        Vorba ta, fiecare face ce vrea, scuza-mi interventia!

        Comment


        • #5
          Asa este, el, biata fiinta nevinovata, nu a cautat nimic acolo. Sau, poate a cautat,.......... a cautat dispozitive explozive care puteau secera vieti nevinovate. ,,muncea,, si pe soare torid si in zgomotul munitiei care exploda. Muncea, dadea cuminte din coada si facea totul DEZINTERESAT!

          Fac o paranteza, cand iubesti un biet camarad, apelezi si la ,,mila,, televiziunilor care vor reportaje de senzatie.......

          .................................................. ...................................
          El este Max şi a stat un an în teatrul de operaţii din Afganistan... dublul misiunii unui militar de rând. Nu este gradat, deşi a salvat multe vieţi pe câmpul de luptă.



          Max este singurul câine român care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate şi solului arid din Afganistan.

          Nu i-a fost nici lui uşor, dar spre deosebire de alţi câini, vedeta noastră care ”nu ştie să latre” - după cum susţine conductorul său plutonier major Valentin Roşioară - şi-a dus la bun sfârşit misiunea.

          Max este antrenat de trei ani de aceeaşi persoană pentru detectarea dispozitivelor explozive improvizate – despre care se spune că sunt ”specialitatea afganilor”.



          În prezent, ţara noastră dispune – potrivit oficialilor din ministerul Apărării Naţionale – de 17 astfel de MRAP-uri primite de la partenerii americani pentru antrenarea militarilor români care urmează să plece în misiuni în Afganistan.

          Comment


          • #6
            Daca traia Nicolaescu, acu' facea un film despre Max...

            Comment


            • #7


              Nu vreau sa jignesc pe antevorbitorul meu dar, sper sa nu fiu cu pacat, unde a intrat cainele asta, multi de pe acest forum sub nici o forma nu ar merge......Nu pot spune decat ca un camp de lupta nu este asa de conforabil..........
              Last edited by autom; 7 December 2014, 22:58. Reason: edit

              Comment


              • #8
                Cainele doar si-a urmat stapanul, si a facut ce a fost invatat sa faca. El nu are nicio vina in toata povestea asta. Merita sa fie ajutat pentru ca este un suflet si el.
                Fostul presedinte, domnul Constantinescu spunea ca romanilor le plac eroii decedati, se pare ca are dreptate.
                Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

                Comment


                • #9
                  Se pare ca se indreapta aceasta nedreptate cu Max si cu restul de patrupezi. E o victorie!

                  Sper sa ajungem sa spunem acelasi lucuru si vizavi de cei cu boli cronice, de copii cu probleme.....Din pacate acolo sunt rezolvari cu bani multi si nu poate un ordin intern de la MI si MAPN sa rezolve simplu cazurile......

                  Tot traiesc cu speranta ca se va indrepta tara asta!

                  Multumesc celor care au semnat petitia!

                  Comment


                  • #10
                    Serifule, toate la randul lor. Prima data necuvantatoarele, ca doar atunci are romanul simt civic, cand vine vorba de lucrurile cu adevarat importante, nu?

                    Comment


                    • #11
                      S-a miscat ceva!

                      Multumesc celor care au sustinut ideea!

                      ,,Comunicat de la MAPN:

                      Noi reglementări privind gestionarea animalelor de serviciu în M.Ap.N.

                      Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a semnat în această săptămână, actul normativ cu caracter intern privind gestionarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu.

                      Instrucţiunile din domeniu au fost modificate prin reformularea unei secţiuni instituindu-se astfel reguli specifice privind gestionarea animalelor (caii şi câinii de serviciu).

                      Conform noilor prevederi, animalele de serviciu care îşi păstrează capacitatea de muncă şi au o stare de sănătate bună se menţin în aceeaşi categorie de serviciu în care sunt încadrate, chiar dacă depăşesc limita de vârstă prevăzută de instrucţiuni.

                      În situaţia în care animalele îşi pierd aptitudinile unei categorii de serviciu sau nu mai îndeplinesc anumite standarde cerute pentru categoria în care sunt încadrate, acestea vor fi reîncadrate în alte categorii de serviciu (corespunzătoare aptitudinilor curente - pază, însoţire etc) şi vor fi menţinute în activitate pe perioada vieţii, beneficiind de drepturile aferente. ,,

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google