Fara supravehere video pe DN1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fara supravehere video pe DN1

    Ati trecut pe langa camerele de supraveghere a traficului de pe DN1 cu 100 km/h in oras si nu ati primit amenda acasa? Nu aveti de ce sa va mirati pentru ca, sistemul de supraveghere a traficului desi va inregistreaza ca ati trecut pe langa radarul fix cu depasirea vitezei legale, efectiv nu are cine sa va trimita procesul-verbal al amenzii acasa, iar daca aceasta nu este trimisa in 6 luni de zile de la savarsirea contraventiei, atunci aplicarea ei nu mai este posibila intrucat s-a prescris.
    Sistemul a fost unul care a fost gandit foarte bine de Politia Romana si Alcatel, doar ca, ulterior punerii lui in functiune, baietii s-au trezit cu urmatoarea dilema: numarul contraventiilor semnalate si inregistrate era atat de mare, incat, completarea proceselor-verbale de contraventie a dat peste cap, infrastructura umana si logistica a Politiei Rutiere. Apoi, din banii de amenda, Politia Rutiera si-a dat seama ca, urma sa se incarce cu costuri extrem de mari (salarii, logistica, costuri postale de transmitere a proceselor-verbale, gestiunea lor) fara ca aceste cheltuieli sa fie recuperate de undeva.
    In aceste conditii, cum in Romania, desi toate institutiile si functionarii sunt platiti din bani de la buget, adica din banul public, totusi fiecare decide de capul ei sa nu incaseze banii publici, ca sa nu isi dea peste cap bugetele proprii, de parca ar fi ograda personala a celor care iau deciziile.
    ¨Coada¨ de asteptare a contraventiilor care au fost inregistrate de camerele de supraveghere video de pe DN1 este atat de mare, incat la aceasta data nimeni nu mai aplica amenzile, lasand sa se prescrie, si pe cale de consecinta, fara nici un fel de sansa de colectare, sume uriase de bani, care ar trebui incasate de la soferii care incalca legea, pierzandu-se deliberat bani, fapt care ar trebui sanctionat imediat de Curtea de Conturi si de procurorii militari ori DNA, intrucat pana la urma, s-au investit o gramaa de bani publici in realizarea acestui sistem de supraveghere video.
    In acest sens, Politia Rutiera a scos iar pe DN1 echipajele mobile, si tot la ¨mana¨se aplica amenzile, iar procesele-verbale de contraventie se scriu tot din pix, desi in mod normal, cel putin pe DN1, totul era programat sa se faca in mod automat prin intermediul sistemului montat de Alcatel.
    Si ca cireasa de pe tort sa fie finala, autoritatile locale din orasele de tranzit precum Pitesti sau Ploiesti, sunt extrem de nemultumite si de haosul care domneste in ceea ce priveste regimul platii amenzilor de circulatie si regimul distribuirii sumelor achitate de contravenienti, intrucat circa 85% din amenzile aplicate soferilor care tranziteaza orase precum Pitesti, se platesc la Bucuresti, desi contraventia a fost savarsita pe raza orasului Pitesti.
    In consecinta, circulati cu incredere pe langa camerele de pe DN1 si, ca sa dati bine in poza sa le faceti cu mana baietilor de la Politia Rutiera, pentru ca tot antiradarul care depisteaza echipajele mobile cu radar, este cel care face inca legea, in timp ce sistemul de supraveghere video are deocamdata doar rol de panoplie.


    sursa: urban news.
    Last edited by crististreulea; 25 October 2007, 10:03.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

  • #2
    Mai bine mergea sistemul si nu mai puneau radare mobile pentru ca aia sunt cei mai "periculosi".

    Comment


    • #3
      eu nu cred!
      hai sa facem un test andrei. ne intalnim intr-o zi si mergem cu masina ta prin balotesti, unde se afla o astefel de camere si trecem cu 100 km/h... sa vezi ca iti vine acasa amenda.
      pe dn1 sunt 7 radare, din care primul (plecand din buc) este la balotesti.
      constat cu stupoare ca retarzii astia de la urbannews dau numai stiri inventate; daca n-au primit ei o amenda, asa nu inseamna ca nu se dau, asta una; iar a doua este ca ele se dau chiar tipizate, si nu scrise cu pixul, asa cum banuiesc ei
      cele de pe dn1 de la baneasa, lukoil otopeni si agip otopeni si mai sunt multe, nu au radar, ci sunt simple camere de monitorizare a traficului, pe unde poti trece cu 200 km/h fara problema
      Last edited by 2fast4u; 24 October 2007, 14:50.

      Comment


      • #4
        Nu stiu ce sa zic, poate asa o fi, dar eu cunosc persoane care in urma ku 3-4 luni au primit acasa amenzi de pe DN1, si culmea la putin timp dupa savarsirea faptei, gen 2-3 saptamani. Poate s-au mai schimbat treburile intre timp....dar nu pot de cat sa fiu suspicios la adresa acestui articol.
        sigpic

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google