Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Poate responsabilitatea noastra inainte de toate este sa respectam regulile inainte sa emitem pretentii. Si te contrazic. In romania, cu cat sunt mai ok drumurile, cu atat sunt mai periculoase. Exista o portiune de drum in care timp de 7 ani au fost 3 accidente usoarr, a fost reabilotat la 4 benzi...etc...subit intr-un an 9 morti, din care 4 colegi de servici cu mine. Sa-ti spun cate masini lovite am vazut pe autostrada soarelui cand m-am intors din constanta? Camd ajung acasa o sa caut filmarea...

    Comment


    • Dacă conditionezi respectarea regulilor de circulație de lipsa infrastructurii auto, în momentul în care se va construi autostrada, vei invoca alt motiv și tot asa mai departe.

      Comment


      • Aris vorbeam cu cumnata mea care a venit de la mare (pana in cluj). Pe autostrada, multe masini...dar se putea circula cu 120 km/ora. Doar bizonii mergrgeau cu 160-170 km/ora si dadeau blituri...probabil semnalau ca auasina puternica dar ciuciu minte. Probabil aia se plangeau de "blocaje". Pe valea prahovei situatia era mai simpla, erau multi idioti cate se bagau in de pasiri fara sa se uite, si trebuia sa incetineasca coloana ca sa intre....altfel se lipeau ca musca de parbriz de tirul din fata. Si asa se formeaza coloane cu viteza mica.

        Comment


        • bizoni sunt si vor mai fi , ambuteiaje la fel , dar macar poti circula cu o medie de viteza respectabila daca ai autostrada.
          poate voi din vest sau capitala vedeti altfel lucrurile , dar in moldova lipsa autostrazilor este acuta.
          o/____\o
          (i)
          .........

          Comment


          • Stai linistit, la noi in vest situatia-i dramatica rau. Sa vezi ce fain este sa prinzi o coloana de 5-6 km...Petecul de autostrada este complet inutil. Este la distanta mare de TM...foarte putina lume il foloseste. Tm nu are decat un sfert de centura. Sa vezi ce fain este sa scoti viteza medie in oras de aprox 17km/ora. Noroc ca nu folosesc prea mult masina in oras...doar cand mergem mai multe persoane

            Comment


            • Originally posted by bolovan View Post
              ... Tm nu are decat un sfert de centura. Sa vezi ce fain este sa scoti viteza medie in oras de aprox 17km/ora...
              Colegu bolovan, fiindcă ai pomenit de centura Timișoarei, ai putea, rogu-te frumos, să-mi spui în ce stare este și cum se circulă pe ea? Luna viitoare va trebui să vin de la Petroșani până în Timișoara, unde trebuie să ajung la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară de pe Calea Aradului. Nefiind obișnuit cu circulația din marile orașe, m-am uitat pe google maps și am văzut că, venind dinspre Lugoj, aș putea ocoli traficul din oraș intrând pe centură iar apoi pe Calea Aradului către USAMV. O fi bine așa?
              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

              Comment


              • da, e bine. centura e buna, poti merge acei 100km/h legali si chiar 140 fara probleme, dar nu ai nevoie de ea. vezi sa nu cobori de pe autostrada dinspre lugoj spre aeroport, sa iei iesirea de giarmata/dumbravita, exact unde e si iesirea spre lipova, doar ca iesi in cealalta parte din sensul giratoriu, altfel ajungi in lipova. cand ajungi la intrarea in dumbravita, faci pe centura la dreapta (grija la primul sens giratoriu, ca e viraj strans si "varsa" - dar tu trebuie sa treci drept prin el si la ala mare de tot langa firma Mahle, nu faci dreapta spre Arad, ci intri in sens si iesi spre Timisoara pe 4 benzi, ajungi direct la Universitate). poti sa mergi si prin Dumbravita, iar dupa sensul de la Kaufland (intrarea in Timisoara, faci dreapta la primul semafor pe o straduta ce te scoate in spatele statiei OMV din Calea Aradului, vis-a-vis de Universitate).pe varianta de iesire spre aeroport ajungi de fapt cu 2 sate inainte de timisoara si va trebui sa mergi prin oras. uita-te pe googlemaps, o sa intelegi cu certitudine ce vreau sa zic.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • @Seba
                  Multumesc mult, o sa studiez amanuntit pe google maps. Oricum, am si un gps care sper ca o sa ma ajute cand ajung acolo in zona. Ideea era ca as vrea sa evit traficul din centrul orasului.
                  M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                  Comment


                  • Originally posted by Cherubino View Post
                    ... am si un gps care sper ca o sa ma ajute...
                    Daca e waze, nu te baza pe el, mai ales daca ai giratorii.
                    L.E. Mai rau te incurca.

                    Comment


                    • Nu e waze (asta nu cumva se instaleaza pe telefon?). Se numeste Smailo Joy, l-am luat de pe e-mag si la testele facute in orasele Vaii Jiului, precum si in Deva si Hunedoara (orase pe care le cam cunosc, neavand nevoie de gps ca sa ma descurc prin ele) mi-a dat indicatii foarte exacte, inclusiv la directiile de urmat in sensuri giratorii. Sper sa-si faca treaba si prin alte zone.
                      M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                      Comment


                      • Se numeste Smailo Joy
                        Am auzit ca sunt bune. Waze e o varza.

                        Comment


                        • Sincer, nu cunosteam marca, dar m-am orientat dupa pretul avantajos si dupa parerile celor care l-au cumparat inaintea mea. M-am enervat initial intrucat nu am primit la el niciun fel de manual de instructiuni, fie tiparit, fie electronic, dar dupa ce l-am butonat cateva zile i-am dat de capat si acum ma descurc cu el.
                          Nici despre waze nu auzisem pana in urma cu vreo luna. Oricum pe "smarfonul" meu nici nu stiu daca l-as putea instala, ca nu e cu Android, ci cu Windows 8.1.
                          M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                          Comment


                          • Waze e foarte bun exceptie sensurile giratorii unde intradevar e praf(imi spune sa merg pe banda 2 desi eu ies la prima iesire). Dar e foarte tare ca stii unde e politie si stie si singur sa isi reactualizeze traseul in functie de aglomeratia din fata

                            Comment


                            • La gps-ul asta al meu am observat ca nu-mi spune pe ce banda sa merg, dar inainte de sensurile giratorii imi spune pe a cate iesire trebuie s-o iau, astfel ca pot singur sa-mi dau seama pe ce banda sa ma incadrez.
                              M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                              Comment


                              • eu folosesc de 3 ani be-on-road pe telefon (soft moca, harti moca, dar softul e doar pentru robotelul andorid - nu mai sigura suport pt win ce 5.1 - prost am fost ca-n 2013 nu mi l-am instalat peste mio al meu) si m-a scos din rahaturile in care ma bagasera tom-tom si garminuri de sute de euro, cu harti actualizate si cu toata reclama de rigoare. da, mai sta si se gandeste cateodata prin ce parte sa iesi din sensul giratoriu, dar asta e, o data sau de doua ori in 800km faci un sens giratoriu de doua ori. macar de la el n-am pretentii si totusi in fiecare concediu telefonul meu m-a scos de unde ne-au pierdut gpsurile prietenilor.
                                apropo, stiu ca oficial nu e voie, dar ati incercat sa porniti gps-ul in avion? sa vedeti cum recalculeaza si va spune prin care iesire sa mergeti cand dati de sensul giratoriu am ras o ora si jumatate de la dortmund la timisoara...
                                "ati depasit limita de viteza. in 800 de metrii...recalculare traseu. ati depasit limita de viteza. intrati in sensul giratoriu si recalculare traseu. parasiti autostrada la a doua iesire. ati depast limita de viteza, recalculare traseu" )
                                Last edited by Seba; 16 August 2016, 17:39.
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google