Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • din pacate nu am nici un spor de doctorat. am niste ore la facultate dar in regim de plata cu ora. de ce plata cu ora? simplu. pt facultate e mai ieftin sa externalizeze niste "servicii" decat sa te plateasca cu norma intreaga cand nici nu prea mai sunt asa multi student iar cei care sunt... dar ca experienta prinde bine totusi hmm, acu poate par demodat, dar pe "vremea mea", in 2007, eu stiu ca generatia mea a fost mult mai serioasa decat ce vad eu acu )

    ca sa-ti zic sincer, nu-mi place deloc la facultate. predarea ca predarea, dar criteriile pe care trebuie sa le faci anual, cu punctaje, isi-uri, prostii, conferinte; o adevarata mizerie

    mai mult imi place la spital. acolo ai ocazia sa intalneste tot felu de oameni cu tot felu de povesti de viata, nu prea te plictisesti


    cred ca nu e nevoie sa-ti zic ca si aici, in zona asta, dicteaza tot banu si relatiile, continutu nu intereseaza pe absolut nimeni
    de asta vreau sa migrez in zona privata, imi deschid cabinetu meu si gata
    Last edited by cristi....; 29 December 2016, 01:23.

    Comment


    • Mai recititi odata postul meu.
      direct raspunzator
      Primarul e primul gospodar al localitatii; lumina, strazi, canalizare, gaze. Da aia de sunt saraci tot saraci vor merge pe strazile cu trotuare europene si iluminat ca-n occident.
      Daca zona e una "moarta", din punct de vedere economic, e greu de crezut ca primarul poate sa dea leafa cetatenilor dintr-o localiate.
      Chestiunea cu doctorul n-am prins-o; imi pare rau.
      Last edited by IancuMIC; 29 December 2016, 01:25.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • @cristi, în zona psihologiei e mai ușor sa îți deschizi propriul cabinet, e o sabie cu 2 tăișuri dar merita sa incerci.
        Dacă ai lucra direct în cadrul facultății, altfel ar sta treaba.
        Ca tot pomeneai la un moment dat de mai multi autori la un articol, nu știu cum o fi în domeniul tău, dar în geologie/geofizica durează cam 4/5 ani sa culegi datele anuale și apoi sa scrii un articol, ori singur nu poți face acest lucru.
        Am lucrat și la privat 2 de ani de zile și când a dat firma faliment, a fost o senzație tare nashpa cu criza din 2009. Cine s-ar fi gândit ca Prospecțiuni e în pragul falimentului acu câțiva ani, am avut un interviu de dat la ei, dar fiindcă eram pe la Satu Mare, nu am mai ajuns, probabil soarta a făcut sa nu mai repet a doua oara situația initiala.

        Comment


        • la psiho articolu isi e normat vreo 20-30 de ore, adica scoti cate 1/weekend, asta teoretic )

          mai mult, la noi e limita de 5 pag/articol, cu tot cu abstract, introducere, metodologie, rezultate, concluzii, bibliografie

          5 pag costa minimum 100 si ceva de euro pt publicare (early submission, prin martie parca, dar cine naiba se apuca sa scrie cu juma de an inainte?! ) sau 200 de euro (late submission si poti sa-l trimiti pana f aproape de conf, cam cu 1-2 sapt inainte se accepta) + alte taxe (pauze de cafea, diplome, etc etc)

          daca ajungi in varf, da, esti boier , o duci cel putin la fel de bine ca presedintele: 20-30.000 de lei/luna, sofer, limuzina etc

          asa, un presedinte de senat de universitate "i numa bun" , cum s-ar zice prin ardeal dar nu ajunge oricine aici, poti fi desteptu desteptilor. posturile astea sunt rezervate numai celor cu... stele

          daca te mana curiozitatea sa vezi tipicu..

          cabinet nu e o problema asa mare, mai ales daca ai un apartament de ex pe care il poti transforma in spatiu de lucru, asta ca sa nu mai platesti chirie. problema e alta: clientela. plus ca mai exista si colegiu psihologilor, unde trebuie sa platesti o gramada de taxe/an
          Attached Files
          Last edited by cristi....; 29 December 2016, 02:54.

          Comment


          • altfel, de la prof univ incepi sa traiesti decent. sub pragu asta esti muritor de foame si zau ca nu merita tot efortu si toti anii de scoala pt 1500-1800 de ei

            Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti a avut anul acesta un venit lunar de peste 1.400 de euro net, acesta fiind unul dintre cei mai „prost” plătiţi rectori ai celor mai mari universităţi din România, potrivit datelor centralizate de ZF din declaraţia de avere.


            asa da, altfel nu
            Last edited by cristi....; 29 December 2016, 03:20. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Originally posted by aris86 View Post
              Da, ai retinut bine sunt sate si orase in tara in care au avut doar primari PSD-ei si o duc vai de mama lor, ca nu ne placem sa recunoastem realitatea e altceva...
              Pentru ca nu s-a bagat nimeni din pnl-pdl unde n-aveai ce sa furi. Sate si orase unde oamenii o duc "vai de mama lor" sunt foarte multe in tara asta, nu sunt doar 1-2 ca niste exceptii, sunt majoritate.

              Originally posted by IancuMIC View Post
              ...
              Primarul e primul gospodar al localitatii; ...
              Daca zona e una "moarta", din punct de vedere economic, e greu de crezut ca primarul poate sa dea leafa cetatenilor dintr-o localiate....
              Hai dom'le, te uiti prea mult la "antene"
              Mai era unul care zicea sa nu ne mai uitam la "antene" o saptamana si o sa vedem viata in roz. Vad ca multi i-au urmat sfatul, iar acum vor sa ne salveze si pe noi.
              Ca sa vezi cat de minunati au fost ultimii 12 ani e de ajuns sa te rupi de realitate. E chiar asa de greu?

              Comment


              • A iesit si Timisu' din opozitie.

                Comment


                • După ce or sa crească salariul minim și m-ar bucura o sa aveți tara majoritar plătită cu salariu minim, unde în zona bugetara multi colegi vor avea salariu minim sau aproape de el. De câțiva ani s-a crescut doar salariul minim, restul au stagnat și nu mai exista o ierarhizare corecta la nivel national.

                  Comment


                  • Originally posted by Fanez View Post
                    Hai dom'le, te uiti prea mult la "antene"
                    Mai era unul care zicea sa nu ne mai uitam la "antene" o saptamana si o sa vedem viata in roz. Vad ca multi i-au urmat sfatul, iar acum vor sa ne salveze si pe noi.
                    Daca la postul ala vine o persoana importanta si consider ca subiectul ma intereseaza sau daca se dezbate un subiect de interes, sigur ca ma uit; daca nu stii sa tratezi corect o informatie, atunci mai bine stai pe cartoon network. In general trec peste toate programele de stiri. La fel de bine ascult si ce spune puterea si deopotriva opozitia. urechi. Nu apreciez oamenii care porta urechi si ochelari, pe care-i poarta doar animalele.
                    De ipocriti care spun ca nu se uita in veci la un post tv, dupa care dezbat subiectul tocmai discutat acolo, sunt satul pana peste cap.
                    ...
                    Legat de subiectul cu eliminarea unor taxe mi-am spus parerea, nu mai repet.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • Sunt de acord sa scoată și taxele, inclusiv timbrul de mediu, care culmea tot ei l-au introdus, la fel ca și taxa radio-tv din cate îmi amintesc la vremea respectiva. Poate cu eliminarea taxei de inmatriculare și timbru de mediu, Rovana Plumb își va inmatricula si bmv-ul în tara.

                      Comment


                      • Nenea Iancu, daca nu ma uitam si pe antena 3, habar n-aveam ce vrea sa ne zica Nicusor Dan si nici nu puteam sa remarc cat de dus este. Cu toata propaganda de pe alte posturi. S-a dus la antena3 mai des decat la oricare alta televiziune. In afara de asta, nu poti sa te uiti doar la un post de propaganda si apoi sa zici ca detii din surse sigure adevarul absolut.
                        Eu ziceam ca te uiti prea mult la antene facand un apropos la ce zic cei care inca mai cred ca funinginea e alba ca zapada. (de sesizat emoticonul folosit in postare)
                        Last edited by Fanez; 29 December 2016, 11:13.

                        Comment


                        • Mie imi place obiectivitatea si lucrul bine..spus, ca tot e in trend.
                          Taxa auto a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007 sub denumirea de taxa de prima inmatriculare, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si nu cred ca tinea de coloratura politica a guvernelor care s-au succedat la putere.
                          Taxa de poluare se plateste in aproape toate tarile europene, chiar daca sub un aspect mult mai civilizat si obiectiv. Ideea vehiculata cu plata acesteia in pretul carburantului e poate una dintre cele mai proaste de care am auzit; asta e ca la CAP si nu mai conteaza capacitatea cilindrica, norma de poluare. Ar trebui ca aceasta taxa sa se regaseasca in impozitul anual si sa fie bazat in principal pe criterii obiective, cum ar fi emisiile de dioxid de carbon, norma EURO de poluare.
                          @Fanez
                          Am inteles perfect ce ai vrut sa zici; altii trebuie sa inteteaga sensul grairii mele.
                          Last edited by IancuMIC; 29 December 2016, 13:29.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                          Comment


                          • @Iancu, dacă e sa fim corecți pana la capăt, taxa de prima înmatriculare a fost introdusa de Taricel (susținut de PNL și UDMR, oficial, iar din spate de parlamentarii PSD).
                            În fine, sa așteptăm validarea de către Johannis pe Grindeanu și sa treacă la treaba, vorbărie multă, sărăcia omului.

                            Comment


                            • Teoretic. odata cu eliminarea taxei TV, SRT va fi finantata exclusiv de la bugetul de stat, adica vor plati toti cetatenii serviciile, si aia care au TV, si aia care n-au TV.
                              Practic, vor plati doar aia care muncesc si platesc impozite, ca putorile care n-au dat vreun ban la buget toata viata lor, nu vor suporta nici acum functionarea SRT. De bine, de rau, acum plateau factura la EON/ENEL de nevoie, ca nu puteau sa se uite la TV fara curent electric.
                              Avantaj, tot mare parte din electoratul PSD.

                              Vorba unuia, vom ajunge sa traim in RSS Pesedistan.

                              Cazul Liviu Dragnea este doar varful acestui aisberg al resentimentului. S-a nascut in 1962 intr-un loc cu nume predestinat: comuna Gratia (judetul Teleorman), unde tatal sau era militian. Tanarul Dragnea a absolvit liceul "Unirea" din Turnu-Magurele. Orasul este la peste 120 de km de comuna, de unde deduc ca a stat la internat. Din CV-ul pe care l-am consultat reiese ca ar fi absolvit Politehnica in 1987. Posibil. Problema este ca a intrat la "Autovehicule rutiere" - tot conform acestui CV - in 1981. Sa faci facultatea in 6 ani, chiar la fara frecventa, era greu de imaginat... Plus ca trebuia sa ai o slujba. Nu reiese din CV ca L. Dragnea a avut vreuna in aceasta perioada.

                              Cariera ulterioara a lui L.D. este cunoscuta. Traseist de la PD la PSD, condamnat penal si acum trimis in judecata impreuna cu un grup din care face parte si fosta sa sotie, Bombonica Prodan, pentru alte infractiuni.

                              Nu trebuie sa ne miram ca un asemenea personaj nu vede nimic inacceptabil in desemnarea drept prim-ministru al unei femei al carei sot sustine public un regim criminal, acela din Siria.
                              Ce vor socialistii? Bani fara munca. Facultate fara bacalaureat. Lege fara sanctiuni. Biserica fara umilinta. Putere fara presa. Scoala fara cultura. Diplomatie fara obligatii. Guvernare fara program.

                              Sa nu ne amagim. Majoritatea celor care i-au votat stiau bine ce fac. Am realizat acest lucru atunci cand traversam, pe ceva care putea fi numit doar aproximativ "drum", satele din campia plina de scaieti. Acolo oamenii le-au dat un mandat sa ii rastoarne pe domnii de la oras. Aceia care, de la alinierea satelor din 1864, ii tot piseaza cu idei ciudate.
                              Nouk candidat nu e chiar neprihanit, e si el pui de pesedist.

                              Sorin Grindeanu este fiul fostului președinte al PSD Caransebeș, Nicolae Grindeanu, actual șef al Inspectoratului școlar din Caraș-Severin. Biografia sa dezvăluie legături cu personaje din politică și lumea semi-interlopă a Timișoarei. De la protectorul său, Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, la Ion Mocioalcă, ex-senatorul PSD.



                              Si e si foarte consecvent, ca toti pesedistii.
                              Când a devenit șeful CJ Timiș, Grindeanu a declarat pentru deBanat.ro că nu va mai accepta un post în guvern. „Sînt om serios, am cerut votul timișenilor pentru patru ani, nu pentru jumătate de an. Cum credeți că ar fi să merg la iarnă și să le spun; «Vă mulțumesc că m-ați votat și mi-ați acordat încrederea voastră, dar știți, nu prea-mi place și mă duc la București»?”. Acum cîteva zile, cînd i se vehicula deja numele, a repetat: „Habar nu am cum am intrat în chestiunea cu premierul. Cum am intrat, așa am și ieșit. Eu am o declarație cînd am devenit președinte al CJ Timiș, am repetat-o și insist. Nu voi pleca într-un post de ministru”.
                              Ieri, Grindeanu a fost prezentat ca si cum singur, prin propriile sale eforturi, a urcat pe scara politica din Romania.
                              Azi, aflam ca de fapt este baiatul lui tata, nimeni altul decat un fost presedinte PSD Caransebes.
                              Last edited by mr.K; 29 December 2016, 14:21. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Iohannis a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte si după Craciun În plină criză politică, generată de blocajul privitor la nominalizarea și desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-mi…


                                ce facea presedintele cand trebuia sa ia o decizie cu formarea guvernului

                                probabil ca de asta a avut nevoie de 3 zile, ca mai importanta a fost si e schimbarea mobilei

                                primu comment e priceless

                                la ce-i trebuie mobila noua? nu a bagat base destui bani? de fapt ce ne miram ca de indata ce a descalecat la cotroceni a dat ordin ca vrea pereti de sticla si alte balarii
                                Last edited by cristi....; 29 December 2016, 15:51.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google