Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • În cazul abuzului în serviciu, Guvernul Grindeanu a operat cele mai multe și mai nocive modificări:

    - a redefinit infracțiunea astfel încât să fie eliminată răspunderea penală pentru încălcarea unor acte normative de genul hotărâre de Guvern, ordin de ministru, hotărâri de consiliu județean sau de consiliu municipal.

    - a introdus un prag nejustificat de 200.000 de lei până la care răspunderea nu mai este penală, ci doar administrativă și civilă, alternativ cu „o vătămare gravă, certă și efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice”, formulare considerată imprecisă de Avocatul Poporului și, prin urmare, posibil neconstituțională.



    - a redus la mai puțin de jumătate pedeapsa acordabilă: de la 2 la 7 ani, cât este în varianta actuală a Codului penal, Guvernul a stabilit că se poate dispune închisoare de la 6 luni la 3 ani. În plus, Cabinetul Grindeanu a introdus posibilitatea ca instanța să dispună o simplă amendă, al cărei cuantum nu poate depăși 200.000 de lei.

    Reducerea drastică a pedepsei acordabile ar atrage după sine, la momentul intrării în vigoare a prevederilor OUG nr. 13, și micșorarea termenului de prescripție, astfel încât ar scăpa de răspundere penală cei care au comis infracțiuni cu mai mult de cinci ani în urmă. Și tot reducerea pedepsei ar avea o consecință menită să îngreuneze considerabil activitatea procurorilor: puținele persoane care ar mai putea fi acuzate de abuz în serviciu (care ar mai îndeplini condițiile expuse mai sus) nu ar putea fi arestate preventiv.
    Ordonanța de Urgență nr. 13, adoptată de Guvernul Grindeanu în secret și fără a avea avizul CSM, a operat mai multe modificări asupra Codului penal și Codului de procedură penală. Dacă cele din urmă au intrat în vigoare imediat, din 1 februarie, afectând...

    Comment


    • L-am auzit pe dl. Presedinte spunand: "romanii mei"
      Care sunteti romanii lui?
      Deci acum vrea si "romanii lui"
      S-a tot discutat ca 45% din 18% nu prea iti da dreptul sa conduci. Pai atunci sa ne conduca aia care au luat 15% tot din aia 18%

      Comment


      • De bine, de rau, Iohanis nu a sustinut niste ordonante gen pesede.
        Asa ca, ciocu' mic, Fane!
        Ca sa vorbesc pe limba inteleasa de voi.

        Comment


        • K, lasa ca tot asa a fost si cu udrea, cu baseasca a mica...exemple avem si din tabara cealalta.

          Fane, uite ce nu li se pare normal multora dintre noi, lucruri pe care femeia de servici de la guvern (a se citi grindeanu) a "uitat" sa le puna in scirosrea catre CE:

          "(3) Favorizarea savarsita de un membru al familiei sau afin pana la gradul II nu se pedepseste."

          de ce? ca sa fie liber la nepotisme, fara nici un criteriu?

          "(4) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative."

          adica pot sa fac ce porcarii vreau, ca asa am decis eu, ca nimeni sa nu ma traga la raspundere?

          (1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

          pana in 199999 de lei inclusiv, pot sa fac ce paguba vreau, ca nu o sa fiu pedepsit. sa n-aud ca a zis ministrul ca se recupereaza bani, in legislatie nu merge dupa ce zice unul sau altul. daca nu exista articol de lege care sa incrimineze explicit scaparile altor articole, fapta nu exista, indiferent ce-ar zice lumea. intreaba orice jurist vrei tu, o sa te coonvingi. cu atat mai mutl faza cu "mergem pe filiera civila" nu tine, ca in codul civil nu se pedepsesc infractiunile, doar contraventiile, iar pedepsele sunt, majoritatea, simbolice.
          in plus, de ce a trebuit scazut termenul de executare al pedepsei de la 7 la 3 ani? sa nu obisnuiasca infractorii cu inchisoarea?

          asta e "reforma justitiei"? restul punctelor din ordonanta sunt de bun simt. apropo, unde e limitarea drepturilor procurorului, aia trambitata ca fiind exegrata de pe urma modificarii lui ciolos? nu vad vreo reparatie in sensul asta. poate mi-a scapat mie.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • K, lasa ca tot asa a fost si cu udrea, cu baseasca a mica...exemple avem si din tabara cealalta.
            Niciodata nu am sustinut pedele in discutiile de aici, se poate verifica.
            Nici macar Fane nu ma poate acuza de asta.
            In 2010 am fost la miting in Pta Victoriei fara a fi afectat eu personal de ceva, ci doar din convingere.
            Dar daca sunt contra PDL, nu inseamna ca automat pot hali PSD.
            Pe mine nu ma intereseaza ce partid e la guvernare, cat timp avem un stat de drept, iar cetatenii o duc anul asta mai bine ca anul trecut, iar la anul sunt premize sa o duca mai bine decat anul asta.


            Facultatile de Drept si nu numai critica ordonanta Iordache: Munca onesta si respectarea legii sunt pentru cei mai putin norocosi
            Poate macar astia se pricep la legi. Nu asa bine ca Ciordache, dar totusi, cat de putin, ca sa priceapa ce miselii fac astia.

            Numeroase universitati din tara, prin facultatile lor de Drept dar nu numai, au criticat ordonanta pentru modificarea Codurilor Penale, care a creat o situatie tensionata in Romania si a scos in strada sute de mii de oameni.


            Dar daca asta nu conta, sa scoatem artileria geea.
            Biserica e impotriva ordonantei Iordache. Patriarhia Romana: Trebuie continuata lupta anticoruptie!
            Patriarhia Romana a transmis, vineri, un mesaj in care sustine ca ''trebuie continuata lupta anticoruptie, iar cei vinovati trebuie sanctionati''.


            In Romania, daca zice popa la biserica ceva, pica si guvernul.
            Sa puna si draknea un acatist de fo' 100 de meleoane de euro la catedrala aia, ca e nevoie, altfel nu vad bine guvernul in ochii enoriasilor.
            Last edited by mr.K; 3 February 2017, 16:01.

            Comment


            • Originally posted by mr.K View Post
              De bine, de rau, Iohanis nu a sustinut niste ordonante gen pesede.
              Asa ca, ciocu' mic...
              Nu a sustinut nimic. Nici mariri pensii, nici mariri de salarii, nici reducerea tva, nimic. Doar marirea salariului de 3X a sustinut, in rest nimic. Aaa... a mai sustinut mafia defrisarilor si atat. "Mica Unire" a comemorat-o dar vrea romanii lui.
              P. S. Am sa-ti ascult "sfatul".

              Comment


              • aceeasi curva de patriarh zicea in 2014 ca porul roman ortodox din nastere (pe bune?) nu trebuie sa aibe conducatori de alta natie sau religie (asta e discriminare, instigare la xenofobie). paradoxal, cele mai mari realizari (independenta si unirea) s-au realizat sub...aud? regi germani? da ok, asta nu justifica insa comportamentul lui "incompetente" (pe langa faptul ca nu face cinste natiei lui). revenind la patriarh, dupa ce a castigat iohannis alegerile si-a schimbat tonul si fondul declaratiilor cu 180°. pai nu-i curva politica atunci? in conditiile in care biserica n-ar trebui sa faca politica. la fel ca presedintele, tot o curva si asta, dar nemteasca.
                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                Comment


                • Drag-ne-ar fi sa ia asta vacanta fo' 2-3 ani la racoare.

                  Comment


                  • nu doar el. sa nu uitam de udrea, sova, basescu, andronescu, tariceanu, etc.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • mr.K ne...nu mai bine sa mearga 2-3 ani in botswana sa primeasca niste spaga si de acolo?

                      Comment


                      • Originally posted by Fanez View Post
                        Nu a sustinut nimic. Nici mariri de pensii, nici mariri de salarii, nici reducerea tva, nimic. Doar marirea salariului lui de 3X a sustinut, in rest nimic. Aaa... a mai sustinut mafia defrisarilor si atat. "Mica Unire" a comemorat-o dar vrea romanii lui.
                        P. S. Am sa-ti ascult "sfatul".
                        Am facut unele corectari. Am vazut ca am scris gresit cand nu mai puteam sa editez.

                        Program de guvernare psd: - prea mult de scris pe forum, il gasiti pe net.
                        Program de guvernare ceilalti, doua cuvinte: "la puscarie!"
                        Vorbesc de hotii si de "nelegalizarea furtului" in schimb ei vor sa fure puterea si voturile romanilor de la 11 decembrie.
                        Last edited by Fanez; 3 February 2017, 18:11.

                        Comment


                        • 1. unde scrie in programul de guvernare despre legalizarea hotiei si reducerea pedepselor pentru corupti, ba chiar dezincriminarea unor fapte de coruptie? daca venea dragnea cu astea in programul de guvernare, nu pupa 2%.

                          2. perfect adevarat, de aia n-au trecut de 22% din 40% si din procentele astea au fost doar o parte pentru ei, o mare parte au fost date pnl doar ca sa fie impotriva psd, pt cei care au "mirosit" adevaratul program de guvernare psd.

                          3. iar te faci ca nu intelegi? cine vrea sa fure voturile? gorghiu? iohannis? probabil, dar astia nu conteaza in strada. surprinzator, lumea nu-l vrea pe ciolos prim-ministru, nici pe gorghiu. psd sa ramana, dar sa retraga alea 3 articole si sa ia dracului o data masurile care trebuie luate pentru cresterea economiei, cresterea calitatii vietii si a actului medical, pentru dezvoltarea agriculturii si a infrastructurii. n-o sa fie elegeri anticipate ca asa vor cativa din sibiu (acolo se scanda ocazional de catre cativa cu adevarat manipulati pentru alegeri anticipate, din cate stiu). si daca s-ar face alegeri anticipate (desi nu e necesar, nu e normal si nici nu exista vreun motiv legal pt asta) ce-ar fi? presupunand ca ar iesi la vot toi cei cu drept de vot si ar pierde psd si ar castiga ecologistii (ca pe pnl-isti nu prea vad cine o sa-i voteze) ce s-ar intampla? n-ar fi tot vointa populara? cine-ar fi hotul atunci? aia 18% din decembrie sau aia 82% din febraugust, de exemplu? daca alea 3 articole de ti le-am scris eu cu albastru mai sus nu apareau in ordonanta, la proteste mergeau 200 de pnlisti frustrati si cam atat, psd putea sa-si vada linistit de programul din campanie. cine i-a pus sa-si vada mai intai de planul real, nu ala promis? retardul ala de dragnea nu intelege de ce iese lumea in starada cand le-a promis mairir de salariu minim si reduceri de taxe si voi ii tineti isonul. oamenii nu vor bani pentru ei, vor doar legi corecte, ba chiar mai aspre pentru corupti. asta nu are cum sa inteleaga un fost ministru al dezvoltarii care n-a fost in stare decat sa subdezvolte un judet. despre ce vorbim?
                          Last edited by Seba; 3 February 2017, 18:48.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Originally posted by Seba View Post
                            1. unde scrie in programul de guvernare despre legalizarea hotiei si reducerea pedepselor pentru corupti, ba chiar dezincriminarea unor fapte de coruptie?
                            Unde scrie despre "legalizarea hotiei si reducerea pedepselor pentru corupti, ba chiar dezincriminarea unor fapte de coruptie"?
                            Nici una dintre ordonante nu prevede si n-a prevazut asa ceva.
                            Sau n-ai citit despre ele decat pe forum si pe feisbuc? Sau poate ai vazut la realitatea tv....

                            Comment


                            • Eu am am mai scris.....Fanez este copia verbala a unei babe pensionare din organizatia de femei PSD.....sunt verificati si obligati sa respecte decizia de aparare cu orice pret a infractorului sef. Asa ca faceti un bine lui Fanez si spuneti ca el, faceti ca el, ca altfel isi pierde omu painea si "biletele de la statiune" pt refacere. Ceteste sefu de organizatie si-l verifica la virgula daca a facut copy/paste la documentele predate la cursul de dezinformare si inginerie sociala, sustinut de Gadea si Tudor....la A3.
                              „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

                              Comment


                              • Originally posted by Oti View Post
                                ...sunt verificati si obligati sa respecte decizia de aparare cu orice pret a infractorului sef.
                                Daca era asa nu mai demisiona nimeni si nu mai aparea cate unu' care nu e de acord ci doar speriat. Dar cum esti platit sa scrii...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google