Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ... L-a dat de gol factura astronomica la curent
    Fraer! Daca n-a furat curent... A zis ca la banii lui isi permite.
    Mai omule, ce n-ai inteles?
    Am intrebat daca Mazare le cere banii sau altcineva. Daca a gresit Mazare, sa plateasca Mazare (am mai scris asta mai sus). Tu zici ca si consiliul. Foarte corect. Mazare cu consiliul lui sa plateasca.

    Ati vazut ca astia faceau petreceri noaptea ca hotii?
    Last edited by Fanez; 10 March 2017, 22:19. Reason: Automerged Doublepost

    Comment


    • Asadar CCR a motivat si decizia prin care se constata ca ancheta DNA asupra guvernului, constituie o imixtiune in treburile executivului.
      „Curtea reține că aprecierea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență, sub aspectul deciziei legiferării, constituie un atribut exclusiv al legiuitorului delegat.

      Nu-ti trebuie studii in domeniu, ca sa intelegi ca decizia curtii era una previzibila.
      DNA desfășoară urmărirea penală pentru infracțiuni de corupție si nu ancheteaza membrii ai guvernului pentru anumite decizii politice. Ii poate ancheta pentru fapte de coruptie, aici n-am nicio obiectie. In plus s-a incalcat si principiul separatiei puterilor in stat; am mai spus chiar aici acest lucru.
      Asta e intr-o democratie; in alta orinduire, probabil ca s-ar fi cerut impuscarea fara proces, in piata.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • Asta e intr-o democratie; in alta orinduire, probabil ca s-ar fi cerut impuscarea fara proces, in piata.
        In democratia din Romania doar puscarie. Bine ca a abrogat iliescu pedeapsa cu moartea.

        Comment


        • Ca sa fim foarte bine intelesi, institutiile statului sunt in folosul cetateanului doar atunci cand isi indeplinesc sarcinile clar stabilite conform organizarii si limitelor de competenta.
          Iar eu sunt unul care doresc ca aceste institutii sa functioneze; evident ca nu pot fi de acord cu incalcarea separatiei puterilor in stat.
          DNA a spus că face o anchetă penală în timp ce încerca să facă politica penală în România, în locul guvernului și parlamentului, ceea ce contravine celor mai elementare norme ale democratiei.
          In acest moment nu sunt convins ca cei care sustin DNA in orice conditii, chiar si cand isi depasesc atributiunile stabilite in mod legal, isi imagineaza ce pericole ne pasc pe termen lung. Avem DNA, ce ne mai trebuie parlament si guvern.
          Este foarte adevarat ca unele institutii, au destule lacune si o lipsa de incredere in randul cetatenilor; tocmai pe acest climat exista pericolul ca institutiile de forta ale statului, sa incerce sa faca politica in Romania. Nu e prima data cand spun acest lucru, iar cazul anchetarii membrilor guvernului pentru actiunile lor, mi-a dat dreptate ca asta chiar se poate intampla.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • Iar eu sunt unul care doresc ca aceste institutii sa functioneze; evident ca nu pot fi de acord cu incalcarea separatiei puterilor in stat.
            eu sunt altul.
            DNA a spus ca face o ancheta penala în timp ce încerca sa faca politica penala în România, în locul guvernului si parlamentului, ceea ce contravine celor mai elementare norme ale democratiei.
            asa cum zicea cineva pe aici

            Originally posted by mr.K View Post
            ...
            Cred ca intelege si un copil cine a gresit cu adevarat. Astia mici fac in clasa a 4-a educatie civica, stiu mai multe...
            Eu am zis ca seful unora de pe aici a fost trecut in rezerva.
            Presedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 septembrie a.c., urmtoarele decrete:
            - Decret privind trecerea în rezerva a domnului general de brigada cu o stea Axinia Adrian-Ionut din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, la data de 15 octombrie 2016.
            http://m.digi24.ro/stiri/actualitate...rezerva-566603 cineva zicea ca
            Originally posted by mr.K View Post
            Ssssssst, nu spune tare...
            Sefu' sa traiasca, si din rezerva, tot el conduce.[emoji38]
            Nu stiu ce sa cred. Pe de-o parte asa pare, pe de alta parte mesajele sunt un pic altfel... [emoji1]

            [Quote] Protest în Muntii Fagaras. Zeci de activiti de mediu, alpinisti si oameni de stiinta au oprit mai multe camioane cu lemne în zona lacului Vidraru. Vor sa traga astfel un semnal de alarma în legatura cu distrugerea ultimelor paduri virgine din zona Vidraru. Romsilva a precizat ca transportul de lemne blocat de activisti este legal.*http://m.digi24.ro/stiri/actualitate...u-mediu-684940
            Si uite asa o sa apara prin mass-media ca taierile sunt legale si austriecii lui lohanus vor taia in voie in continuare.
            Last edited by Fanez; 11 March 2017, 00:31. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Exista proceduri si circuite ale actelor legislative, aprobari si avize prealabile, pana cand pot fi adoptate de guvern, parlament,

              Cand se incalca aceste proceduri, ilegal, cine ancheteaza lucrul asta?
              CCR nu are drept de ancheta, mananca doar rahat ca nu are nimeni dreptul sa ancheteze guvernul pentru incalcarea tuturor procedurilor in demersul legislativ.
              E dreptul instituiilor sa dea legi, hotarari. Dar nu le poti da oricum, ca la o sedinta la berarie.
              E greu sa intelegi asta cand nu vrei.

              Comment


              • Cand CCR constata ca o lege este "ilegala", o anuleaza pe baza a: "este neconstitutionala". Ce e de inteles?

                Comment


                • In general, aprecierea oportunității adoptării unei ordonanțe de urgență, sub aspectul deciziei legiferării, constituie un atribut exclusiv al Guvernul României; asa spune legea in tara asta. Conditiile in care acest atribut poate fi cenzurat, sunt prevăzute expres de Constituție, respectiv doar pe calea controlului parlamentar, exercitat potrivit art.115, din Constituției.
                  Controlului asupra legalității , a constituționalității ordonanțelor de urgență, atât sub aspectul procedurii de adoptare (asta incluzand proceduri, avize, samd) cât și al conținutului normativ, este efectuat de singura autoritate, adica CCR. Este de la sine inteles, ca nicio altă instituție publică nu are competența materială în acest domeniu.

                  Si pentru ca tot am vorbit de acea Comisie de la Venetia, un fel de CC a statelor membre UE, sa ne amintim ce spune aceasta cand vorbeste despre relația dintre răspunderea politică și răspunderea penală în ceea ce privește activitatea membrilor Guvernului, adica: într‐un stat de drept, guvernat de principiul separației puterilor, standardul de bază ar trebui să prevadă ca procedura penală să nu fie folosită ca sancțiune pentru divergențele politice. Astfel, pentru deciziile lor politice, miniștrii trebuie trași la răspundere prin mijloace politice, iar nu prin mijloace de drept penal.
                  ...
                  DNA a gresit, impinsa de entuziasmul strazii, pentru ca denuntul in urma caruia s-au efectuat cercetarile, priveau în realitate aspecte legate de procedura de adoptare a unui act normativ.
                  ...
                  Dupa parerea mea ar trebui sa avem incredere si ne supunem deciziilor instantelor abilitate, decizii care uneori sunt motivate prin reglementari la nivel european.
                  Observ ca multa lume se raporteaza la UE, doar cand e vorba despre standarde de civilizatie, venituri, nu si cand e vorba de legislatie.

                  E greu, dar daca alegem calea unui stat securist, in care institutiile de forta sunt folosite pentru inlaturarea opozantilor politici, atunci ne intoarcem la epoca dinainte de '89.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                  Comment


                  • Pe 10 martie 1958 s-a nascut Sharon Stone.

                    Comment


                    • CCR constata ca e constitutional sau nu un act legislativ. Atat.

                      Cand cineva incalca orice urma de legalitate pentru a adopta un act legislativ, intreb inca o data doctorii in drept de aici, cine pedepseste acest act voit rau intentionat? CCR nu are atributii in sensul asta.

                      Comment


                      • DNA a gresit...
                        Intreb si eu
                        cine pedepseste acest act voit rau intentionat?

                        Comment


                        • Cine e deasupra DNA.

                          Guvernul, cine il pedepseste? Cine se sesizeaza? Nu ma refer la parlament, astia nu pot decat sa depuna motiuni de cenzura. Ma refer la a cerceta penal guvernul care incalca legile si procedurile.
                          Oricine s-ar sesiza, vine CCR si il apara.
                          Trebuie sa intelegem ca justitia nu mai exista, odata ce CCR lucreaza invers decat e normal.
                          Odata cu DNA, dadea niste semne de viata, dar DNA va fi tinta unui linsaj institutional.
                          Last edited by mr.K; 11 March 2017, 11:48.

                          Comment


                          • Odata cu DNA, dadea niste semne de viata
                            Ti-a explicat nenea Iancu foarte clar
                            Controlului asupra legalității , a constituționalității ordonanțelor de urgență, atât sub aspectul procedurii de adoptare (asta incluzand proceduri, avize, samd) cât și al conținutului normativ, este efectuat de singura autoritate, adica CCR. Este de la sine inteles, ca nicio altă instituție publică nu are competența materială în acest domeniu.
                            Ce treaba are DNA in situatia asta? Unde e darea/luarea de mita, traficul de influenta/cumpararea de influenta pe care trebuie sa le "rezolve" DNA in situatia asta? DNA e politia politica in tara asta? Asa au fost inventati legionarii, ca politie politica, sa nu sufle vreun politician daca nu le convine lor.
                            Legea o face DNA-ul, este? Cu catuse si puscarie. Unii fac legea cu pumnul, altii cu dosare fabricate cu dovezi false.
                            Probabil ca n-ai inteles cum merg lucrurile. Parlamentul si guvernul fac legile, justitia si DNA trebuie sa le respecte si aplice.
                            Last edited by Fanez; 11 March 2017, 12:17.

                            Comment


                            • Avem o Constitutie, da cine s-o citeasca?
                              ARTICOLUL 109
                              (1) Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia.
                              (2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

                              (3) Cazurile de răspundere şi pedepsele aplicabile membrilor Guvernului sunt reglementate printr-o lege privind responsabilitatea ministerială.


                              Mai clar de atat nu se poate.

                              Parlamentul si guvernul fac legile, justitia si DNA trebuie sa le respecte si aplice
                              Securistii nu doresc sa respecte nici Constitutia, daramite aceste "mici" aspecte.
                              ...
                              Prin urmare, oricarui membru al guvernului, i se poate intocmi dosar de urmarire penala pentru fapte ce cad sub incidenta CP. Aici nu se opune nici CCR nici alta autoritate, pentru ca asa spune Constitutia; au fost zeci de cazuri de ministri anchetati sau cercetati penal.
                              Ce nu digera securistii e faptul ca guvernul raspunde politic, pentru activitatea acestuia; pentru fapte penale, evident ca raspund penal, in conditiile stabilite de Constitutie.
                              Cate dosare au avut de-a lungul vremii membrii ai guvernului, pentru ca au adoptat anumite HG, legi, samd? Si slava Domnului au fost destule hotarari care n-au fost pe placul romanilor; taxe, taieri de lefuri.
                              Last edited by IancuMIC; 11 March 2017, 12:42.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • Originally posted by mr.K View Post
                                Cine e deasupra DNA.
                                .
                                Cine e deasupra dna? N-a zis sefa ca "ei sunt dna si alte institutii nu conteaza"?

                                Originally posted by IancuMIC View Post
                                ...
                                Prin urmare, oricarui membru al guvernului, i se poate intocmi dosar de urmarire penala pentru fapte ce cad sub incidenta CP.
                                Pai daca nu fac fapte d-astea, cu ce sa ne legam de ei? Acuma sa nu-i mai bagam la puscarie? Sa-i bagam si pentru ca stranuta in fata procurorului dna, stranutul poate fi considerat injuratura. A stranutat dar de fapt m-a atacat, a atacat lupta anticoruptie sub aspectul ascuns al unui stranut.
                                um zicea cineva mai sus:
                                Originally posted by mr.K View Post
                                ...
                                E greu sa intelegi asta cand nu vrei.
                                Last edited by Fanez; 11 March 2017, 12:59. Reason: Automerged Doublepost

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google