Redirecţionarea A 2% Din Impozitul Pe Venit - Neştiinţă, Dezinformare Sau...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Redirecţionarea A 2% Din Impozitul Pe Venit - Neştiinţă, Dezinformare Sau...

    Deschid acest topic pentru susţinerea sau înăbuşirea (de ce nu?) unei tentative de sensibilizare – într-o primă fază – a colegilor de forum.
    După cum ştiţi, avem dreptul prin lege ca, 2% din impozitul pe venit, să îl redirecţionăm către societăţi non-profit, burse private, cluburi sportive, şcoli, case de copii etc.
    O asemenea iniţiativă poate completa acţiunile de ajutorare pe care LoganClub le-a iniţiat în ţară (a se vedea Bucureştiul, Aradul şi, nu în ultimul rând, Timişoara – iar dacă au mai fost şi nu le-am menţionat, scuzele mele).
    Ideea de la care am pornit este aceea că nu văd unde se duc banii pe care îi dăm la stat, dar ştiu că banii proveniţi din cei 2% ajung la cei cărora le-au fost destinaţi. Poate că banii aceia nu sunt mulţi, dar cu siguranţă sunt mai mult decât nimicul pe care îl vedem şi îl primim în fiecare zi, de peste douăzeci de ani de democraţie.
    Ce vreau prin deschiderea acestui topic? Păi pentru început:
    1. Să văd dacă – cel puţin membrii LoganClub – ştiu că au acest drept.
    2. Câţi au redirecţionat sau nu cei 2% şi din ce motive?

    Sunt convins că pe măsură ce discuţiile vor lua amploare, vor apărea şi alte idei.
    Aştept răspunsuri şi opinii şi încep eu:

    Ştiam de acest lucru încă de când a apărut. Iniţial am fost reticent, dar când am văzut că banii chiar mergeau unde voiam eu, mi-am schimbat optica. Astfel, anual am redirecţionat cei 2% împreună cu colegii de la unul din locurile de muncă spre un club sportiv din Timişoara în vederea modernizării bazei de antrenament. Mulţumirea a venit prin faptul că anual am fost invitaţi la competiţiile organizate de club şi din faptul că acei mici sportivi în devenire aveau echipament de joc şi un teren frumos amenajat.
    Anul acesta voi redirecţiona cei 2% cel mai probabil către o casă de copii din Timişoara sau Arad (sper ca iniţiativa mea să fie susţinută – nu prin vorbe – şi de colegi din LoganClub Timişoara şi LoganClub Arad).
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

  • #2
    eu voi face asta. maine rezolv.

    Comment


    • #3
      Stiam de vre-o 3 ani. Anul acesta am redirectionat spre o fundatie pentru o operatie a unui copil (chestie sigura nu fundatie facuta la misto).

      Anul trecut am refuzat propunerea pentru a dirija banii spre o biserica. Am preferat sa dirijez banii spre asociatia sportiva a unui prieten.
      Cel mai lent 1,6 8v

      Comment

      Working...
      X
      Anulare DPF
      Politica de Securitate Google