Ce Procesor Sa Achizitionez?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce Procesor Sa Achizitionez?

    Va salut. As vrea ca in viitorul apropiat sa imi schimb calculatorul meu obosit, cu un altul mai nou si mai performant, care sa satisfaca nevoile minime din zilele de astazi. M-am gandit la vreo 3 procesoare, insa nu stiu care ar fi per total cel mai performant, la raport calitate/pret. Acestea ar fi:
    1) Intel Pentium Dual Core E6700 ( http://www.mediadot.ro/procesoare/intel/ ) - 371 RON
    2) AMD Athlon II X3 400e ( http://www.mediadot.ro/procesoare/pr...ii-x3-400e-box ) - 362 RON
    3) AMD Athlon II X3 445 BOX ( http://www.mediadot.ro/procesoare/pr...-ii-x3-445-box ). - 323.5 RON

    Ultimele 2 au 3 nuclee, spre deosebire de primul de la Intel care are doar 2, insa diferenta dintre cele ele de la AMD este cel putin ciudata, cel mai ieftin are 3100 Mhz, iar cel mai scump 2200 Mhz, cel la 3100 Mhz consumand 95W, iar cel de-al doilea la 2200 Mhz, 45W (ma refer la procesoarele AMD), iar Intel-ul 75W. Mentionez ca trebuie sa imi iau si placa de baza, insa asta, dupa ce ma voi decide ce procesor sa cumpar. Este buna o placa de baza Asus cu o placa video Ati Radeon HD 4200 incorporat?

    Mentionez ca sistemul nu va fi folosit pt gaming decat foarte rar, ci pentru internet, uitat la TV (cu un tuner care receptioneaza HD-uri si care necesita procesor puternic), vizionat filme...etc. Voi ce spuneti? P.S Sursa care o detin si care o voi folosi si pt noul sistem are 450W ATX. Este suficienta, sau ar trebui sa o schimb, avand in vedere ca doar procesorul consuma in medie cam 80W?
    Last edited by blanarucristi; 19 September 2010, 08:47.
    Logan Ambition 1.6 8V

  • #2
    Nu se mai pune accent pe Mhz de ani buni. Mai importante sunt FSB-ul si latimea de biti. Proc-ul mai scump e mai performant (ma refer strict la proc) insa cu un sistem echilibrat poti face minuni fara sa arunci cu banii pe fereastra doar pe componente High End
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

    Comment


    • #3
      Pai si din procesoarele de mai sus, dupa cele spuse de tine, care ar fi cel mai OK? Nu pot sa spun ca ma pricep foarte bine la asa ceva, si de-asta si cer sfaturile voastre..... Stiu ca Intel-ul e mai scump ca brand, insa AMD-ul face acelasi lucru, la bani mai putini, iar aici vorbim de procesor Intel cu 2 nuclee, iar AMD-urile 3. Intelul are FSB la 1066 Mhz, si Cache L2 - 2048 KB, iar la AMD-uri am mai gasit niste site-uri, astfel:
      - pentru AMD Athlon II X3 400e ( http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AM...EHDGIBOX).html )
      - pentru AMD Athlon II X3 445 ( http://www.legitreviews.com/article/1353/1/ )
      Aici spune si de FSB, si latimea....etc
      Last edited by blanarucristi; 19 September 2010, 09:05.
      Logan Ambition 1.6 8V

      Comment


      • #4
        Ai spus că pentru net, uitat la tv, Hd , etc. Atunci poţi merge liniştit pe Intel chiar şi e6500 dar ai nevoie să alegi cu grijă şi placa de bază şi cea video precum şi poate cea mai importantă componentă sursa de alimentare.
        Last edited by Gozmin; 19 September 2010, 10:39.
        Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
        sigpic

        Comment


        • #5
          Am specificat mai sus, ca nu il voi folosi pentru gaming, poate foarte rar, in schimb il folosesc pentru internet, TV (cu un tv-tuner care are DVB-C si suporta si HD, iar pt HD ai nevoie de procesor puternic), si eventuale aplicatii, dar nu d-astea gen 3dmax, photoshop....Si sa pot avea messengerul, winamp-ul pornit, eventual si TV-ul, fara sa se produca blocaje, etc.
          Logan Ambition 1.6 8V

          Comment


          • #6
            Ai un buget pentru achiziţia totală ?
            Numele sursei (producătorul).
            Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
            sigpic

            Comment


            • #7
              Pai in jur de 8-900 RON, asta insemnand placa de baza + procesor + memorii + placa video. Sursa am luat-o de la Sigmanet, cred ca producatorul era Deluxe (cred...)
              Logan Ambition 1.6 8V

              Comment


              • #8
                in cazul asta uita-te la un e5300. desi pare mic, stie de toate, si asigura destula performanta. de diferenta alegi niste memorii decente si o placa de baza mai acatarii. sursa aia deluxe sper ca este cea de 600W, cu ventilator 12mm, ca altfel mai bine o dai inapoi..abia are 350 reali, iar la banii ei gasesti spire 350w real, mult mai ok! eu te-as sfatui deci la e5300 sau maxim e7200, 2 gb ddr3 1066 (sa fii sincron cu procu', te va ajuta destul), placa de baza gigabyte sau asus cu p45 sau mai bun, placa video de cat iti mai ramane

                bineinteles ca poti merge si pe o solutie AMD, dar vei ajunge tot la aceeasi bani, ramanand pana la urma un subiect "de gustibus", dar tine cont ca noi vindem peste 90% inteluri..si motivul nu e doar performanta......
                Last edited by razvanamza; 19 September 2010, 12:56. Reason: Automerged Doublepost

                Comment


                • #9
                  E pe dracu ) E de 450 W, cea mai ieftina dintre toate. Si eu care ma gandeam sa mai astept si pana la urma sa iau un QuadCore pe ea, cu placa de baza adecvata....Mai bn decat un AMD sau un Dual-Core care am inteles ca sunt slabute fata de Core 2 Duo sau Core 2 Quad. E adevarat ca Dual Core are un singur nucleu care simuleaza ca si cum ar avea 2, si ca doar Core 2 Duo are 2 nuclee fizice si implicit Core 2 Quad care are 4? Deci, sa inteleg ca....ALTA SURSA, nu? God damn it....De Core 2 Quad ce spuneti? Trebuie vreo placa speciala pt el? Procul e destul de scump, si pe placa nu as da mai mult de 400 lei.....
                  Last edited by blanarucristi; 19 September 2010, 13:18.
                  Logan Ambition 1.6 8V

                  Comment


                  • #10
                    Placa de baza trebuie sa aiba soclu pentru CPU care vrei tu sa il cumperi. Daca e asa cum zici tu ca il vei folosi pentru diverse chestii si foarte rar gaming iti recomand un procesor AMD Athlon II X4 635 2.90GHz skt AM3 box C3 si nu vei avea probleme la nimica. Ca sursa iti recomand Zalman sau Thermaltake. Placa de baza MSI sau Asus, iar placa video eu zic sa iti iei separata(nu integrata) de preferat Nvidia. Un lucru destul de important e daca iti iei placa video separata sa aibe acelasi producator de chipset adica nvidia(p. v) nvidia (p. b.) sau ati(p. v) ati(p. b)

                    In legatura cu cele 3 CPU de care zici tu Intelu are consum de 65w nu de 75w. Iar 400e e mai scump ca 445 deoarece are consum de curent la jumate dar e mai slab la performante decat 445

                    Comment


                    • #11
                      Spune-mi o placă de bază cu chipset ATI că eu NU AM AUZIT AŞA CEVA !?
                      Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                      sigpic

                      Comment


                      • #12
                        http://global.msi.eu/index.php?func=...=171&cat3_no=7 ia uite aici

                        Pe placile de baza noi nu mai scrie chipset ati ci amd deoarece ati este impreuna cu amd
                        Last edited by Renault; 19 September 2010, 18:23.

                        Comment


                        • #13
                          http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/271680/

                          Cam aşa arată un sistem mediu cu care nu vei avea probleme de rulare a programelor.
                          Pentium dual core este un dual core precum denumirea, cele care simulează sunt denumite HT (Hyper Threading Tehnology).
                          Eu am unul dintre "dual corurile" de la începutul lor (Pentium e2160) şi merge în draci şi filme HD şi tot ce vrei.

                          Totuşi dacă nu vei vrea vreodată se te joci sau să foloseşti aplicaţii complexe poţi înlocui pe moment placă video cu o placă de bază care are placa video încorporată şi astfel bugetul va scade cu 350 lei. Exemplu: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza.../ga-g41m-es2l/.

                          Originally posted by Renault View Post
                          http://global.msi.eu/index.php?func=...=171&cat3_no=7 ia uite aici

                          Pe placile de baza noi nu mai scrie chipset ati ci amd deoarece ati este impreuna cu amd
                          Să mor dacă am ştiut. Pe bune !
                          Last edited by Gozmin; 19 September 2010, 18:27. Reason: Automerged Doublepost
                          Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            Fii atent si la sursa, e cam slaba deoarece nu are efectiv 450 W, Delux e un brand slab, asa ca daca poti, schimb-o. Iar ca procesor, daca e AMD sa nu-l iei pe cel cu "e", sunt bani aruncati. Daca poti, cauta un proc Intel Core2duo sau noile i3, iar de la AMD vezi un Athlon II x2 sau x4(4 nuclee). Bafta!
                            Last edited by cory; 19 September 2010, 22:42.
                            Zambeste, maine poate fi mai rau!

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google