If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nimic nou sub soare. Toate firmele folosesc aceleasi metode, ba chiar cele mai cunoscute sunt mai periculoase (vezi Campofrio).
Am lucrat intr'o fabrica de mezeluri si chiar daca nu am luat contact direct cu modul lor de preparare, stiam despre ce e vorba, atat ca ingrediente folosite cat si ca proces tehnologic.
De evitat (in mare): pate "de ficat", parizer, toba, cremwursti, salamurile ieftine... lista poate continua cu aproape toate mezelurile.
Aditivii care se folosesc sunt foarte periculosi pe termen lung.
Eu am renuntat aproape total la mezeluri din comert, mai bine cumpar carne simpla si o prepar eu.
Sotia mea a lucrat inginer alimentar la o fabrica de mezeluri. Acolo aveau niste caini in curte pe care ii hraneau cu resturi de mezeluri. Dupa cateva luni unui caine i-a aparut o tumora la gat, iar ceilalti caini erau toti apatici (mai mult decat ciudat daca stai si te gandesti ca un caine e facut pentru alimentatie bazata pe carne).
Asta fara sa mai zic de reciclarea la nesfarsit a salamurilor nevandute. Practic marfa nevanduta era tocata din nou, aditivata inca o data cu toate e urile si inclusa in compozitia pentru noi produse.
In anumite magazine de astea mari se vand la pret redus produse din carne sau chiar carne "proaspata".Ala mai sarac zice ca iese mai ieftin.Sa vedeti ce culoare are carnea iar salamurile alea mai au o zi sau doua si sunt gata.De la romani merge ca e saraci si ar manca si pietre asa zic ei.Ma cam indoiesc ca cea ce se strica ajung la firme de genul Protanului.
O cunostinta a cumparat crenvusti de post si nu ia putut manca, si ia dat la un caine, va vine sa credeti ca , cainele nici nu l-a gustat ci doar la mirosit.
Sa inteleg ca ai lucrat la unicarm si te-au dat afara? Sau ai rude, prieteni in situatia asta?
Eu stiu ca mezelurile nu sunt bune dar nu arata cu degetul doar o firma.
mai toate mezelurile sunt cu probleme si nu doar mezelurile...mai este ceva natural in magazine?! important este castigul "producatorilor" , suntem prea multi pe planeta asta!
Nu am lucrat la unicarm, nu m-au dat afara , doar ca pe ei i-am gasit pe youtube ca material explicit cu detalii , ca ei sunt o gramada, de exempu ce cumpar de la ei sunt produsele lactate si atat.
Chiar n-are nici oimportanta ca e Unicarm, LactoFarm sau alta firma.
Pur si simplu procesul de fabricatie e facut pentru maximizarea profitului si nu intereseaza pe nimeni ce se intampla cu sanatatea consumatorului.
Eu m-am convins cu mezelurile din magazine de la noi.
Cel mai sigur este sa cumperi carne si sa o prepari tu cum vrei. Si iesi si mai ieftin asa. E mai mult de munca dar macar nu te joci cu sanatatea ta si a familiei.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment