Au Procedat Corect Politistii Pe Kiseleff

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Au Procedat Corect Politistii Pe Kiseleff

    Initial am fost foarte revoltat de atitudinea politistilor care dupa ce au chemat salvarea la accidentul de pe Kiseleff au continuat sa dirijeze circulatia ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Dupa aceea gandindu-ma mai bine am ajuns la concluzia ca nu li se poate reprosa mare lucru. Voi ce ziceti?

  • #2
    Politistii stiau ca se apropie o coloana oficiala...si anume a lui Tariceanu...trebuiau sa anunte SPP-istii din coloana oficiala si acestia la randul lor sa ataseze in coloana o ambulanta pentru a-i facilita accesul cat mai repede cu putinta...
    Plus ca eu stiam ca daca este accident cu victime se iau toate masurile pentru a conserva urmele si nu se misca masina din locul accidentului pana la finalizarea masuratorilor...in reportajul de la Antena 1 nu am vazut asa ceva...poate au facut dar nu au filmat...
    Mai sunt multe de spus pe aceasta tema...dar las si pe altii...
    Dumnezeu sa ierte victima...
    sigpic

    Comment


    • #3
      Exista un spital pe Arh Ion Mincu ... daca gagica urca victima in masina si o ducea fara escorta ajuntea in 5-10 minute. Din cate am inteles politistii nu au permis nici o interventie... Asta mi se pare de condamnat.

      E drept ca nu se putea sti starea in care era (daca avea leziuni la coloana) lucru care ar fi transformat orice miscare intr-un risc de a o lasa paralizata...

      Parerea mea: eu tot ii condamn...se puteau face multe

      Comment


      • #4
        Au procedat corect ca politisti....
        Nu au procedat corect ca oameni

        Comment


        • #5
          E cu dus si intors. Nu stiu exact cum ar fi fost mai bine. Sa oblige o masina sa duca victima la spital(au dreptul asta) sau sa astepte salvarea din motivele expuse de Cannabys.
          Cel mai lent 1,6 8v

          Comment


          • #6
            Dar ce, coloana oficiala nu putea fi instiintata si sa se permita urgent sosirea ambulantei? Sau chiar putea sa se opreasca pana la ridicarea victimei.

            Comment


            • #7
              Ambulanta a sosit in 9 minute ...Nici venirea ei s nicii drumul spre spital nu au fost incetinite de coloana.In rest pot sa spun doar ca eu unul nu m-as fi incumetat in starea in care se afla fata sa o misc din loc.Sunt situatii cand simplu fapt ca misti victima din loc ii poate cauza moartea. In America este pur si simplu interzis sa acorzi primul ajutor in asemenea situatii daca nu esti calificat s-o faci . Ramane de discutat doar faptul ca nu s-u gandit sa stea langa un om care moare... sa-i spuna un cuvant bun, o vorba buna. In rest nu li se poate imputa mare lucru.

              Comment


              • #8
                SISTEMUL in romania e de rahat. politistii nu sint obigati sa acorde primul ajutor, plus ca nici nu au pregatirea necesara. deci condamnati SISTEMUL de rahar...
                puteau opri o masina si sa oblige sa duca la spital, daca murea pe drum cine era vinovat?
                dupa cum a spus si valeriuciprian, in caz de accident posibil mortal, nu se misca nimic de la locul accidentului.
                respectivii politisti au continuat sa dirijeze circulatia, normal, doar asa poate ajunge salvarea mai repede. altfel 80% din cei care treceau se uitau gura casca...
                daca nu se ocupau de fluidizarea traficului deoarece venea #@$@#%$%@ in coloana oficiala si-o luau pe coaja de la superiori ...
                mda, SISTEMUL din romania este primitiv, foarte primitiv
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

                Comment


                • #9
                  SISTEMUL si SOCIETATEA sunt chestiuni care nu au multe in comun cu notiunea de OM!...sa nu mai zic de faptul ca singura metoda de control si ajustare a SISTEMULUI este razboiul!Concluzia e simpla....vietile oamenilor nu valoreaza 2 bani cand e vorba de....SISTEM!
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #10
                    Daca politistii nu au stat langa victima, nu sa o ajute fizic (nici nu aveau cum), cum a zis si @sambo, nici o lege din romania nu impiedica trecatorii si chiar pe cea care a provocat accidentul sa stea langa victima si sa o tina de mana, sa vorbeasca cu ea....nu stiu.... Si cel mai tare m-au enervat reporterii care filmau si reporterita aia care vorbea la microfon iar in spatele ei era victima. Au avut cum sa comenteze si sa blameze dar nici ei nu au facut nimic.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                    Comment


                    • #11
                      Nu stiu despre altii, dar pe mine m-a afectat foarte mult acest accident... Sa vezi un om peste care ai dat ca e pe moarte si sa nu te duci tu langa el sa vezi in ce stare este, mi se pare o fapta demna de pedeapsa penala.
                      Nu vreau sa fac bravura, dar daca eram acolo cred ca eram in stare sa o bat pe piz...femeia aia. Cum sa dai tu peste o fiinta umana si sa declari la cei care te filmeaza: "...nu stiu daca am omorat-o...", "...cat poti sa ai aici, 60-70 km/h...", dupa ce te apropii de o trecere de pietoni unde sunt oprite 2 coloane de masini pe banda 1 si 2, si tu sa vii pe banda a 3 cu 70km/h....Si culmea e ca a lovit-o si cu farul stang, deci inseamna ca a vazut-o, nu poata sa zica ca a iesit dintre masini...
                      Sper ca femeia aia sa o aiba pe constiinta toata viata ei si sa aiba cosmaruri noaptea si sa nu poata dormi.
                      Stiu ca nu e bine sa doresti rau altcuiva, dar in cazul asta as face o exceptie...
                      :chair: :sign_war: :sword:

                      Comment


                      • #12
                        @TommyD: Cu reactia autoarei accidentului nici eu nu pot sa fiu de acord. Jurnalul National ne spune si cine este dumneaei. Face parte din acea categorie de ghertoi care dupa ce au facut avere din afaceri cu statul, cred ca pot sa face orice ca lor nu li se poate intampla nimic. Ati vazut ce linistita era. ?!! Era aproape sigura ca nu i se poate intampla nimic.

                        Dar presa noastra de doi lei, in loc sa faca publice zecile de cazuri in care oameni de genul asta scapa cu pedepse cu suspendare, din dorintra de senzational, filmeaza oamenii cum mor. Si cum sa li se intample ceva cand "madam" Paunescu, a omorat 4 oameni acum cativa ani si a fost condamnata cu suspendare. Ca sa nu mai vorbim de cazul generalului care acum si mai multi ani la Iasi, a omorat si mai multi oameni si a scapat la fel.

                        Si nu pot sa nu ma gandsc si la regretul Teo Peter... Cum sa-l predea americanii pe vinovat cand la noi cetateni romani SCAPA de pedepse. Doar de dragul de a ne da noua satisfactie? E trist ca e asa dar justitia americana in cazul acesta a luat un exemplu nemaipomenit de la cea romana ?

                        Comment


                        • #13
                          Sunt multe cazuri, dar nu s-au vazut filmarile de la ele. Nu avem de unde sa stim ce s-a intamplat imediat dupa accidente. Dar aici cand vad filmata o piz...femeie care a lovit un om mortal, si isi muta linistita masina de colo-colo, simt cum ma umple un sentiment de indignare.
                          Si vorba ta, tipa e realizata tocmai de pe spatele statului, prin vanzarea de autovehicule ministerelor. Tocmai de aceea tace si nu zice nimic pentru ca stie ca o sa scape.

                          Intr-un comentariu de la articolul din Jurnalul National cineva scria:
                          „Azi, am vazut un om pe moarte”, povesteste politistul ajuns acasa. “Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba nevasta, mama, tatal. “Eram cu spatele, dirijam circulatia. Eram in misiune”, spune politistul. Apoi casca, obosit de greutatea zilei. N-are nici un simptom de remuscare. Era in misiune. “Azi, am vazut un om pe moarte”, spune jurnalistul, intrand pe usa casei sale. “Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba curios unul dintre-ai sai. “Eram cu fata la el, filmam”, povesteste jurnalistul. “Imi faceam meseria”, adauga el, ca o scuza, dar nu e scuza, e un soi de mandrie cruda, “ce job plin de adrenlina am, m-am obisnuit sa vad morti, sange, creier si nu mai am nici o tresarire”… “Azi am vazut un om pe moarte”, poveste un om, trecator in acea dupa-amiaza prin zona Kiseleff.”Si, tu ce-ai facut?”, il intreaba cei din jur. “Strigam la altii sa-l ajute!”, raspunde el plin de naduf. “Nu era treaba mea, era a lor!”, se scuza el si vrea sa creada, din tot sufletul, ca a facut totusi tot ce i-a stat in putere… “Azi, am vazut un om pe moarte”, spune Dumnezeu ingerilor sai. “Si, Tu ce-ai facut?”, il intreaba ingerii. “Am stat acolo, linga el, si l-am tinut de mina. I-am vorbit si i-am mangaiat fruntea. L-am ajutat sa nu se simta singur”. “Si, oamenii din jur ce-au facut?”, vor sa stie ingerii. “Oamenii din jur?”. Dumnezeu ofteaza. “Oamenii din jur erau prea ocupati sa se certe intre ei”…”
                          :chair: :sign_war: :sword:

                          Comment


                          • #14
                            Au procedat corect , ei nu au pregatirea necesara sa acorde primu ajutor , au chemat ambulanta , tipa care a fost de vina a procedat incorect din toate punctele de vedere , din moment ce masina ei era in stare de functionare putea sa urce victima in masina si sa mearga la spital , in felu asta ajungea mai repede si nu se pierdeau alea 20 de minute sau cat a durat sa vina ambulanta si se salva o viata
                            Bart: I am through with working. Working is for chumps.
                            Homer: Son, I'm proud of you! I was twice your age when I figured that out.

                            Comment


                            • #15
                              Pentru a nu se mai crea confuzii, sau pentru a limita numarul comentariilor cu date eronate, postez comunicatul de presa al Politiei Capitalei referitor la accidentul mortal produs joi dupa-amiaza, pe B-dul Kiseleff:

                              “In ziua de 27 martie 2008, la ora 16.30, prin sistemul 112 la Politia Rutiera a fost primit apelul referitor la producerea accidentului pe trecerea de pietoni, in dreptul Muzeului Satului, pe Soseaua Kiseleff. Simultan (ora 16.30), doi agenti de circulatie aflati in misiune in apropierea locului accidentului au raportat “accident grav cu victime”. La 2-3 minute, la fata locului a sosit si al treilea agent de circulatie cu o motocicleta. Cei trei agenti de circulatie au realizat securitatea locului faptei, masurile criminalistico-tactice de conservare a urmelor si au desfasurat activitati concrete prevazute pentru astfel de situatii. De asemenea, au constatat ca este un accident foarte grav si nivelul de prim-ajutor necesita indubitabil o interventie medicala calificata, si nu una aleatorie. La ora 16.35, la fata locului a sosit si un echipaj radar, care a realizat si filmarea locului accidentului. Prin acelasi sistem 112, la ora 16, 29 minute si 43 secunde a fost anuntata Salvarea. La ora 16.31, Salvarea a plecat la caz cu o autoutilitara foarte bine dotata. Salvarea a ajuns la fata locului la ora 16.38. La ora 16.36, la fata locului a ajuns si un echipaj SMURD. La ora 16.38, la fata locului erau prezenti medici, asistenta si aparatura medicala de pe autoutilitara Salvarii si autoutilitara SMURD-ului, asigurandu-se astfel contextul medical necesar unei interventii adecvate. Pana la ora 16.57 (19 minute), personalul medical a incercat resuscitarea si acordarea de asistenta medicala de specialitate victimei. Victima a fost transportata spre spital cu autovehiculul autosalvarii, fiind insotita de echipajul de pe Salvare si de medicul de pe autoutilitara SMURD. Victima a decedat in drum spre spital.”


                              Nu zice nimeni sa o fi luat piz...femeia care a lovit-o, si sa o duca la spital, dar un minim de prim ajutor eu zic ca se putea acorda. Mai ales de catre politistii de la fata locului, care ar trebui sa aiba notiuni de prim ajutor. Ma refer la faptul de a intoarce victima pe spate si a-i elibera caile respiratorii daca acestea au fost blocate. Ce draq, ca doar pe noi ne pun sa invatam o gramada de chestii despre primul ajutor in caz de accident cand dam de permis, atunci vrea sa imi spuna mie cineva ca politistii nu trebuiau sa aiba notiuni de prim ajutor?
                              :chair: :sign_war: :sword:

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google