Curiozitati

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Primele medalii romanesti la Jocurile Olimpice


    De-a lungul celor 28 de editii ale Jocurilor Olimpice, sportivii romani au cucerit 284 de medalii (din care 283 la Olimpiadele de vara!) si ocupa locul 18 intr-un clasament general al celor 123 de tari care au cules lauri in istoria Olimpiadelor. Cele mai mult locuri pe podium le-au reusit sportivii din SUA- 2.407, in timp ce 88 de natiuni nu au in palmares nicio medalia.

    Comment


    • #47
      Stiati ca Apa

      desi populatia lumii a crescut (si creste in continuare) exponential in ultimele secole, resursele de apa au ramas aceleasi? Astfel, noi avem acum la dispozitie aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens sapiens.: 1.460 petatone (1 petatona = 1015 tone).

      apa acopera aproximativ 71% din suprafata pamantului? Cea mai mare parte a apei de pe glob sa gaseste in oceane (97.2%), urmate de ghetari/calote glaciare/etc (1.8%) in timp ce 0.9% se gaseste in subteran iar 0.001% sub forma de vapori. Apa “dulce”, utilizata de majoritatea organismelor de pe Terra, reprezinta doar 0.02% din totalul apei de pe Terra si se gasetse in rauri, lacuri etc.

      mai mult de 94% din apa de pe Pamant are un inalt grad de salinitate? Nivelul mediu al salinitatii apei pe glob este de 35% (variaza, insa, foarte mult in functie de zona), iar anumite tari (cum ar Cipru, de exemplu) isi sporesc resursele de apa potabila desalinizand apa oceanelor//marilor in unitati speciale denumite uzine de desalinizare.

      aproximativ 24% din capacitatile de desalinizare existente pe glob se afla in Arabia Saudita? Peste 70% din apa consumata aici provine din aceste uzine de desalinizare. Cea mai mare uzina de desalinizare din tara este Shuaiba Desalination Plant care produce 150 de milioane de m³/yan.

      cea mai mare uzina de desalinizare din lume este Jebel Ali Desalination Plant, cu o productie totala de peste 300 de milioane m³/yan? Aceasta remarcabila constructie se regaseste in Emiratele Arabe Unite.

      Comment


      • #48
        Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului
        Timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca "sfarsitul timpului" va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.

        Schimbare radicala de clima in Europa

        Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. Pana in 2007, se anunta furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinand pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud si Indonezia vor fi distruse de revolte si conflicte interne, iar granarele lumii vor fi golite de seceta.

        Un climat siberian va pune stapanire pe Marea Britanie si tarile vecine, se arata in raportul Pentagonului, care prezice faptul ca schimbarea climei va fi o amenintare chiar mai mare decat cea terorista: verile vor fi din ce in ce mai calde, provocand o si mai rapida topire a ghetarilor, cu consecinte grave asupra climei; la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scazute, similare Siberiei, in tarile limitrofe Atlanticului de Nord.

        Nu va fi sfarsitul lumii

        La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda. Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.

        Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

        Comment


        • #49
          Panza freatica din Bazinul Carpatin se modifica

          Modificarile climaterice ii preocupa de mai multi ani pe oamenii de stiinta, care studiaza efectele acestora asupra mediului inconjurator si asupra vietuitoarelor, precum si schimbarile la care ne putem astepta in viitor. Astfel, mai multe grupuri de cercetatori din regiunea noastra au ajuns la concluzia ca panza freatica a Bazinului Carpatin s-ar putea modifica. Astfel, schimbarile rapide ale mediului inconjurator ar putea duce la transformari sociale, asa cum s-a intamplat si in urma cu 3.400-3.800 de ani, in epoca de bronz. Atunci, din cauza climei care a devenit brusc umeda, teritoriile dintre dealuri au devenit mlastinoase, iar populatia a fost nevoita sa se mute pe culmile acestora.

          Comment


          • #50
            Si in 2000 trebuia sa vina sfarsitu lumii si tot prin ani 90 se anunta ca in 2010 vom merge toti cu masini zburatoare , iata-ne trecuti de jumatatea lui 2008 , sfarsitul lumii nu a venit si nici masinile zburatoare nu a sosit... Toti vom merge cu SANDERO in 2010 , cred ca va fi inedit...


            PS. alt rima n-am gasit...
            Pam Pam...

            sigpic

            Comment


            • #51
              De fapt masini zburatoare sunt,dar au probleme cu "aterizarea".
              Forum neinteresant. Delogat definitiv.

              Comment


              • #52
                Eu nu zic ca nu sunt dar problema e ca nu circulam cu ele asa cum nici sfarsitu lumii nu a venit(cred ca i-sa defectat ``oznu``)

                sigpic

                Comment


                • #53
                  O toba sport pt OZN,sau un chiptuning?
                  Forum neinteresant. Delogat definitiv.

                  Comment


                  • #54
                    Tehnologia exista...Dar nu pentru "turma"
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                    Comment


                    • #55
                      Inversarea polilor magnetici

                      La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o dată la 13.000 de ani, deci de două ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani.
                      Polul nord magnetic terestru este într-o constantă deplasare. La ora actuală, tinde să se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de ştiinţă consideră că această inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând.
                      Extras din revista “Sciences et Avenir” (Ştiinţa şi viitorul) din Iunie 2002: “Analizând datele culese de doi sateliţi: Oersted, lansat în 1999, şi Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme, o echipă de specialişti de la Institutul de Fizica Pământului din Paris a remarcat variaţii importante ale câmpului magnetic terestru. Să fie acesta semnul inversării polilor magnetici ai Pământului? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degrabă putem bănui că intensitatea câmpului magnetic fluctuează, scăzând şi apoi revenind, fără a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuaţii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuaţie, nucleul terestru pare a fi agitat însă de furtuni intense.”

                      Schimbare radicală de climă

                      Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergătoare anului 2012. După 2010, Europa va suporta o schimbare radicală de climă. Până în 2007, se anunţă furtuni violente care vor distruge bariera de coastă a Olandei, determinând pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud şi Indonezia vor fi distruse de revolte şi conflicte interne, iar grânarele lumii vor fi golite de secetă.
                      Verile vor fi din ce în ce mai calde, provocând o şi mai rapidă topire a gheţarilor, cu consecinţe grave asupra climei, la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scăzute, similare Siberiei, în ţările limitrofe Atlanticului de Nord.
                      Începând cu 2012, procesul de răcire globală va cuprinde Pământul, iar la mijlocul secolului 21, întreaga planetă va fi cuprinsă de temperaturi scăzute, aprecia un expert al Observatorului Academic al Rusiei. Cauza acestei scăderi a temperaturii este micşorarea fluxului de radiaţii solare, aprecia Habibulo Absudamatov, citat de NewsRu.
                      “Am fost martorii unei asemenea răciri în Europa, America de Nord şi Groenlanda în 1645-1705, cu canale îngheţate în Olanda, şi oameni care şi-au abandonat casele din cauza gheţarilor. Aceasta este ceea ce ne aşteaptă în câteva decenii”, afirma specialistul.
                      Analize ale fluctuaţiilor radiaţiilor solare care influenţează climatul pe Terra arată că planeta se afla acum la vârful procesului de încălzire globală. Acum, odată cu scăderea radiaţiei solare, temperaturile globale vor scădea şi ele, crede Absudamatov. “În secolul 20, activitatea solară putea fi caracterizată de o creştere generală a cantităţii de energie radiată, de aici încălzirea globală. Aceasta nu este nicidecum o anomalie, ci un fenomen normal. Încălziri globale, ca şi răciri globale, au mai avut loc”. Potrivit lui Absudamatov, răcirea va începe în 2012 -2013. Până în anul 2035, nivelul radiaţiilor solare va atinge minimul, iar 15 ani mai târziu se aşteaptă o răcire accentuată a climei. (Agenţia “Rusia la zi” – 7 februarie 2006)

                      Ce mai spun Mayaşii despre 2012:
                      - vom depăşi tehnologia, aşa cum o cunoaştem noi azi;
                      - vom depăşi cunoştiinţele actuale despre Timp şi Spaţiu;
                      - după ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra în Dimensiunea a 5-a;
                      - planeta Terra şi întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia şi întregul Univers;
                      - ADN-ul uman va fi reprogramat şi îmbunătăţit, şi va avea 12 spirale în loc de 2.

                      Alte efecte ale marilor transformări cosmice la care asistăm, sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar:
                      - Atmosfera lui Marte creşte rapid;
                      - Luna îşi “fabrică” atmosfera proprie compusă din compuşi ai sodiului;
                      - Atmosfera Terrei se schimbă şi ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz, care până acum nu exista;
                      - Venus ne arată o creştere marcantă de intensitate luminoasă;
                      - Jupiter suferă o modificare atât de puternică, încât s-a format un tub de radiaţie ionizată, între el şi satelitul său Io. De asemenea câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de 2 ori;
                      - Uranus şi Neptun au suferit recente inversări de poli şi acum îşi intensifică câmpul magnetic şi devin tot mai strălucitoare.


                      Comment


                      • #56
                        Da...Ne ia dreaq pe toti...

                        Comment


                        • #57
                          Sincer nu prea cred mai nimik din aceasta poveste dar ce ma ingrijoreaza este CLIMA !!!!!!!!!!!!!



                          Comment


                          • #58
                            Unele afirmatii pot fi probate stintific si nu sunt o noutate, ma mir ca tocmai acum incepe sa circule informatiile astea pe net!Eu zic sa ne oprim doar la dovezile palpabile si sa lasam afirmatiile in avans sa se dovedeasca de la sine!Schimbarea polilor, miscarea Chandler, si multe altele s-au mai intamplat in decursul existentei planetei, deci nu-s o noutate sau SF!Cu stima si admiratie!
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • #59
                              Pana la urma nici clima nu e de speriat...Sunt tari cu temperaturi mai mari decat la noi si sunt locuite...Si tari care au temperaturi mai scazute decat la noi si tot locuite sunt si alea...
                              Asa ca mai avem de trait si hai sa nu mai dramatizam atat...Problema e ca am devenit noi mai slabi.

                              Comment


                              • #60
                                Da....Dramatizam prea mult traim si vedem ce va fi
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google