Produs Tinut In Garantie Mai Mult De 15 Zile

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Produs Tinut In Garantie Mai Mult De 15 Zile

    Salutari!

    Am o problema cu un aparat de spalat cu presiune.Luna trecuta cand sa il pornesc s-a auzit un zgomot ciudat in pistol si a inceput sa curga apa din el,fara a impinge apa cu presiune;efectiv curge.

    Pe data de 27 decembrie am dus produsul la magazinul de unde l-am cumparat.
    Magazinul urma sa il trimita catre service-ul autorizat.

    Problema este urmatoarea:astazi ( a 16a zi de cand am lasat produsul la magazin ) sunt sunat de catre un angajat al service-ului care imi comunica ca a reparat problema cu zgomotul care era la motor !?!? insa pistolul nu, pentru ca este considerat consumabil si este necesar sa imi dau acordul daca doresc inlocuirea lui contra sumei de 87 lei.Evident raspunsul meu a fost unul negativ si i-am mentionat ca defectiunea pistolului este un viciu ascuns,nu s-a stricat din cauza mea si ca aparatul nu avea nicio problema la motor.De asemenea i-am spus ca in cazul in care nu il readuce la starea initiala pe garantie voi refuza primirea produsului intrucat au trecut cele 15 zile calendaristice de cand l-am predat.Mi-a spus ca nu ma poate ajuta el si ca pentru asta trebuie sa iau legatura cu magazinul care mi-a vandut produsul.

    Mai exact,vreau sa stiu ce pot face: pot solicita magazinului sa imi inapoieze suma pe care am platit-o pe produs sau inlocuirea lui cu unul nou avand in vedere ca au trecut cele 15 zile calendaristice mentionare in ceritificatul de garantie si mai ales ca nu mi-a rezolvat problema?
    Last edited by CataLiNNN; 11 January 2013, 19:06.

  • #2
    Numa 15 zile??/..Eu stiam ca pt orice produs se ofera 30 de zile Eu zic sa vb cu cei de la magazin, si daca nu se ajunge la o solutie optima pt tine, roaga-i frumos sa iti dea numarul de telefon de la OPC.
    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

    Comment


    • #3
      E vorba de cat poate sa stea un produs in service.In certificatul de garantie este trecut clar 15 zile calendaristice.

      Magazinul inca nu m-a contactat,vreau sa fiu pregatit ce sa le zic cand or sa ma caute.

      Comment


      • #4
        aaa..scuze..am inteles altceva eu. Pai aici depinde de ce scrie in clauza de garantie...ce anume se inlocuieste. Depinde de cand ai si 'scula'. semne de uzura.....oricum,una din instante este oricum OPC-ul.
        Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

        Comment


        • #5
          Termenul maxim de garantie pentru orice produs este de 15 zile chit ca se vrea acest lucru sau nu din partea comerciantilor. Din acest motiv te-a sunat in a 16-a zi ... probabil nu au reusit sa rezolve problema.

          Problema ta apare daca pe certificat sau in manual se specifica precum ca pistolul este consumabil:
          - daca da ... nu prea ai ce sa faci ... chit ca ti-au comunicat in a 16-a zi(decat sa le faci o reclamatie opc de care se scapa usor pentru o zi intarziere)
          - daca nu este specificat atunci garantia este pentru intreg produsul si sunt obligati. Verifica manual, pliante tot ce ti-a venit inclusiv cutia produsului si daca se precizeaza ceva e cam naspa pt tine .... ca nu ai ce sa faci. Daca nu se precizeaza nimic garantia este per ansamblu si le lansezi o reclamatie catre OPC care iti vor rezolva problema.

          Cat mai calm si fara nervi (chit ca sunt banii tai) si vei rezolva problema. De multe ori in fata unui client recalcitrant magazinele accepta sa-si ia 1000+ amenda decat sa inlocuiasca un produs de 85 ron... samd.
          B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

          Comment


          • #6
            Da,este mentionat ca este consumabil,dar mai este mentionat si faptul ca poate fi schimbat in cazul viciilor ascunse.Eu unul nu i-am facut nimic,nici macar nu l-am trantit.

            Azi am fost sunat de la service si m-au intrebat daca sunt de acord sa platesc reparatia.Am refuzat.

            Cel mai probabil cei de la magazin ma vor contacta saptamana viitoare si nu va mai fii doar o zi intarziere.

            Comment


            • #7
              Raspunsul oficial l-ai primit... Ca te contacteaza magazinul .... poate sa te contacteze si peste 2 luni... ai fost instiintat de ce se poate intampla. Iar refuzul tau de a primi produsul cu amenintarea aceea nu rezolva cu nimic si nu mareste termenul depasit cu o zi.

              Asta cu viciile este foarte greu de demonstat daca nu chiar imposibil. Oricum bafta in continuare si sper sa-ti rezolvi problema.

              p.s.: nu tin partea nimanui dar ma lovesc indirect de zeci de situatii de acest gen zilnic, unele sunt fondate altele nu. Deci sa nu o iei ca si cum as avea personal cu tine sau cu magazinul. In momentul in care ei au zis ca este CID - trebuiau sa-ti zica cu ce ai stricat tu acea piesa sau daca nu sa fie stipulat in certificatul de garantie ca acea piesa nu are garantie(sau consumabilele sa nu aiba garantie).
              Last edited by Canto; 11 January 2013, 20:57.
              B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

              Comment


              • #8
                Mie nu mi-au zis ca am stricat nimic.

                Nu chiar pot sa ma contacteze peste 2 luni...eu de la ei am cumparat,este vorba despre Emag,inspectia lor a confirmat ceea ce am zis cand l-am dus la ei si l-au trimis mai departe.Dar lucru acesta presupun ca nu ma priveste.

                "orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele, dar nu mai mult de 15 zile calendaristice de la data aducerii la cunostinta de catre consumator, a lipsei de conformitate vanzatorului".
                OUG 174/2008

                Sper ca asta sa fie portita mea.Eu nu am folosit produsul tot timpul asta si mai mult decat atat nu sunt de acord cu decizia service-ului.
                Last edited by CataLiNNN; 11 January 2013, 21:27.

                Comment


                • #9
                  Lasa-ma sa ghicesc este vb de un spalator B&D?
                  Daca da ... vb frumos si contacteaza emag-ul, problema este la importatorul B&D cu care toata lumea are probleme... si totdeauna se eschiveaza de reparatii.
                  B-187-H D Z->A.k.a Tobita Indemanaciu

                  Comment


                  • #10
                    Da,mediocrul spalator B&D...

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google