Platforma Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Platforma Politica

    Nu stiu care sunt preferintele politice ale fiecaruia si nici nu ma intereseaza...dar ma gandesc ca un om informat este un om puternic.
    Platforma politica a unuia dintre cei mai puternici candidati prevede pastrarea cotei unice de impozitare doar pentru agentii economici



    Eu sincer care mi-am tocit coatele 19 ani pe bancile scolii si am un salariu decent- ma tem de acest impozit progresiv.
    Saab 9-5 Aero

  • #2
    Omul reprezinta un partid socialist, iar doctrina socialista tocmai la asta se refera, oriunde in lume, sa ia mai mult de la cei care castiga bine si mai putin de la cei cu venituri mici.
    Politic-poti sa nu-l votezi. Nu faci parte din masa de alergatori spre care tinteste Ponta. Nici eu.
    Last edited by mr.K; 21 October 2014, 11:30.

    Comment


    • #3
      Problema restului lumii este ca acolo exista traditii de zeci de ani poate chiar sute... te nasti intr o societate asezata, ajungi la un salariu care iti permite sa traiesti f decent si stii de cand esti in scoala primara ca la un salariu de 5,000 EUR vei plati un impozit de 30% in loc de 20 % la 2,000 EUR.
      Ori in Romania daca te ridici un pic si castigi 2,000 lei net in loc de 1,500 deja ai trece la 20% impozitare in loc de 15...si tot asa ajungi ca la un salariu de 1,000 EUR sa platesti 40% impozit ceea ce nu mi se pare normal.
      Dai in cap fix la clasa aia care a scos uin pic capul din mocirla, si a facut eventual si un credit pentru locuinta... si iti plateste impozitele ceas.
      Pentru ce? Unde se va duce economia daca statul incurajeaza lenevia si munca la negru? De ce sa ma zbat si sa arat cat mai mult la locul de munca daca din marirea mea de salariu pe drept meritata 3 sferturi dau la stat? De ce sa mai invat atata carte sa fac facultate (si aici ma refer la facultate nu la particulara), master, eventual ACCA, CFA, MBA etc cand stiu ca pot linistit sa stau la birt toata ziua ca oricum imi da statul ajutor social..

      Solutia este sa scoti la suprafata economia subterana- nu sa ii ingropi pe cei care mai misca ceva...
      Saab 9-5 Aero

      Comment


      • #4
        Tot ce conteaza e pragul de la care Ponta te considera destul de "bogat" pentru a-i ajuta si pe altii. CU 1000 de euro esti deja in clasa mijlocie din Romania.
        Sau un sarac in Vest.

        Comment


        • #5
          Reducerea evaziunii fiscale măcar cu o treime , ar rezolva multe din problemele actuale (lipsa investiţiilor în infrastructură, lipsa banilor pentru educaţie şi sănătate, împrumuturile masive de bani pentru pensii şi salarii). Abia după ce mai stopăm din evaziune, putem să ne gândim ulterior şi la alte eventuale forme de impozitare...

          Comment


          • #6
            Cand o firma gen Siveco se preteaza la magarii, ce pretentii sa am de la chinezul cu 10 de firme ce importa orice in Romania?

            Comment


            • #7
              Noroc ca nu iese Ponta
              Asta merita spanzurat.

              Comment


              • #8
                Habar n-aveti voi dedesubturile si scursurile de bani din buget, daca de maine nu s-ar mai fura 1 leu in tara asta si toate sumele de bani ar merge acolo unde le-ar fi destinatia in cativa ani am ajunge foarte departe.
                Problema este furtul, nu ce taxe si impozite avem. Bani sunt insa isi pierd urma instant, fac analogie la fabricarea unei lumanari care la poarta fabricii costa 1 lei si ajunge in comert cu 8 lei. Cam a 8a parte din bani ajung unde trebuie, restul sunt spagi, contracte, cheltuieli pe prostii.


                Nu iese ponta la alegeri ? Pff... inca si cu ce scor va iesi ...
                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                Comment


                • #9
                  Nu se inscrie nimeni in PSD de dragul ideologiei politice, ci pentru ca stie ca aici se poate fura fara frica...

                  Comment


                  • #10
                    cat ma bucur sa vad ca din ce in ce mai multi se trezesc.
                    parerea mea: in tara asta se fura prea mult. cand organele vor fi pe treaba cu adevarat si nu va mai indrazni nimeni sa puna mana pe banul public cred ca se vor gasi bani pentru ridicat tara.
                    pana in clipa de fata un singur candidat a promis ca va elimina imunitatile blindate ale politicienilor cu functii inalte. daca iese si ajunge sa faca macar o reducere a imunitatii (de ex: sa se elimine faptele de coruptie din perimetrul imunitatii) sau macar sa nu mai fie nevoie de votul porcilor din parlament pentru a autoriza arestarea unui infractor din randurilor lor, atunci deja va fi mai bine.
                    oricum, fetele si reactiile din ultimele zile ale capilor PSD luati pe sus de DNA, priceless!!!

                    Comment


                    • #11
                      Eu ma-ntreb de ce nu au revenit la impozitarea progresiva de cand s-a rupt USL-ul, doar au majoritate in Parlament. Cumva au calculat si adunau mai putini bani din impozit?
                      Platforma e demagogie curata, auzi crestere economica de 3% anual, din ce frate, din agricultura?

                      Comment


                      • #12
                        Mai marii din politica fie ca sunt de la PSD PNL PDL etc (sa nu credeti ca e vreun partid curat) trebuie sa inteleaga ca ei nu sunt 'buricul pamantului' si nici nu au inventat ei roata cum sa fure.
                        Citeam de Voiculescu - l- au prins cu o smecherie care se facea prin Texas in anii '80. E de-ajuns sa avem putina asistenta de afara si sa se vrea- ca in rest 'gainarii' ca altfel nu sunt pot fi prinsi f usor!
                        Haideti sa fim seriosi- peste tot in lumea asta politicienii fura si nimeni nu se zbate atat sa devina ministru / parlamentar pentru 4,000 lei pe luna. Totul e sa se fure cu masura...nu tot!

                        Problema in RO este ca se fura pe capete si generalizat- de la firma de cartier pana la Microsoft- iar prin acest impozit progresiv nu faci altceva decat sa maresti si mai mult evaziunea fiscala: normal ca o sa prefer eu ca angajat sa mi se dea 2,000 lei pe acte iar restul intr o forma sau alta (la multinationale nu cred ca se pune problema sa ti-i dea la negru- dar se gasesc diverse forme gen PFA uri, contracte de colaborare, consultanta etc).
                        Si atunci ce am facut? Am o crestere pe moment- cateva luni- dar compromit tot viitorul.

                        Eu nu stiu cum naibilor au reusit grecii astia...daca prin 2008 nu primeai bon nici macar la benzinarie...acum primesti bon la absolut orice: restaurant, inchiriat sezlong, magnetul de frigider pe care ai dat 1 EUR. La noi de ce nu se poate?

                        Trebuie mediatizata treaba- cine nu merge la vot sa isi asume ca daca va iesi un anume candidat exista o mare probabilitate ca va avea o scadere de salariu cu minim 20%.(ma refer la clasa medie care a invatat carte si are un job OK platit la alb)
                        Last edited by eugenmanea; 21 October 2014, 12:41.
                        Saab 9-5 Aero

                        Comment


                        • #13
                          Daca o buna parte dintre salariati au minimul pe economie, iar Ponta le promite impozitare progresiva si implicit, ceva firfirei in plus in mana, mai adaugam si pensinarii carora le e deja promisa o indexare a pensiilor incepanad cu 2015, optimismul meu e destul de redus.

                          Comment


                          • #14
                            In momentul in care ai prezenta la vot 20% clasa de mijloc sa taca atunci cand va fi lovita de masura. Nu au nici un drept sa ridice vocea in conditiile in care au preferat sa nu piarda 20 minute drumul pana la sectie.
                            Da- daca ai prezenta la vot 80% ai clasei de mijloc- poti sa spui ca ai facut tot ce a fost in puterea ta ca sa fie bine...altfel nu.
                            Saab 9-5 Aero

                            Comment


                            • #15
                              Pai ce sa faci daca cei din clasa de mijloc nu doresc un mic, un sprit gratis, o sticla de ulei...

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google