Intrebare EGR- Pentru Cunoscatori

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Intrebare EGR- Pentru Cunoscatori

    De curand fratele meu a primit pe mana un Volvo S60. Toate bune si frumoase numai ca pe la 8,000 km (masina a fost noua) s- a aprins Check engine.
    De precizat ca motorizarea e 2.0 180 cai parca.
    A fost la service- 'super mecanicii'de la reprezentanta i-au zis ca e o eroare de la EGR dar nu stiu ce sa ii faca asa ca au trimis eroarea in Suedia (au sters eroarea si a revenit dupa scurt timp)..
    Si acum vine 'bai-ul'
    Desi masina e diesel cu un motor nu foarte mare- consumul este imens: 9% consum mixt (Bucuresti plus drumuri pe Dn1 in fiecare zi de app 40 km).
    Intrebarea 1: se poate ca acest consum imens sa fie cauzat de aceasta eroare EGR?
    Intrebarea 2: pana acum masina a vazut doar motorina regular de la OMV- se poate ca eroarea sa fi aparut de la motorina proasta? Oare daca ii face un plin de motorina buna si ii da o forja sanatoasa pe autostrada sa aiba vreun efect asupra erorii?

    Multumesc
    Saab 9-5 Aero

  • #2
    Daca EGR-ul e curat, atunci cauzele defectiunii nu pot sa fie corectate printr-o forja pe autostrada. Consumul poate sa fie influentat de EGR, dar este foarte probabil ca defectiunea sa provina de undeva de la factorul de comanda (computer). Volvo-urile sunt foarte pacatoase, de cativa ani, pe parte de electrica si electronica.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

    Comment


    • #3
      Când i-au pus tester-ul pe maşină, cei de la reprezentaţă au verificat şi filtrul de particule? Nefuncţionarea în parametri optimi a EGR-ului, conduce de regulă la o umplere prematură a filtrului de particule, iar acest lucru înseamnă un număr mai mare de regenerări, consumul de carburant fiind direct influenţat de această procedură.

      Având un număr atât de mic de kilometri, dacă nu este o problemă de soft sau de altă natură, gen vreun senzor defect sau vreun contact imperfect, cel mai bine ar fi să se schimbe EGR-ul (nu prea le convine celor din reprezentaţă, dar este cea mai sigură metodă, dacă celelalte verificări nu au semnalat nimic anormal).

      Comment

      Working...
      X
      Anulare DPF
      Politica de Securitate Google