buna dimi!
reteta mea de cafea este asta:
fierbi apa cu zaharul si cafeaua, o dai deoparte si completezi cu 1/2 cescuta de apa rece si o acoperi cu o farfurioara.
apoi mesteci usor caimacul cu un pai de chibrit(cu fosforul in sus!!),astfel se separa zatul de caimac si va fi foarte savuroasa.
s-o beti cu placere!
reteta mea de cafea este asta:
fierbi apa cu zaharul si cafeaua, o dai deoparte si completezi cu 1/2 cescuta de apa rece si o acoperi cu o farfurioara.
apoi mesteci usor caimacul cu un pai de chibrit(cu fosforul in sus!!),astfel se separa zatul de caimac si va fi foarte savuroasa.
s-o beti cu placere!

Dar haideti sa va spun cum fac eu cafeluta acasa, duminica dimineata: pun apa la fiert fara nimic altceva. Chiar inainte sa clocoteasca iau ibricul de pe foc si pun cam jumatate din cantitatea de cafea necesara si zaharul, apoi pun din nou pe foc ibricul si amestec energic cu lingura pana incepe sa se umfle spuma-caimac. Iau de pe foc ibricul inainte sa dea in foc si completez cu restul de cafea fara sa mai amestec lichidul. Acum mai pun odata pe foc si astept din nou sa se umfle. Chiar inainte sa se reverse (uneori o mai scap, asta e) sting focul la aragaz, pun o lingura mare de apa si acopar ibricul cu o farfuriuta, fara sa mai amestec.

...no las' ca-i bun asa
, nu? Ia uitati cum plutesc ei... 
Comment