Poza Zilei

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Italia - Roma

    Roma - Orasul din poveste
    - Piazza del Popolo este dominata de obeliscul egiptean din centru, plasat aici in 1589, ca parte a planului urban al lui Sixtus V. Obeliscul ii este dedicat lui Ramses II; a fost construit in Heliopolis si adus apoi la Roma. In italiana, "popolo" inseamna popor; insa numele pietei este derivat din "pioppo", adica plop. Via dei Babbuino si Via Corso, artere care pornesc din aceasta piata, sunt locurile de facut cumparaturi in Roma - aici se afla numai magazine de firma. Intre aceste strazi se gasesc doua biserici identice. De-a lungul timpului, Piazza del Popolo a servit ca spatiu pentru expozitii, stadion si teatru in aer liber.
    Attached Files
    lipsa text

    Comment


    • Regionala Brasov

      cele mai frumoase momente!
      Attached Files
      lipsa text

      Comment


      • Baiatul meu,Mihaita si Leonard Doroftei....
        Olimpiada Copiilor "Pentru Viitor",Premiul I.
        2.10.2010,la Ploiesti,Palatul Administrativ.
        Attached Files
        Last edited by D-FENS; 2 October 2010, 19:38.
        Forum neinteresant. Delogat definitiv.

        Comment


        • Regionala Sibiu

          cele mai frumoase momente!
          Attached Files
          lipsa text

          Comment


          • Tiuning mioritic..

            LEPI - O poza pe zi e numele topicului, deci urca o (una) poza intr-o zi.
            Merci!
            Attached Files
            Last edited by andy_x3m; 4 October 2010, 14:45.

            Comment


            • cele mai frumoase momente!

              diplomele sunt pentru cei care au participat la diferite concursuri la Regionala, cum ar fi: proba de indemanare, viteza pe 100...sau 200m, cea mai rapida masina....etc.
              Attached Files
              Last edited by andy_x3m; 5 October 2010, 09:16.
              lipsa text

              Comment


              • ca tot vine iarna....
                Attached Files

                Comment


                • Italia - Capo Testa

                  - Capo Testa, in Nordul Sardiniei, o minune a naturii, un loc in care ai impresia ca a fost o furtuna si deodata valurile mariii s-au pietrificat nu stiu cum au putut sa ia acele stanci atatea forme dar fiind acolo nu ma mai saturam sa le fotografiez, este un loc unic si impresia aste foarte puternica pentru toti cei care le viziteaza.

                  - Insula Maddalena, rezervatie naturala, un loc pastrat intact de o frumusete deosebita; pini, stanci, plaje cu nisip fin argintiu si o mare verde si turquaz.
                  Attached Files
                  lipsa text

                  Comment


                  • Franta - Saint Tropez

                    Legenda numelui

                    Numit Athenopolis de catre greci, Heraklea de catre romani, orasul Saint-Tropez isi datoreaza numele calugarilor abatiei St.Victor de Marsilia, care au botezat locul ce se afla in posesia lor ca San-Tropes.

                    - Acestia au construit acolo o capela botezata Sancti Tropetis, in memoria martirului Tropetius sau Tropes. Acesta a fost intendentul lui Nero si a fost martirizat si decapitat in anul 68, corpul lui fiind lansat pe apa alaturi de un cocos si un caine si se spune ca a ajuns pana in zona unde se afla localitatea.
                    Attached Files
                    lipsa text

                    Comment


                    • februarie 2002 - octombrie 2010 , 8 ani si cateva luni au trecut peste ea, are fix 60000 , in primavara i-au fost schimbate bucsaraia pivoti,bielete, distributia , cauciucurile , acum e din nou la prima tinerete,merge impecabil si ca un cadou de aniversare a primit o resoftare , singurele urme ale anilor sunt zgarieturile idiotilor acompaniate de rugina la aripi
                      Attached Files
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                      Comment


                      • ceva sa ne aminteasca de zilele calduroase
                        Attached Files

                        Comment


                        • Turcia - Istanbul

                          - Istanbul, numit în antichitatea greacă Byzantion, apoi, după anul 330 d.Hr., Constantinopol — în greacă Κωνσταντινούπολισ, a fost capitală a Imperiului Roman, pentru două scurte perioade dintre anii 324-395, a Imperiului Roman de Răsărit, denumit și Imperiul Bizantin de istoriografia umanistă, între 395-1204, a Imperiului latin din Orient, între 1204-1261, apoi din nou a Imperiul Bizantin refăcut, între 1261-1453 și a Imperiului Otoman până la proclamarea Republicii Turcia, la 13 octombrie 1923. Imperiul Roman de Răsărit a început a fi numit Imperiul Bizantin începând din sec. al 16-lea prin inițiativa istoricului umanist Hieronymus Wolf. Intemeietorul legendar a fost un anume Byzas din orașul Megara, iar atunci când Constantin I-ul cel Mare a trasat limitele viitoarei sale capitale a cuprins o arie tot șapte coline ca și în cazul Roma. Turcii au construit pe fiecare câte colină o moschee istorică. Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei și singurul megalopolis din lume întins pe două continente. În vechile texte românești, orașul era numit Țarigrad, Stanbul, Stambul, Înalta Poartă sau Poarta[3].Oficial fosta capital[ a primit denumirea turcă de Istanbul la 28 martie 1930, până atunci păstrându-și pe plan internaținal numele de antic și tradițional de Constantinopol.
                          - Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu acelaș nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană as Europei.
                          În anul 2010 metropola este declarată una din cele trei Capitale Europeene ale Culturii, celelalte două capitale culturale din 2010 fiind Pécs, Ungaria, și Essen, Germania.
                          Attached Files
                          lipsa text

                          Comment


                          • poza mere

                            Salut.
                            Va fac pofta?!
                            Numai bine.
                            Attached Files
                            Un Logan----YNG-----
                            Numai bine.

                            Comment


                            • Spania - Palma de Mallorca

                              - Palma de Mallorca este capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare (Illes Balears) din Spania. Are în jur de 750.000 locuitori (2009), aproape jumătate din populația totală a insulei Mallorca.
                              - Orașul a fost întemeiat de fenicieni și avea numele de Palma.
                              Portul este dominat de Catedrala La Seu, de la belvedere primind forma unei fortificații. Palma de Mallorca este o importantă stațiune balneară. În oraș se află și una din reședințele de vacanță ale familiei regale spaniole, palatul Marivent.
                              Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare, este cel mai mare oraș din Mallorca, jumătate din populația insulei locuind aici.
                              - Asezare geografica Orașul este situat în nord-vestul unui golf din sud-vestul insulei Mallorca. A devenit destinație turistică în 1950, numărul de turiști crescând substanțial în ultima jumătate de secol.
                              - Clima Climatul este mediteranean, verile sunt fierbinți în zonele de câmpie, iernile blânde și răcoroase.
                              Attached Files
                              lipsa text

                              Comment


                              • Nu stiam sigur unde sa o pun aici sau imagini haioase, da pan la urma mai bine pica aici
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google