Problema Amplificator Magnat :(

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problema Amplificator Magnat :(

    Am un amplificator Magnat Pantera Two 2x100 rms 4 ohm / 1x300 rms 4(ohm).... Cabluri de 16 mm, siguranta 60 A (la baterie) siguranta 30 A (la Amplificator), Condensator toxic 1 farad, toate legate corespunzator, si 2 difizoare JBL Cs 10 125 Rms fiecare. Problema sta in felul urmator daca leg difuzoarele pe fiecare canal in parte statie le duce fara probleme, pana la un anumit volum cand numai este acel bass clar. M-am gandit sa leg in punte ambele difuzoare, apoi am inceput sa dau volum, se auzea mult mai tare, dar cand am ajuns cu volumul la jumate, s-a oprit tot, si mirosea a prajit in portbagaj, m-am dus direct la statie, si siguranta arsa si ea frigea de mama focului.... m-am gandit ca ceva nu este in regula daia face asa... DAR CE ? zic hai sa mai fac o proba cu un difzor BOCHMANN BM1506 dau mai tare il intindea serios... si am ramas uimit... dar cand am ajuns la jumate la fel. poc siguranta. :|. Azi am probat un difuzor mai mic, No name (nu stiu nimic despre el nu scrie nimic pe el) tot la fel pus in punte, dar acum observ ca numai are putere statia... :|. Cu siguranta cred ca am ars ceva in ea si trebuie sa ma intrept spre o statie mai mare.... Eu zic ca teoretic ar trebui sa duca cei 2x125 rms legat in punte, dar uite ca nu ii duce, si probabil daia imi arde siguranta? Sau sa nu fi avut vreo buba si dai aface asa? Lamuriti-ma si pe mine, nu sunt expert daia intreb.

  • #2
    Pai cum ai legat 2 difuzoare pe o singura iesire (in punte)? Daca le pui in paralel impedanta devine 2 ohmi si statia nu duce 2 ohmi in punte.

    Comment


    • #3
      exact in paralel le-am pus... La impednanta m-am gandit si eu, dar nici decum ca nu scoate 2ohm in punte... dar ca un nepriceput ce-am fost cred ca am comiso . Dar de ce mi-a facut asa si cu un singur difuzor ? asta e intrebarea... si am mia observat o ceva cu statia pornita dar fara muzica cand dau un gropi "bubuie" bufaru...

      Comment


      • #4
        Verifica instalatia si nu mai fa experimente ca poate iei foc intr-o zi! Cu astea nu-i de joaca... Daca ai vazut ca ceva nu este in regula de ce ai continuat? Vrei putere ia un amplificator mai puternic!
        MY CLA

        Comment


        • #5
          Originally posted by surender View Post
          ...si am mia observat o ceva cu statia pornita dar fara muzica cand dau un gropi "bubuie" bufaru...
          pentru statie ai luat semnal "high-level"de pe difuzoarele din spate? Daca da, sa stii ca difuzoarele functioneaza si invers: daca le misti membrana (dai in gropi) genereaza semnal audio (ca un microfon) care ajunge in statie si e amplificat in woofer. La fel se intampla si daca trantesti portierele spate. Efectul se atenueaza foarte mult daca ai un semnal (muzica) in difuzoare.

          Iar de ce facea cu un singur difuzor - dif ala nu cumva are 2 infasurari de 4ohmi pe care le poti pune in paralel sa faca 2ohmi pentru mai multa vlaga? Eu asa inteleg ca sta treaba. Si nu cumva tot la 2 ohmi in punte ai pus statia aia... Iar pana ai ajuns la ultimul difuzor (no-name) e clar ca a crapat ceva.

          Deci: daca pe statie scrie clar: 1x300W (bridge) 4ohmi, de ce sa o punem la 2 ohmi?

          Comment


          • #6
            Da asa este.... avea inca 2 infasurari pe care nu le.am legat. Nu am stiut ca teebuie sa leg si acolo. Am incercat asta vazand la cineva ca are asa legat si se auzea bine. Am zis sa incerc... dar n.a fost sa fie. Legat de anplificator l.am desfacut astazi si am gasit bornele de auxiliar dezlipite dupa placa...si faceau contact cand aveau ele chef... am iesiri la mp3 player si pentru subwoofer.. deci am inteles ca nu pot lega in punte cele 2 difuzoare... multumesc mult.

            Comment


            • #7
              Si pentru ca asa sunt eu, si nu ma dau batut :> ), am pus in bridge... si am legat difuzoarele IN SERIE, si se aude neasteptat de bine... Am pus siguranta de 20 la inceput, pentru ca imi era frica sa nu o ard, am dat volumul mai mare incet incet incet... si a mers aproape de maxim,fara probleme! Dar in viitorul apropiat ne gandim la upgrade.

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google