Sistem audio Logan

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • octavian, wooferul nu are cum sa fie dus greu, ci doar sa nu fie dus la capacitatea lui optima. o statie poate sa dea 50 W intr-un woofer de 200W foarte ok si fara niciun risc.
    problemele apar cand dai statia la maxim intr-un subwoofer de putere rms egala sau mai mica.atunci apar alte fenomene precum cel de clipping and so on.

    nu e rau sa ai o statie de putere mai mica decat subwooferul. e rau sa fie adjustata la amplificare maxima.
    Celor care nu stiu sa mearga cu diesel cautati pe google: "Exploatare diesel ! MAK"

    Comment


    • Salut, am si eu o problema cu palpaitul,,luminilor,,la logan si mai exact am urmatorul sistem: Amplif Mac Mpx-2500 ,1*240 w,Subwoofer Ground Zero 500w,+ Mp3 Player 4*45 w, am avut cabluri de 50 mm dar le-am marit la 70mm+ condensator,BIG 3 tot de 70mm, alternator de 100 A,baterie Rombat de 75 A, masa de la statie(condensator) am legat-o la surubul de la centura de sub bancheta si are maxim 40 cm lungime si are 70 mm grosime.Am verificat masa de la baterie la sasiu si e bine stransa,bateria o am de 1 an,nu stiu care ar fi problema........pe voltmetru condensatorului imi fluctueaza tensiunea de la 14-14.2 la volum mic ,si scade pana la 13-13.5 v la volum mare.....Mai am un singur dubiu, si anume amplificatorul sa fie problema.....desi am incercat un amplif de putere mai mica si tot asa facea....

      Comment


      • Originally posted by me_catalin View Post
        octavian, wooferul nu are cum sa fie dus greu, ci doar sa nu fie dus la capacitatea lui optima. o statie poate sa dea 50 W intr-un woofer de 200W foarte ok si fara niciun risc.
        .......................
        Perfect de acord, poate nu m-am exprimat bine.
        Vreau sa spun ca il misca putin, wooferul undeva la 250-300W si amplifu la 130W (si asta iti dai seama ca pe varfuri)...nu e un cuplu nemaipomenit.
        Daca amplifu era undeva la 200W era mai OK, sa poata debita un 120-140W fara probleme.

        Comment


        • Pentru o "medie" este nevoie doar de un condensator?
          Am vazut ca ar fi necesar si un bobinaj.
          La "inalta" doar un condesator?
          Multumesc!!!

          Comment


          • Cea mai buna si indicata metoda pentru amplificarea sistemului de difuzoare cu trei componente per canal ar fi dupa filtrarea activa a semnalului din player, folosind amplificatoare independente de calitate, trei bucati a cite doua canale, dintre care doua pentru tweetere si medii ar fi de putere de 2 x 50 W RMS si unul pentru mid-basi de 2 x 100 W RMS. Rigidizarea portierelor care gazduiesc mid-basii este obligatorie pentru obtinerea rezultatului optim.
            Alta varianta ar fi folosind filte pasive pentru sistem, cu componente RLC, adica rezistente de limitare si bobine-condensatori de axare pe frecventa a semnalului amplificat care vine aplicat difuzoarelor.

            Comment


            • A montat cineva pe spate difuzoare sistem componente , ma bate gandul sa montez in spate acesti tip de boxe si sa incastrez tweetereul in plasticul de pe lateralele lunetei . pana acum am avut coaxiale de 13" dar nu imi placeau cum se aud .

              Nimeni nu poate sa imi dea o parere ?
              Last edited by Bad_Wolf; 17 March 2011, 09:39. Reason: Automerged Doublepost
              sigpic

              Comment


              • Nu-ti va placea nici soundstage-ul reprodus de un sistem pozitionat pe polita cu tweetere orientate din spate in fata. Daca nu ai posibilitate de un subwoofer(sau ai deja, ma rog nu stiu) atunci pune doua coaxiale 6x9 amplificate de o statie. Parerea mea ca nici alea nu-si au rostul, dar...

                Comment


                • Pai am deja woofer , vreau sa se auda mai bine partea de medii /inalte si pentru pasagerii spate , azi o sa montez boxele sistem si o sa revin eventual cu impresii, oricum impresii personale pana la urma .
                  sigpic

                  Comment


                  • un sub peste 200w iti poate "anula" difurile de pe spate si o parte proasta mai este ca orice difuzor are nevoie si de o incinta ceea ce este greu si mai si incurca prin portbagaj.
                    eu am facut teste cu difuzoare pe spate cei drept de 13 si concluzia a fost ca nu imbunatateste deloc sunetul si ca difuzoarele din spate sunt numai pentru cei din spate.

                    Comment


                    • Desi am zis cu cateva pagini in urma ca o sa prezint in continuare ce mai lucrez la partea audio, nu am avut timp.Am cumparat intre timp ,de la un prieten, un Amplificator Profile California 600 msx(http://a248.e.akamai.net/pix.crutchf...0msx-f_dgp.jpg) si un Subwoofer JBL (http://images01.olx.fr/ui/2/51/66/20284566_1.jpg.)

                      Toate bune si frumoase, legate cum trebuie, testat, totul a fost OK.
                      Il am pe masina de la inceputul lunii iar ieri am patit ceva ciudat.

                      Cand am ajuns acasa, am oprit masina, se inchide si playerul, am pus contactul pe ACC(asa-i zice la pozitie parca) a pornit playerul a mers 30 de secunde muzica si apoi numa bass in toate difuzoarele si subwoofer chiar daca la player dadeam pe radio, usb card, sau volumul 0 sau mai tare. M-am speriat si am sunat un prieten care se stie si mi-a zis sa scot rca-urile din spate de la amplif.

                      Le-am scos si e totul OK.Cand le bag inapoi, daca e pornit playerul, face scantei acolo la mufa.Daca bag alte RCA-uri, de ex cablu rca - jack, bagat la telefon, merge, suna muzica e totul ok.

                      Mi-a zis ca s-ar putea sa se fi topit izolatia cablului in spate la player, ca atinge pe radiatorul playerului si sa faca scurt acolo. E adevarat ca stau cam aiurea cablurile acolo in spate, sunt inghesuite. A trebuit sa tai bucata aia de plastic pe care sta playerul original ca altfel nu intrau rca-urile.

                      Cum sa fac acolo in spate la player sa am mai mult loc? Trebuie taiat ceva din bord?

                      Poate sa faca masa in spate la player, daca e cablul topit? Se incinge radiatorul asa tare incat sa topeasca?

                      Multumesc
                      Last edited by soboBN; 21 March 2011, 16:17.
                      Cumpar volan de Duster

                      Comment


                      • soboBN: la mine au fost de vina cablul Rca, nu a fost bun din fabrica; a mers cateva clipe maxim 1 ora, apoi ca la tine si in final mergea doar 1 canal! L am dus inapoi de unde l am luat si mi au dat altul mai tapan (asa zic ei) si de data asta merge!
                        playerul l am cam fortat sa intre acolo si nu am taiat nimic, dar daca sunt alte sfaturi mai bune accept si eu parerile voastre!

                        Comment


                        • Da, sper sa fie rca-urile.Dar interesant, ca eu am rca doar pt subwoofer si imi baga bass continuu si pe difurile masinii care nu sunt amplificate.Probabil cum face masa acolo pe radiatorul de la player.

                          O sa desfac maine sa vad ce si cum
                          Cumpar volan de Duster

                          Comment


                          • am un amplificator balaunpukt cu 2 iesiri

                            pe bancheta spate 2 difuzoare subwoofer de 50 w,,,si tub bass de 200,,cum pot sa le leg pe toate
                            Last edited by logan.1.6 mpi; 21 March 2011, 23:45. Reason: Automerged Doublepost

                            Comment


                            • sobobn: poti folosi rca-uri cu cap de glont ca sa exprim mai neconventional.
                              exemplu cele din poza.

                              logan 1.6mpi: se poate face dar se numeste tiganeala si nu stiu nici cat de sigura poate fi treaba
                              Attached Files

                              Comment


                              • Doresc sa schimb boxele stock de pe fata cu unele mai mari (16.5cm). Cum le prind? Din cate am inteles trebuie niste inele de mdf.. as dorii unele detalii eventual poze daca aveti ca sa-mi dau seama de modalitati. Mai pot pastra protectiile(capacele) boxelor orginale? Multumesc !

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google