Daca dimensiunea e ok se pot pune jantele daca nu sunt omologate ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Daca dimensiunea e ok se pot pune jantele daca nu sunt omologate ?

  Am cautat pe forum si nu am gasit. Intamplarea relatata mai jos are legatura cu jentile si masinile dar nu neaparat cu loganurile:

  Azi la servici cautam jante pe net pentru un iveco daily masina cat B. Si original erau 700 lei bucata (tabla) si am gasit pe un site doua variante tot de tabla, exact dimensiunea care trebuie (m-am luat dupa cea originala) si sun eu si intreb de una din variante si imi spune ca nu le pot pune pe masina desi dimensiunea e buna pentru ca nu e omologata pentru Iveco, si ma pune sa cumpar una putin mai scumpa desi dimensiunile toate erau identice, si si omul a zis ca se potriveste dar producatorul e stantat pe ele si in cazul unui control RAR poti lua amenda daca vad ca producatorul jentii nu a omologat pe modelul respectiv de masina.
  Mi se pare deja o exagerare, in SUA sunt multe state care nu cer ITP si poti pune orice cauciucuri vrei tu pe masina si aici ai janta perfect ok si iei amenda.
  Practic daca iei jante second hand cum verifici producatorul cine e? Chiar asa e legea sau pur si simplu vroia sa imi vanda un model mai scump si nu gasea motiv? Tineti minte ca e vorba de o masina cat. B nu camion mare (deci daca asa e legea e asa si la Logan).
Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google