Carnet Luat Pe Nedrept

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Carnet Luat Pe Nedrept

asta mi s a intamplat acum un an si deschid acest topic pentru a stii cum sa procedam daca suntem opriti din mers.

stateam la semafor la Sura Mare, a doua masina la semafor. Se pune verde, plec, ajung in mijlocul intersectiei, ma duceam in spre Sos Giurgiului din spre Sincai. De odata sare din stanga o Solenta de gabori si imi pune frana in fata cu bastonul reflectorizant scos pe geam. Vine la mine se prezinta, imi zice ca am trecut pe rosu, etc. Eram pur si simplu stupefiat. In fine m am cerat cu el i am cerut toate actele si imi zice ca nu are nevoie de ordin de serviciu pt ca are dreptul sa constate contraventii pe parcursul deplasarii. E adevarat ? Nu am semnat pv. Mi a venit dupa 2 sapt acasa si asta e. am stat pe bara o luna. De a dreptul sinistru.

Cum trebuie procedat in aceasta situatie ?
    Cum trebuie procedat daca ne opreste din mers ?

Salut,

are dreptul sa constate contraventii/infractiuni si daca nu e in misiune special pentru asa ceva. E si normal sa aiba. Bun in cazul de fata, dupa cum spui tu, pare un abuz.

Dar tu ai stat o luna pe bara pentru ca nu ai contestat PV-u. De ce?

S.

P.S.: daca stii ca nu esti vinovat si crezi ca e un abuz pe viitor poti sa nu le dai permisul. Le prezinti CI-ul si restul actelor spui ca nu le ai la tine. (nu e legal sa minti dar in astfel de cazuri e cea mai buna varianta). Iar apoi daca-ti vine PV-ul il contesti. Bineinteles asta doar in cazul in cazul esti 100% sigur ca esti nevinovat.
    I have no special talent. I am only passionately curious.

Comment

Si sa ia amenda pt neprezentare documente.
      Dai permisul.... faci contestatie imediat si obtii dovada cu care circuli pana la solutionarea contestatiei in instanta.
      Daca nu prezinti permisul primesti o amenda in plus.
      ECUFix
      Please don't visit my homepage!

Comment

Da e un risc. Cum ziceam se poate aplica doar cand ai 100% dreptate.
        Si daca spui ca ti-au fost furate (ai termen 24 de h sa le declari) scapi si fara amenda. (un avocat va poate "invata" cum sa procedati).

In fine. Nu incurajez astfel de practici dar cateodata sunt folositoare (mai ales daca ti-l suspenda departe de localitatea de de domiciliu).

Totusi marx, de ce nu ai contestat daca zici ca nu erai vinovat?

S.

Comment

Nu e vorba de distanta, pentru ca obtii o dovada cu care mai poti circula cateva zile.
          Asta daca nu te prinde beat la volan.
          ECUFix
          Please don't visit my homepage!

Comment

pt ca avem la dispozitie 15 zile pt contestatie. si un avocat mi a zis ca imi trebuie pv in instanta cand fac contestatia. pv a venit dupa 2 saptamani.

Comment

marx, 15 zile DIN MOMENTUL in care ai luat la cunostinta acel PV. Chiar daca nu l-ai semnat el este trimis sub forma de scrisoare recomandata la adresa de domiciliu (trebuie sa semnezi cand il ridici; defapt acesta se numeste PV de comunicare).

Din acest moment ai 15 zile pentru contestatie.

S.

Comment

nu prea ma oprit politia poate am avut noroc dar eu stiu ca atunci cand te opreste pt. ceva atat de grav se ia un martor din trafic chiar nimeni nu a vazut ca ai trecut pe rosu ,aia sigur sau contrazis in masina si au facut misto de tine sau chiar au facut pariu ca poate sa iti ia permisu asa din senin sau poate esti tu ghinionist oricum este bine sa mergi pe la biserica sa sfintesti masina sa aprinzi si tu o lumanare acum chiar am vb. serios sa iti mearga si tie bine.

Comment

eu zic sa constesti, daca se mai poate...ca deja e foamea prea mare si au inceput sa faca "greseli" intentionat...la noi in judet, au inceput sa traga doar incepatorii pe dreapta ca ii sperie repede si scot bani bine...desigur, dupa cum au zis si baietii, daca esti sigur ca esti nevinovat..desi nu cred ca postai aici doar sa te dai mare ca vrei sa te certi cu ei
                  sigpic

Comment

ce sa mai contest. a trecut mai bine de un an. am deschis topicul pentru a ajunge la un consens asupra modului in care trebuie procedat.

ce martor sa ia ca am trecut pe rosu cand eu trecusem pe verde.

avocatul prost m a invatat si mai prost. asta e. nui bai

Comment

Vezi ca la semaforul ala sunt de fapt 2 semafoare la o diferenta de 10-15m intre ele. Poate oi fi trecut la primul pe rosu.
                      Sau alta posibilitate e sa fi mers incet de tot in dreptul semaforului (e plin de gropi si sunt si liniile alea aiurea de tramvai, si eu merg fff incet acolo) si intre timp sa se fi facut rosu;
                      Nu cred ca te trageau asa din senin pe dreapta.

Oricum din cate am auzit se castiga foarte usor procesele in B cu rutiera cand nu prea au dovezi clare (filmat, sau tras pe vreunul din spatele tau pe dreapta care a vazut greseala ta). Singura chestie e ca iti trebuie "martori". Adica pui pe cineva sa vina la proces, si ala zice ca era intamplator in zona si a vazut ca ai trecut pe verde.
                      Apropo, ca sfat prietenesc in situatii de genul asta cel mai bine e sa te intelegi cu politistul. Si nu ma refer la spaga (chiar nu se mai ia spaga in Buc, decat foarte rar si de obicei noaptea), ci ma refer sa stii cum sa vorbesti sa te ierte. Sau sa iti dea amenda pentru altceva (centura etc)
                      Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

stateam la al doilea semafor. le stiu ca sunt ciudate. ca de 4 ani trec pe acolo in fiecare zi. stiu ca trebuie sa vb frumos cu gaboru. am scris in alt post ce am patit pentru jmecherie. mi a aruncat actele in canal

Comment

Dar ai zis ca ai fost a doua masina la semafor?
                          Ce sa intamplat cu prima masina aflata la semafor?
                          In mod normal ala trebuia sa fie oprit primul si pe urma tu sau amandoi odata.
                          Cum e pana la urma ca nu inteleg...pleaca primul pe rosu si pe al doilea il opreste,adica pe tine!

Comment

eram al doilea si m a oprit pe mine. ala din fata aveao un logan eu eram cu un seria 7 nou. o fi vrut spaga io stiu. i am urat ca de dreptate cum imi face el mie sa aiba parte copii lui toata viata lor. si dupa ce mor sa aiba parte de dreptate dasta. a ramas prost, nu a mai stiut ce sa zica si s a enervat. va dati seama ce dreptate imi facea

Comment

Slab topicul asta...

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google