If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu vorbeam despre ce trece RAR-ul in CIV , pe site-uri se scriu multe lucruri mai mult sau mai putin departe de adevar.
Acum, indiferent ca e 164 sau 166, 20 de euro aia sunt un scuipat intr-o balta mare, cand taxa e intre 1500-2000 de euro, mai mult decat valoreaza un Logan 2004-2005-2006. Stiu, masina fiecaruia e nepretuita, dar piata ofera pretul.
da, ai dreptate. din pacate pretul pietei a scazut foarte mult tocmai pentru a compensa miile de euro pe care la papa guvernantii pe care i-am ales (sau nu i-am ales).
strategia lor de stimulare a innoirii parcului auto e putin cam defecta.
Am finalizat contrac de leasing cu societate X, masina a fost achizitionata in 2009 prin societate respectiva. Am aflat ca trebuie sa platesc timbrul verdre pentru masina respectiva.Suma de 960 de euro mi se pare exagerata.
Am finalizat contrac de leasing cu societate X, masina a fost achizitionata in 2009 prin societate respectiva. Am aflat ca trebuie sa platesc timbrul verdre pentru masina respectiva.Suma de 960 de euro mi se pare exagerata.
Vreau sa cumpar o masina inmatriculata(momentan studiez piata),daca proprietarul zice ca taxa este platita si nu este recupeprata cum pot sa ma asigur ca este asa,ca sunt unele persoane care au recuperat-o?
In cazul in care se solicita prima transcriere a dreptului de proprietate in Romania pentru un autovehicul inmatriculat dupa 1 ianuarie 2007 si pana la intrarea in vigoare a Legii nr.9/2012, iar proprietarului platitor al taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule nu i s-a restituit cuantumul acesteia sau valoarea reziduala pevazuta la art.7 alin.(1) din lege, organul fiscal competent elibereaza o adeverinta care evidentiaza aceasta situatie. Documentul se prezinta la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculari vehicule odata cu solicitarea transcrierii dreptului de proprietate.
Adeverinta se elibereaza de catre organul fiscal competent, la cererea proprietarului masinii.
Last edited by IancuMIC; 22 September 2014, 21:04.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Deci trebuie sa ii solicit la proprietar sa aduca o adeverinta cum ca pe respectiva masina nu s-a recuperat taxa si respectiva adeverinta o atasez la dosarul de inmatriculare ??????
Actele dovedesc normal, am gasit la cineva o masina si cand i-am zis ca vreau dovada ca a platit taxa a zis ca nu o are dar este platita,banuiesc ca era o minciuna ca taxa a fost recuperata.
Un vanzator de buna credinta, are cu el si dovada ca taxa nu a fost recuperata, in situatia cand vrea sa vanda masina.
Acea adeverinta e necesara ori de câte ori se efectuează trascrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului; mai pe romaneste, ori de cate ori se schimba proprietarul.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Mai e o smecherie.... Iti vinde unu masina cu taxa nerecuperata, dupa o luna, doua, trei, patru el recupereaza taxa, tu nu ai nici o treaba in acel moment, dar cand vrei la randul tau sa vinzi masina, HOPA ! Trebuie platita din nou. Caz concret la un prieten cu un jaf de reno
Asa ca, mai bine iti aduci tu o masina de afara, platesti tu timbrul de mediu si nu te mai incurci cu cele inmatriculate pe Romania, cetatetii acestei tari traiesc doar cu gandul sa dea o teapa cuiva.
Ori cumperi masina noua.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment