Buna!
Am si eu o nelamurire legata de centura de siguranta....
Am inteles ca, mai nou, se da amenda pasagerului pentru nepurtarea centurii de siguranta ...si nu soferului...., insa in cazul producerii unui accdent rutier in care pasagerul nu a purata centura de siguranta si a avut urmari grave, tot soferului i se sparg oalele in cap..si nu inteleg se cam bat cap in cap...daca s-a dat legea asta de ce nu se ia in considerare in instanta....si sunt curioasa unde se gaseste legea asta..am cautat si nu am gasit...daca stie cineva ceva, va rog lamuriti ma si pe mine...multumesc!
Am si eu o nelamurire legata de centura de siguranta....
Am inteles ca, mai nou, se da amenda pasagerului pentru nepurtarea centurii de siguranta ...si nu soferului...., insa in cazul producerii unui accdent rutier in care pasagerul nu a purata centura de siguranta si a avut urmari grave, tot soferului i se sparg oalele in cap..si nu inteleg se cam bat cap in cap...daca s-a dat legea asta de ce nu se ia in considerare in instanta....si sunt curioasa unde se gaseste legea asta..am cautat si nu am gasit...daca stie cineva ceva, va rog lamuriti ma si pe mine...multumesc!

da asa este...eu ma judec de 6 ani,am avut un pasager in dreapta in masina mea,care nu a vrut sa isi puna centura de siguranta,a cazut din masina ca in loc sa se tina de manierul din usa,cand am dat cu spatele,a prin de clema de deschidere la usa si m a dat in judecata ca mi a cazut la 20 km/h din masina,eu purtam centura si sincer daca o purta si ea in ziua aia,nu cadea blonda din masina!procurorul zice ca e vatamare coprorala din culpa,dar persoana era majora si daca ne oprea politia,ii dadeau ei amenda,deoarece eu stiu ca intr o masina,oricare din pasageri,daca nu poarta centura,este amendat,nu soferul! cand urci in taxi in fata......iti spune careva sa iti pui centura?nu .....deci esti pe cont propriu? da! si atunci?politia a luat declaratii dupa o luna,nu la fata locului,cand erau vreo 10 martori!iar acele declaratii au disparut dupa o alta luna! concluzie: justitia e oarba! adica se judeca cu ochii inchisi! 

Comment