Ce Pot Pretinde De La Vinovatul Accidentului!?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ce Pot Pretinde De La Vinovatul Accidentului!?

    Rezumat/filmul acţiunii:
    Din sens opus,de pe cealată bandă un cetăţean sa angajat în depăşirea unei coloane compacte,aparent neştiind cîte maşini va depăşi şi nici unde va întra.Printr-o manevră agresivă,a speriat un şofer care a frînat şi astfel a reuşit să între între 2 maşini.După acest moment nu l-am mai urmărit,cît de paralel,cît de egal a intrat........ca la 10-15 metri înaintea mea,să sară ca balena Moby-Dick traversînd în derapaj,literalmente perpendicular pe axul drumului,de la stinga la dreapta (mea),blocînd în final cu maşina banda mea pe absolut toată lăţimea (de fapt maşina e mai lungă decît lăţimea unei benzi).Iar eu cu roţile lipite de marcajul din dreapta.Suma vitezelor a fost cca:70+50=cca 120 Km/h !!

    Ce pot să cer în instanţă cu titlu reparatoriu, despăgubire de la vinovatul acestui accident(care are proces penal),cauzîndu-mi în mare următoarele:

    -Maşina avariată aproape de valoarea daunei totale .>>>Maşina reparată presupun că nu va mai avea exact aceeaşi valoare ca maşina nouă,(fapt verificabil de către oricine prin vînzare)
    -Fiica fisură craniană,30 zile îngrij.med.;soţia :contuzie craniană,6 zile îngrijiri,>>>întreruperea serviciului 3 luni;eu suspiciune fisură vertebră,la pat 2 săpt..
    -Nu m-am putut folosi de maşina (Încă nici nu a început reparaţia!);pînă acum,din 8 Dec.2007 sînt deja 5 luni! (total cca.6 luni?); am fost obligat ca drumurile care le făceam înainte cu maşina,să le fac cu taxi-ul.
    -Cheltuieli pe radiografii,medicamente şi chiar nu mai ştiu pe ce,dar financiar nu mi-am revenit nici la nivelul lui Dec. 2007
    -Toate planurile şi organizarea familială au fost date peste cap.
    -Altele......care ar putea fi ??

    Să înţeleg că fiecare capitol de daune/deranjamente şi fiecare persoană pot fi cuantificate şi echivalate,putînd emite pretenţii materiale (financiare) cu titlu reparatoriu?
    Ce să folosesc ca referinţă,cum să ştiu cît să pretind,
    -Ca să fiu convingător şi credibil
    -Ca nu cumva să fac înstanţa să zîmbească.

    Orice opinie,sugestie şi părere este bine venită.Mulţumesc anticipat.

  • #2
    In primul rand imi pare rau pentru ce ai patit .

    In al doilea rand , ca reparatie pt masina ar fi suficient sa-ti dea Rca-ul si sa o repari . Asa se procedeaza . Sau poti cere in locul epavei o masina echivalenta .Pentru toate celelalte probleme , trebuie sa-l dai in judecata si tribunalul va stabili la cat se ridica cuantumul despagubirilor . Ai mare grija de chitante , s-ar putea sa fie nevoie de ele .

    Poti cere despagubiri pentru zilele de serviciu pierdute ; pt cheltuieli cu spitalizarea ; cheltuieli cu transport daca ai chitante ; daune pentru afectarea unor capacitati - ale tale , ale sotiei sau ale fiicei ; daune morale ( cred ) .

    1. Trebuie sa-l dai in judecata / OBLIGATORIU .
    2. Trebuie sa contactezi un avocat;nu o face singur , pt ca la tribunal va fi obligat sa plateasca si cheltuieli de judecata ( aici intra si onorariul avocatului , taxe , etc ) .


    Succes . Sper sa-l arzi rau de tot pe bou .
    B -X X - DDF x 2

    :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

    Comment


    • #3
      Eugenrau: Trebuie sa-l dai in judecata, dar neaparat iti iei avocat.El iti v-a spune ce si cum sa faci. Nu te reprezenta singur! Dumnezeu sa va dea sanatate!
      Intalniri LC SB sambata ora 17 Valea Aurie (intrarea 2 la ZOO)

      Comment


      • #4
        Groaznic ce ti s-a intamplat, iti doresc insanatosire grabnica atat tie cat si familiei tale.
        mai intai, ocupa-te de tine si cei apropiati, medical. obtine cat mai multe retete, chitante, ce iti poate da un doctor, ca sa dovedesti in instanta mai mult decat ar trebuii.
        cu masina rezolva si tu sa fie dauna totala, pentru ca masina aia la un urmator accident, nu v-a mai rezista asa bine la impact, suduri...lipituri...

        Comment


        • #5
          Nu ma prea pricep insa iti doresc multa sanatate si tie si sotiei tale.

          Comment


          • #6
            Trebuie sa cauti un avocat specializat in aceste daune,despagubiri,etc si sa fie bun
            sigpic

            Comment


            • #7
              Imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.

              Pentru daune materiale - trebuie sa justifici tot ce ceri.
              Pentru daune medicale - nu trebuie neaparat sa justifici ceea ce vei cere.
              Conteaza f mult avocatul - nu te zgarci.

              Sanatate multa!

              Comment


              • #8
                De dat in judecata este dat din oficiu.Pentru ca e caz penal,s-a intocmit dosar penal,si intrucat are mai mult de 20 zile de spitalizare,se incepe automat urmarirea penala.Singurul lucru,daca puteti pica la pace,adica el sa iti ofere o suma de bani,si tu sa retragi plangerea,lucru care nu prea cred ca il poti face,nu stiu exact cum e la intelegere si daca se poate face in cazul acesta,dar ca sa scape de dosar penal,ai putea sa ii ceri cam cat vrei ,cam va trebui sa plateasca.Nu cred ca instanta hotaraste cat valoreaza viata fiecaruia...
                Last edited by Cristi_Xp; 9 April 2008, 21:37.
                Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                Comment


                • #9
                  Ai dreptate Cristi Xp , dar chiar daca are intocmit dosar penal nu cred ca la finalizare se i se vor acorda ceva despagubiri . Probabil va fi condamnat pt ce a facut si va plati cheltuieli de judecata .
                  B -X X - DDF x 2

                  :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

                  Comment


                  • #10
                    Nasol bine ca nu a murit nimeni
                    ar trebui obligat sa plateasca......
                    sigpic Alexandria

                    Comment


                    • #11
                      Răspunsul iniţiatorului topicului

                      Vă mulţumesc tuturora,sînteţi oameni deosebiţi/adevăraţi,ceea ce a spus fiecare contează mult pentru mine,pentru că văd că aţi realizat că am avut o fază iniţială de derută (aproape totală).Adevărul-adevărat este că nu ne-am revenit complet din nici un punct de vedere (material,moral,organizatoric,pe româneşte totul este încă parţial bulibăşit),şi cumva totul a rămas la nivelul lunii Decembrie 2007.

                      Comment


                      • #12
                        [QUOTE=Cristi_Xp;99228]De dat in judecata este dat din oficiu.Pentru ca e caz penal,s-a intocmit dosar penal,si intrucat are mai mult de 20 zile de spitalizare,se incepe automat urmarirea penala.Singurul lucru,daca puteti pica la pace,adica el sa iti ofere o suma de bani,si tu sa retragi plangerea,lucru care nu prea cred ca il poti face,nu stiu exact cum e la intelegere si daca se poate face in cazul acesta,dar ca sa scape de dosar penal,ai putea sa ii ceri cam cat vrei ,cam va trebui sa plateasca.Nu cred ca instanta hotaraste cat valoreaza viata fiecaruia...[/QUOTE
                        nu prea as crede ca are cum sa retraga plangerea...e vatamare corporala desul de grava...daca eu tai un picior la om si dupa aia ma inteleg cu el,pot scapa de dosar penal?Nici el nu cred ca scapa de dosar penal..dar dosarul penal nu-l obliga neaparat la plata despagubirilor....pt asta trebuie sa-l dai in judecata pe parte civila,caci e mai complicat..o parte din daune platesc asigurarile(masina.spitalizarea)...nus exact,dar obligatoriu e necesar un avocat bun

                        Comment


                        • #13
                          Insanatosire completa si grabnica
                          :love5::love5: :sofer1: :majesty2:

                          Comment

                          Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google