Suspendare Permis 60 Zile

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Suspendare Permis 60 Zile

    Sunt si eu cu as avea o problema. Unui prieten i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 60 de zile. Problema a fost asa, dupa ce au expirat cele 15 zile in care a mai avut dreptul sa conduca, a primit acasa o instiintare de la militie cum ca timp de 60 de zile incepand din acea data,nu mai are dreptul sa sofeze, in caz ca este prins, risca dosar penal bla bla. Pana aici totul clar. E, dupa 60 de zile s-a dus sa-si ridice plasticul de la militie, unde, grasul ala infect ii spune ca nu e asa: "nu, mai trebuie sa stati inca 30 de zile pe bara" doar in cazul in care facea un curs de legislatie rutiera urmat de un examen, putea sa ridice permisul dupa 60 de zile. Totusi in instiintarea de la militie nu se specifica nimic de vreun curs de legislatie. Scria clar 60 de zile. A mai patit cineva asa ceva, sau stiti pe cineva care a patit asa ceva?

    Am cautat in lege si scrie asa:
    Art. 101 alin.3 lit a din O.U.G. Nr. 195/2002 (asa scria in instiintare)

    (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
    a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
    Last edited by vitriol; 17 November 2008, 16:36.
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

  • #2
    Nu ai cautat unde trebuia.
    Uita-te aici punctul 47 cu privire la modificarile aduse art.106 din Codul Rutier.

    Comment


    • #3
      Gata, treaba e lamurita. Multumesc frumos Cromatic.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

      Comment


      • #4
        Zi mersi ca nu esti tu implicat in asta...Ma speriasem

        Comment


        • #5
          Ghinion dar nu are ce face

          Comment


          • #6
            Am fost si eu in situatia sa stau pe bara 90 de zile, dar asta prin 2004, cand credeam ca sunt intangibil. De atunci am invatat sa vad altfel lucrurile cand sunt la volan. Si pe aceasta cale recomand purtarea centurii de siguranta.. Pe mine pot sa spun ca m-a tinut in scaun, si am iesit din masina nevatamat.
            Last edited by vitriol; 17 November 2008, 17:48.
            sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

            Comment

            Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google