Proiect Michelin - Siguranta Rutiera

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Radem noi, dar n-ar mai fi rasul nostru intr-o asemenea situatie. Mai ales ca ramai cu cazier "patat" pana iti ispasesti pedeapsa. Iar in SUA, cu asa ceva pe cap, poti avea probleme daca aplici pentru un job.
    The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson

    Comment


    • #17
      Daca s-ar face un referendum legat de aspectul asta as fii PENTRU. De multe ori in trafic cei mai zmei sunt aia care merg pe premisa ... " si daca imi da amenda ce? oricum nu o platesc si ma doare la basca, ca nu am nimic pe numele meu". De mic copil stiu ca "doamnia si prostia se platesc".
      Esti cascat in trafic, pune mana mataluta si plateste o amenda.
      Te simti smardoi si nu o platesti?
      Las ca dai cu matura pe bulevard.
      Nu vrei?
      Stai tu la "facultate" niste zile.

      Legat de pietoni, totul se rezuma la educatie si bun simt.

      ps: Foc de voie!!!
      sigpic

      Comment


      • #18
        Sunt de acord ca multi dintre pietonii de azi sunt inconstienti. Insa vreau sa scot in evidenta faptul ca multi dintre soferii de la noi nu ar trebui sa posede permis. Am avut permisul suspendat (accident din vina mea) si am fost sa dau test pentru recuperarea permisului mai devreme. Am fost 15 in sala la test si am luat doar 3- un procent ingrijorator spun eu. Iar si mai ingrijorator este faptul ca multi abia au facut 5-6 intrebari din 15. Ce reguli de circulatie mai stie ala ? DUpa 4 luni isi ia permisul inapoi chiar daca ia sau nu examenul asta.

        Eu as fi pentru introducerea unui examen periodic. "Sala" cum i se mai spune in popor. Odata la 2 ani. De cand se da computerizat treaba merge repede, nu stai la coada. Daca nu iei, ai permisul suspendat pana promovezi.

        Comment


        • #19
          Problema nu este lipsa notiunilor rutiere, ci incalcarea lor cu buna stiinta. Iar din punctul asta, ramificatiile sunt adanci pentru ca discutam de un cerc vicios ce nu are rezolvare intr-un interval scurt de timp.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

          Comment


          • #20
            OffTopic: Cristi ai spus ca Michelin a organizat acest seminar fara a isi face reclama, dar se pare ca isi face reclama catre toti cei care posteaza pe acest topic prin mail-spam.
            sigpic

            Comment


            • #21
              Originally posted by Cristi_Xp View Post
              doar ca nu stiu cum se invata bunul simt in scoli...
              Mai nou in scoli inveti sa copiezi,sa dai atentii la profesori ca sa treci clasa,sa chiulesti...chestii care te fac adultul de maine
              Babele si mosii pun capul jos si incep traversatul in viteza,doar doar reusesc sa treaca si nu ii loveste nimeni...
              Se poate invata chiar si bunul simt in scoala - daca exista un program structurat si aplicat pentru asa ceva.

              In scoala generala (clasele I - VIII - asta la mine se intampla in anii 1979 - 1987) in afara de patrulele scolare de circulatie, cam la 2 - 3 ani venea de la Militie o delegatie care proiectau in sala de sport un film cu accidente de circulatie - si reguli de prima ajutor. Era cuprins in film si invatarea principalelor semne de circulatie si respectarea lor la mersul cu bicicleta.

              In concluzie - daca se doreste - se poate. Daca nu se doreste - nu se poate. Pardon - nu trebuie sa vina "societatea civila" sau "initiativa privata" - intr-un stat normal la cap. Dar intr-un stat in plin proces de destructurare, totul e posibil.

              Comment


              • #22
                Saptamana asta, la pustiul meu care e in clasa a I-a, au venit la scoala niste cadre de la Politie. Li s-au explicat printre altele reguli de baza de circulatie.
                Restul, trebuie sa faca parintii. Eu pot sa spun ca la 7 ani stie binisor regulile de circulatie chiar si la volan, semne de circulatie, prioritati pentru pietoni. Sa stie cum il vede un sofer pe el ca pieton si sa inteleaga ca soferul poate gresi, de aceea e important ca si el sa fie atent tot timpul.

                Comment


                • #23
                  Tocmai aici este problema, multi isi iau in serios munca de parinte si isi educa copii in spiritul civilizatiei, respectului si atentiei la tot ce ii inconjoara, insa marea majoritate ignora educatia(asta daca au primit-o la randul lor)copilului si il lasa sa acumuleze din strada toate informatiile.
                  Din pacate de pe strada acumuleaza tot ce este rau sau mai bine zis ce este cool in ochii celorlalti.
                  Mai tarziu vor face ceea ce vedeti astazi in trafic.

                  Comment


                  • #24
                    Revulsin, ai punctat foarte bine. Din pacate, sunt si parinti care isi "educa" deliberat copiii "ca sa fie pregatiti in viata", pe "principii moderne": tupeu tata, baga-te in fata, fa-ti loc cu coatele, fi carcotas, obraznic, minte-i/smechereste-i pe "fraieri" - fa misto de aia pe care nu poti sa-i bati, la ceilalti da-le o laba peste bot sa te stie de frica... Unii asa sunt "educati" chiar de acasa, nu de pe strada.

                    Revenind la subiectul cu initiativa Michelin - nu ca as avea ceva cu ei - dar nu inteleg de ce e nevoie de asa ceva - cand statul Roman are instrumente foarte clare in educarea, instruirea si pregatirea viitoarelor generatii. Din pacate, incepand cu 1990 - statul Roman a ajuns un fel de carpa. Jenant. Un stat nu ar trebui sa fie un fel de frunza in vant si sa vine diverse companii - cu interese comerciale clare - sa dea o "bidinea de vopsea", iar prostimea sa cada pe spate: "mama ce tari sunt astia, cu ce idei vin - cata initiativa". Fix niste vanturi. Ar trebui sa vorbim de un program integrat si structurat de educatie in sistemul de invatamant de stat -PERMANENT. Nu un program pe 1 - 2 ani, cat au bugetul de "publicitate" cei de la Michelin.

                    E o murdarie in partea de "comunicare" - ca sa nu spunem PROPAGANDA - in ziua de azi, de iti vine sa versi. Ma uit la ce se dedau politicienii --- schimba cosurile de gunoi pe un bulevard si lipesc afise pe ele: "Initiativa a primarului X - PROIECT ECOLOGIC... bla bla bla" Cosuri de gunoi se puneau si pe vremea lui Ceausescu - dar pe vremea aia cu toata propaganda de partid - mai aveau decenta sa nu pune afise propagandistice tocmai pe niste cosuri de gunoi. Astia de azi chiar ar merita impuscati, fiindca au adus Romania si poporul Roman la un nivel de neadmis.
                    Last edited by ion_R5; 17 November 2012, 01:49. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • #25
                      Total deacord cu tine Ion_R5 . Statul roman are instrumente foarte clare in pregatirea noii generatii , dar cauza hotiei celor care ne conduc , aceste instrumente nu sunt folosite . Nu avem nici unde sa educam viitoarele generatii .Cand te uiti cum se gestioneaza banii poporului , in loc sa se investeasca in scoli , sunt N institutii care sunt sub orice critica , fara caldura , bai , fara izolatie , pereti crapati , etc . Din banii publici , primarii , parlamentarii si alti asa zisi conducatori isi cumpara tablete Ipad si Iphone si toate rahaturile .

                      Educatia populatiei e un proiect care niciodata nu o sa fie pus in practica in aceasta tara . Cum a zis si Cristi Xp sau alti colegi mai sus , majoritatea celor care trec neregulamentar sunt niste incompetenti . Dar nu toti , de exemplu sunt si batrani sau oameni mai tineri care depind de mijloacele de transport in comun , si care primesc reprosuri din partea angajatorului daca intarzie . Am asistat la un astfel de caz , cand patronul o tipat la angajat , ca daca mai intarzie o singura data , chiar si 1 minut , il concediaza . Persoana despre care era vorba , vine dintr-un sat vecin de langa oras , si are autobuz la ore fixe . Si sta in statii prin frig si cate 40 min . Si unor persoane care din frica unei banale intarzeri la servici , traverseaza inconstient . E totusi vina lor , dar ii compatimesc si pe ei . Acest caz oricum e unul aparte . Nu este general .

                      Referitor la initiativa firmei Michelin , personal nu sunt deacord . Mie mi se pare o strategie prin care sa arate lumii ca au o initiativa in a ajuta lumea .Incearca sa iasa in fata celorlalte companii , venind cu ceva nou . Aceste subiecte disputate la acea conferinta , nu se vor pune in practica niciodata .

                      Cand vad persoane mai in varsta , care dimineata se imbrancesc efectiv in tramvai sa poata sa se duca sa cumpere alimente de la un supermarket , sau sa faca piata , mor cand vad ca se dau jos din tramvai si se arunca in fata masinilor sau tramvaielor sa treaca . Unii au educatie , dar au pirdut-o pe drum , din cauza traiului in care traim , pensii mici si scumpiri tot mai mari si nejustificate .

                      Adevarul este ca acea HARTIE VERDE ne conduce . Din cauza ei ne-am pierdut umanitatea .
                      Last edited by TM80MAT; 18 November 2012, 01:39.
                      sigpic

                      Comment


                      • #26
                        Va prezint acest video , destul de vechi insa care imi place mult , mai ales ultima secventa
                        Din pacate educatia rutiera este la pamant la noi atat la pietoni cat si la soferi... de la "regii soselelor" cu masini negre folie pe jamuri care folosesc maneta de flash mai des decat schimbatorul pana la pustanii inconsitenti care se dau cu frana de mana in plina zi , in plina strada (am fost martor la inconstienta unui idiot cu o Astra F care se trezise si el cu volanul in mana si cu o maneta intre scaune asta petrecandu-se la ora ~14 intr.o zona destul de aglomerata) sau cei care se cred jm3chery cu dublu "jm" ca pleaca in tromba cu masinile(defapt cred ca nu stiu sa plece frumos ... asa plecam si eu la 9 ani cu Dacia bunicului ca nu stiam sa dozez ambreiajul...) .
                        I changed her oil , she changed my life
                        sigpic

                        Comment


                        • #27
                          Sunt de acord ca trebuie sa fim mai toleranti unul cu altul. Prea suntem artagosi, nervosi si irascibili. Cand realizam ca nu suntem singuri pe aceasta planeta, va fi mai bine pt tara asta.

                          Comment


                          • #28
                            Sunt "destul de nou" pe acest forum, dar "destul de vechi" pe....suprafaţa terrei.....Acest subiect al siguranţei rutiere, deschis aici, sincer, aş fi dorit să aibă deja "n"-şpe pagini datorită "mărimii" subiectului......
                            Ca să nu se creadă că sunt, cumva, vreunul cu permis de..."Piteşti", am fost format la "şcoala veche"...am permisul din 1980, obţinut în ziua în care (01.11.1980) în oraşul meu de reşedinţă de atunci....s-a dat examenul la traseu, pentru prima dată cu oprire-pornire "în rampă" (examinator fiind...spre să-i zic "nenoroc porcesc"...spaima tuturor candidaţiilor la permis de atunci, din urbea mea, "celebrul" pentru SOBRIETATE, EXIGENŢĂ, INTRANSIGENŢĂ, IMPARŢIALITATE şi mai ales OBIECTIVITATE.....maior Copilu - ăsta era numele lui).....
                            Da, colegi de forum....era vremea când pentru a deveni posesor de permis se făcea.....POLIGONUL, în draci...acolo aveai ocazia să-ţi cunoşti dimensiunile maşinii, s-o poţi strecura şi prin "urechile acului".....de fapt şi pentru C şi D se făcea poligon..... Pe baza acestui fapt, nu vedeai ca astăzi personaje masculine şi feminine ce nu încap intr-o parcare, pe stânga sau pe dreapta, ca să nu mai vorbesc de garare cu faţa pe stânga sau dreapta.....vremuri apuse....Lipsa acestui "poligon" din ziua de azi are drept urmare parcările lungi şi groaie - ai impresia că respectivul/respectiva nu îşi cunoaşte maşina, dimensiunile ei, parcă ar fi prima dată când se urcă la volanul acelei maşini şi o conseciinţă a acestui lucru e faptul că nu de puţine ori îţi găseşti maşina cu spoiler înfundat, aripă infundată,portieră înfidată/zgâriată, etc, ....etc.....!!!
                            Cum spunea şi renumitul cascador francez, GILES DELAMARE, în cartea sa autobiografică (încheiată şi tipărită după disparitia lui, prin decesul survenit la o cascadorie cu o masină decapotabilă în filmul "Răzbunarea Sfântului"- dacă îmi aduc aminte corect), MESERIA MEA E RISCUL......sunt pilot/însoţitor pentru transporturi speciale şi agabaritice !!! Pe baza acestui lucru vă pot spune multe lucruri, care din păcate nici instructorii din şcolile de şoferi nu pun bază în pregătirea viitorilor posesori de categoria B, mai ales.....
                            Subiectul acesta al SIGURANŢEI RUTIERE merită ţinut "aprins", în ciuda faptului că cei care vom avea "curajul" să dăm sfaturi, păreri, opinii şi îndrumări în acest domeniu nu ne -o vom lua "peste bot" de la...cei care n-au nici un Dumnezeu pe şosea, oameni de bani gata, oameni care odată cu maşina cred că şi-au cumpărat şi şoseaua....
                            Datorită meseriei mele, am avut şi surpriza să am poliţist în faţa mea care sa-şi ceară scuze că nu mi-a respectat indicaţiile în convoi şi că l-am salvat de la moarte.....era alb ca varul, când a realizat că "doamna cu coasa" tocmai ratase, dăduse peste capul lui......

                            Comment

                            Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google