Tutorial montaj incalzire in scaune

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • vali2008 ai pm... poate te ajuta.

    Comment


    • Va rog daca stie cineva sa-mi spuna la ce alte mufe se mai gasesc acei pini care sunt in mufa de alimentare buton incalzire ?

      Nu stie nimeni cum arata pinii aceea ? Nu are cineva o poza ? Unde asi putea sa-i gasesc ?

      Gabiopel - se stinge ledul din buton cand decupleaza termostatul sau ramane aprins ?
      Last edited by merlasviorel; 10 November 2016, 15:02. Reason: Automerged Doublepost
      Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

      Comment


      • Am instalat si eu incalzirea in scaune, varianta cu butoane in tavita.
        As face cateva precizari:
        - Tavita cu butoanele are o singura pozitie corecta pentru montaj si anume cu butoanele inspre partea soferului.
        - Tavita cu butoane se aseaza perfect in locasul vechii tavite daca decupajul este realizat corect si cu rabdare. Este necesar sa se pileasca laturile vechii tavite inclusiv pe zona inclinata (vezi pozele). Nu este necesara lipirea noii tavite.
        - Eu am pilit de tot inclusiv pintenii de pe tavita noua.
        - Cablurile nu necesita innadiri sau prelungiri. Toate cablurile sunt suficient de lungi.
        - Pentru alimentarea din tabloul de sigurante eu am folosit traseul pe sub bord si prin tunelul de la frana de mana.
        - Mufele pentru alimentarea butoanelor le-am tras pe sub mocheta pe traseul: pe langa aerisirea ptr. locurile din spate de sub scaun, prin fata sinelor de la scaun, iar mufele le-am scos prin mocheta in locul aflat sub tavita (vezi pozele).
        - Pentru prinderea finala a cablurilor am demontat scaunul, l-am tras in spate si l-am culcat pe spatar, pentru mai mult spatiu de lucru.
        Momentan am renuntat la iluminatul butoanelor pentru ca nu stiu de unde sa fac rost de pinii din mufa butoanelor.
        Sper ca am fost de ajutor, spor la montaj !
        Attached Files
        Last edited by merlasviorel; 16 November 2016, 21:00.
        Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

        Comment


        • daca "te stii" cu multimetrul, gasesti usor pinii. la o adica desfaci butonul (ca se poate) si vezi direct in interior cine cu cine face contact. eu le-am pus led suplimentar butoanelor, acum cand aprind luminile semnul de scaun incalzit lumineaza albastru, iar cand merg husele, se aprinde si ledul rosu auxiliar. cand o s aam timp, pun led bicolor si pun si schema. la mine ledul auxiliary era necesar, ca pe tavita am comanda de blocare de la geamurile electrice spate si inca o chestie(nu mai stiu ce...nu-mi cunosc masina ...) si cum nevasta-mea are prostul obicei de-a porni caldura in scaun si-o lasa pornita, vad reflexia pe bord de la ledul rosu si opresc incalzirea.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Nu ma stiu cu multimetrul dar la o adica ma rezolva un electrician, problema e ca nu gasesc pini sa adaug in mufa butonului. Intrebarea de la postul #122 ramane valabila.
            Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

            Comment


            • Ieri am testat in casa kit-ul de incalzire alimentat la o sursa PC. Ce am observat e ca nu se incalzeste prea simtitor, dar cred ca puterea slaba a sursei PC e cauza. Kit-ul meu spre deosebire de ce am vazut la altii are panza neagra si din mufa verde vin 3 fire: negru +, negru-galben - si rosu + pentru iluminare buton care intra in pinul A1. Iluminarea la buton se aprinde cand pornesc incalzirea si o sa il las asa astfel sa stiu cand e pornita sau nu incalzirea.
              Kit-ul o sa il montez pe un MCV 2 si avand in vedere ca nu se mai gasesc carenaje scaune am comandat la Dacia o tavita de Logan 1 pe care o sa-o adaptez in consola orginala care e dintr-o bucata si o sa o decupez. In weekend ma apuc de treaba si o sa revin cu poze.

              Comment


              • Treaba cu incalzitul "simtitor" s-ar putea sa nu fie doar o impresie ... Pe vechiul Logan am avut saltele montate ; se incalzeau SIMTITOR de bine, in cateva minute. Am montat si pe actualul Logan, acelasi model de saltele ; acestea sunt SIMTITOR mai slabe decat precedentele ...
                Eu am montat ambele seturi (exclus deci diferente de montaj), ambele seturi fiind "de origine", deci nu ramane decat varianta ca, PROBABIL, saltelele mai noi incalzesc mai putin ...
                Module Electronice (Volt/termo,Interfete Sony/Pioneer/Alpine/Blaupunkt/Kenwood/JVC)

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google