A Treia Lampa De Frana Cu Semnal Pulsator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• danutbanu
    replied
    Originally posted by Fratello View Post
    Ori nu ai pus tranzistor P-FET pentru comanda becului, ori l-ai pus invers...Atentie : sursa la plus, becul in drena !
    Sal,

Tranzistorul este IRF9530PBF, iar invers cu siguranta nu l-am pus. Am verifica schema de 3 ori, dar tot nu inteleg de ce nu merge. te rog sa-mi spui ce mai pot verifica.

Multumesc,

Leave a comment:

• Fratello
    replied
    Ori nu ai pus tranzistor P-FET pentru comanda becului, ori l-ai pus invers...Atentie : sursa la plus, becul in drena !
    Attached Files

Leave a comment:

• danutbanu
    replied
    Originally posted by raduhoria12 View Post
    Am facut si eu schema din poza atasata, dar am o problema, becul sta numai aprins, functia de pulsare nu functioneaza.Unde am gresit?
    Salut,
    si eu am facut aceast montaj si am aceeasi problema, tu ai rezolvat?
    cu stima,

Leave a comment:

• Fratello
    replied
    Cantitatile sunt cele minime acceptate de site pentru comanda ; la acestea se adauga transportul prin posta/curier. Rezistentele nu apar in lista (pret nesimnificativ); cablajul poate fi din cel de test, cutia nu apare nici ea in comanda ...
    Numai bine !
    Attached Files

Leave a comment:

• unknown
    replied
    imi poate face cineva o lista de piese pentru montajul din imagine?
    Attached Files

Leave a comment:

• unknown
    replied
    eu nu ma pricep deloc al electronica ma ajuta cineva cu un asfel de modul?

Leave a comment:

• Fratello
    replied
    Exemplarele facute de mine au functionat fara probleme cu tranzistoare in capsula ne-metalica ! Inclin sa cred ca alta este problema...
    Consulta pagina 'de start' a montajului : http://www.niqro.3x.ro/frana2/frana2.htm

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    ...da, dar sa fie capsula metalica. Am mai intalnit aceasta problema si la alte montaje.

Leave a comment:

• Fratello
    replied
    Merge cu orice BC-NPN (107,170,172,337).

Leave a comment:

• raduhoria12
    replied
    Multumesc danielliviu, intr-adevar am folosit tranzistor capsula de plastic ca in poza.O sa caut tranzistor cu capsula metalica sa vad daca merge.
    Attached Files

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Originally posted by raduhoria12 View Post
    Am facut si eu schema din poza atasata, dar am o problema, becul sta numai aprins, functia de pulsare nu functioneaza.Unde am gresit?
    Daca ai verificat si toate piesele sunt conectate corect, ai respectat pinii, polaritatea, etc, atunci cred ca problema este de la tranzistorul Q1 (2N2222). Acest montaj merge doar cu tranzistor tip TO-18 (capsula metalica). Cele de plastic nu sunt bune pentru acest montaj.

Leave a comment:

• unknown
    replied
    deci cine se baga sa produca asa ceva?

Leave a comment:

• raduhoria12
    replied
    Attached Files

Leave a comment:

• danielliviu
    replied
    Si eu am modificarea pe masina. Si de curiozitate, am mers in spatele unui vecin care are si el. Nu e deranjant (proba a fost noaptea), nici daca stai lipit de spatele lui. Amandoi avem leduri rosii in stopul central, deci ritmul in care clipocesc ledurile este destul de mare. Pentru un bec normal, care palpaie ca o lumanare, cu atat mai putin este deranjant.
    Last edited by crististreulea; 10 March 2011, 17:28.

Leave a comment:

• Fratello
    replied
    La apasare scurta ("normala") pe pedala de frana, lampa a III-a se aprinde normal, obisnuit . Numai daca apasarea este mai lunga (> 1 sec) atunci lampa clipeste de 2-3-4 ori (reglabil) ; la mine clipeste de 2 ori, a treia oara se aprinde si ramane asa pina cand ridic piciorul de pe frana.
    Last edited by crististreulea; 10 March 2011, 17:28.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google