Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Era cu primavara CL in sacosa...


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Keep walking...

    Comment


    • Nu pot sa nu fiu de acord cu omu' asta.
      “Vai, când vor înceta rahaturile astea de reportaje tv în care o firmă se plânge că nu găsește forță de muncă? Ba se plânge și autorităților că nu găsește oameni. Tâmpiților, ia dublați voi salariile! Nu vine nimeni? Triplați-le. Tot nu vine nimeni? Puneți 2500 de euro lunar, plus casă, masă, transport. Aaa, mai bine mergeți în Germania? Asta zic, mergeți în Germania, românii nu mai vor să muncească pe doi lei. Mama voastră de pomanagii! Asta e culmea tupeului. Să te plângi că românii nu mai vor să muncească degeaba. Vorba lui Dem Rădulescu: Ce v-aș bate, ce v-aș bateee!”, a scris Pătraru pe Facebook.
      Si spre ce se indreapta Occidentul.
      Undeva, in Occidentul care colcăie de drepturile omului.

      Julie e lesbiană si întârzie la job in fiecare zi. La inceput, cand era nouă in firmă, colegii si șefii i-au atrag atenția, dar ea s-a plâns imediat de discriminare, amenințand cu comisia de drepturile omului, asa ca de atunci, colegii si sefii au preferat sa nu mai observe. Enervarea colegilor mocnește, iar sentimentul anti-LGBT se amplifica zi de zi. In afară de Julie, mai lucrează in companie alți doi gay si inca o lesbiană, care sunt discreți si nu fac caz de situația lor, își vad de treaba, vin la timp la muncă, dar nu se simt deloc bine, căci din pricina lui Julie lumea a început sa se uite chioriș și la ei.

      Aisha este o femeie de o anumită religie orientală si poartă val integral la job, de sus pana jos, din acela din care ii se văd numai ochii. Si aia, numai dacă te uiti cu atentie, ceea ce e nepoliticos. Cand bea apă sau mănâncă isi trage valul in jos, si pentru o clipa poti zari ceva din trasaturile fetei. Cand colegii sau sefii ii vorbesc, bineințeles numai pe probleme de producție, trebuie sa fii super atent sa ințelegi ce spune, căci nu ii poți vedea mișcarea buzelor. Si nici expresia feței ca sa stii daca ai supărat-o cu ceva.

      Aisha se oprește din lucru de 3 ori pe zi, ca sa se ducă la camera interconfesională sa se roage. “Interconfesional” e doar un cuvânt din vocabularul politic corect, căci in afara de ea, mai merge acolo numai Ali, care si el apartine aceleiași confesiuni. Avi, evreul cu palarie si perciuni, plus cei doi baptiștii si martorii lui Iehovah de la etajul 2 nu solicită astfel de avantaje, nu merg niciodată la camera interconfesionala, iar daca au chef sa se roage o fac discret, fiecare la biroul lui.

      In afara de ei Ali si Aisha, mai sunt si alți musulmani in firma, dar dansii nu fac caz de asta. Dar sentimentul islamofobic este in crestere, si lumea ii priveste pe toți la grămadă ca pe potențiali teroriști.

      Jacques e negru. Adică, cum se spune in limbaj modern, african-american, deși e in Canada, deci ar fi african american canadian de originea caraibeană. Si el mai intârzie uneori la job, dar mai rar decat Julie. Lucrează in schimb mai încet decat ceilalți angajati. Nu este singurul african american canadian caraibean din firma, dar e singurul care iese in evidență. A fost angajat intr-o perioada in care compania avea nevoie sa demonstreze inclusivitatea, si ca posedă un procent semnificativ de persoane de culoare. A intrat atunci impreună cu un lot de alți 5, ca sa iasă la număr. Ceilalți afro-americano-canadieni sunt salariați model si se inteleg bine cu toata lumea. Lui Jacques nimeni nu ii reprosează nimic in față, colegii fac eforturi sa treacă peste lentoarea lui, desi in echipa in care lucreaza el, consumul de Advil e mai ridicat decat in toate celelalte echipe la un loc.

      Alexey e alb, bărbat, est-european. E foarte bun la matematică, stăpânește 4 limbi si vreo 7 limbaje de programare, ii place sa lucreze, stă uneori peste program. In pauză isi mananca sandwich-ul la birou, fara sa stea la taifas cu colegii despre hockey, pretul petrolului sau ce filme au mai vazut pe Netflix.

      Din cand in cand, sefa aia cu ochelari si mai plinuță trimite prin e-mail câte un memoriu la toti salariații, sau le ține cate o cuvantare la ședinte, unde le cere sa fie vigilenți si sa condamne hotărât manifestările de ura si diviziune, misoginismul, rasismul, homofobia si islamofobia. La aceste sedințe, salariații înghit in sec si lasă capul in jos, Julie se uita mandră in jurul ei si zâmbește sfidător, Aisha nu știm daca zămbeste, caci voalul integral ne impiedică sa vedem, iar Jacques e aproape adormit si nimeni nu poate citi vreo reactie pe fata lui.

      La un moment dat, firma pierde un contract important, si intra intr-o mica criză de lichiditati, iar sefii decid sa reducă personalul. Nu putem bineînțeles sa o dam afara pe Julie. Nici pe Jaques sau Aisha, căci ne trezim cu televiziunea la usa si cu comisia drepturilor omului pe cap. Asa ca șeful ii cheamă pe Alexey in birou si ii inmaneaza un plic cu pachetul de lichidare, si-l trimite in șomaj. Alexey refuza somajul si da curs unei oferte in China, unde e primit cu brațele deschise si primeste un salariu pe masura calificarilor sale.

      Dupa restructurare, compania continua să se tarască si sa traiască de pe o zi pe alta. Cum seful cel mare este membru al partidului de guvernămant, cere ajutor de la stat si primește o subventie nerambursabilă, ca sa poată supravietui financiar.

      Si daca tot are compania bani proaspeți, șefii își măresc salariile, ascultănd in acelasi timp directivele primite de la guvern – să angajeze refugiați, si sa amenajeze toalete unisex, ca să nu discriminăm unicul transgender din cei 5000 de angajati.

      Astfel, progresul continua, iar bigotismul, rasismul si celelalte fobii retrograde mai primesc o palmă corectă politic peste ceafă.

      Cat despre competență la locul de munca, ăla e un cuvânt conservator, din secolul trecut. Acum suntem in 2016!
      Last edited by mr.K; 7 December 2016, 15:23.

      Comment


      • Pe de-o parte are dreptate Patraru asta, dar pe de alta parte eu stiu ca cine vrea sa munceasca, munceste si pe 1000 de lei, decat sa traiasca din ajutoarele de la stat.

        La firma la care dau cu sapa sunt si niste muncitori necalificati care castiga 1500 lei/luna. Cand mai vin angajati de la firmele partenere pe la noi si aud ca firma plateste salariu de 1500 lei pentru unul care n-are nici macar 8 clase si cu toate astea nu gaseste oameni sa vrea sa vina pe banii astia, ii vine sa-si taie venele pentru ca el castiga la fel, desi are studii superioare. Ca sa nu mai zic ca astia fara scoala vin cand au ei chef. Am auzit cazuri si de 1200 lei salariu pentru inginer chimist, iar astia stramba din nas cand ii pui sa mute 3 saci de ciment.

        Asa ca sa ne mai lase putin in pace Patraru, ca nu banii sunt problema, ci faptul ca oamenii prefera sa stea acasa si sa traiasca din ajutorul de somaj si alocatiile copiilor.
        Last edited by vitriol; 7 December 2016, 15:59.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

        Comment


        • De aia am pus si al 2-lea caz.
          Ca sa nu facem discriminari, ca sa fie bine pentru toata lumea, in toate firmele s-a ajuns sa se lucreze cu o masa mare de incompetenti.
          Iar incompetentii astia sunt platiti cu salarii apropiate de a celor competenti, care sunt mai putin motivati in situatia asta si o lasa si ei mai moale, si de aici se ajunge intr-un cerc vicios din care firma nu mai iese.

          Si e vorba de proiectare in aeronautica, unde oamenii calificati nu se gasesc prin anunturi la mica publicitate. Cand isi baga picioare 2-3 oameni de baza, activiatea incape pe mainile a 2-3 incompetenti care aveau impresia ca-s bine pregatiti doar pentru ca aveau un salar apropiat de a celor care au plecat.

          Iar Patratru cred ca se refera la firmele care angajeaza pe salariul minim si vor sa stai la munca de la 7 la 21.
          Last edited by mr.K; 7 December 2016, 16:08.

          Comment


          • pentru ca asa au fost invatati. la noi nu-i ca in germania pe care toti o viseaza cand e vorba de drepturi dar nimeni nu vrea obligatiile de acolo. la aia daca ti se ofera 3 joburi si le refuzi, sau lucrezi in asa fel incat esti dat afara pentru neseriozitate, poti sa pupi de adio ajutoarele sociale. primesti 2-300 de euro lunar, din care tre' sa-ti platesti tot. a, nu primesti ajutor social daca ai masina, plasma, telefon de peste 50 de euro, etc. cum ar fi sa se aplice si la noi toate astea?
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Din pacate nici Germania nu mai e ce a fost.
              Acolo, ca sa fie bine si sa nu fie rau, sa nu cumva sa existe discriminari, toti imigrantii bronzati obtin drepturile si ajutoarele mai usor, fara regulile spuse de tine, iar neamtul get beget trebuie sa traga din greu ca platitor de impozite, pentru ca el nu beneficiaza de clementa autoritatilor.
              Hitler s-ar rasuci in mormant daca ar vedea ce s-a ajuns de munca lui de curatire a populatiei.

              Asa si la noi, exista locuri in scoli/facultati si locuri de cazare gratuite+burse pentru tigani, moldoveni.
              Tiganii sunt 10% din populatie, contribuie cu 0% la buget dar papa din asistenta sociala la greu.
              Last edited by mr.K; 7 December 2016, 16:16.

              Comment


              • În urmă cu vreo lună și ceva am fost cont(r)actat pentru execuția unor lucrări la o instalație electrică interioară de apartament de către un domn care e plecat de ceva vreme în Germania (în oraș la noi a rămas doar soția și copilul). Inevitabil, în timpul lucrării, care a durat o jumătate de zi, am discutat cu domnul respectiv inclusiv despre situația socială actuală din Germania. Când l-am întrebat dacă locurile de muncă ale celor asemeni lui nu sunt amenințate de „prospăturile” venite din lumea arabă (și despre care se spunea la un moment dat prin presă că acceptă slujbe mai prost plătite decât restul ex-paților), omul a zis sec: „nici vorbă, pentru că ăștia nu știu să facă absolut nimic, dar nici nu acceptă nici măcar activități care nu necesită calificare. Ei pur și simplu stau cu mâna întinsă la ajutoarele sociale pe care le plătește guvernul. Prin urmare, locurile noastre de muncă nu sunt amenințate, fiindcă guvernul are nevoie ca de aer de fraieri ca noi”.
                Ce-ar mai putea fi de comentat la o astfel de replică?
                M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                Comment


                • Gata...stiu pe cine votez...
                  Promisiune electorală inedită făcută de filiala centrală a Partidului Ecologist Român (PER) cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare. Conducerea formațiunii politice se angajează să promoveze un act normativ care „să vizeze legalizarea serviciilor sexuale comerciale”. Însă, candidații din Timiș ai PER susțin că nu au auzit nimic despre acest lucru.


                  TRAIASCA ECOLOGISTII!!!
                  Dar tot nici mort nu ma inscriu in partid...

                  Comment


                  • Tot "la negru" se va lucra, chiar de o s-o legalizeze.
                    In Romania, cat exista BOR, nu vedem voi fiscalizata prostitutia.

                    Comment


                    • mr.K da...ai dreptate...nu suporta concurenta...

                      Comment


                      • Locuitorii acestei ţări primesc 150 de litri gratis de carburant pe lună şi apartamente la jumătate de preţ


                        Este una dintre cele mai represive naţiuni din lume, dar statul subvenţionează carburanţii, lumina, apa şi căldura.

                        Turkmenistan este unul dintre cele mai bogate state în resurse energetice din bazinul Mării Caspice şi Asia Centrală. Potrivit estimărilor autorităţilor, statul dispune de a cincea rezervă de gaze naturale, ca mărime, din lume.

                        Capitala statului este la Aşgabat, oraş cu o populaţie de aproximativ 700.000 de locuitori. Străzile din Aşgabat sunt goale, clădirile sunt goale, nu vezi magazine sau restaurante, toate monumentele sunt închinate liderilor şi familiei acestora.

                        Angajaţii care lucrează în sistemul de stat - de fapt peste 95% din totalul angajaţilor - pot obţine însă o serie de facilităţi. Astfel, după cinci ani de muncă în instituţiile de stat pot cumpăra un apartament la jumătate de preţ şi cu o dobândă de 1% pe an. Statul subvenţionează de asemenea benzina, lumina, apa şi căldura. Astfel, fiecare locuitor cu maşină are 150 de litri gratis în fiecare lună. Orice cantitate în plus este cumpărată cu echivalentul a 0,6 lei pe litru. Apa este mai scumpă, respectiv circa 2 lei litrul. Apa se găseşte însă greu. Numărul magazinelor este foarte mic, la fel ca numărul restaurantelor sau al altor forme de comerţ. Mai mult, la ora 11 seara totul se închide în Turkmenistan, preşedintele dând ordin ca populaţia să doarmă la această oră.

                        Comment


                        • Teleormanu e din nou fruntaș la capitolul prezență la vot. Sunt curios dacă se „va pune” din nou de-un dosar penal pentru vinovatul „de serviciu” în astfel de cazuri (n-aș vrea ca cineva să înțeleagă din ce am scris că aș avea vreo admirație pentru personajul cu pricina- din contră!).
                          M-am născut cu prea puține degete mijlocii în raport cu lumea în care trăiesc.

                          Comment


                          • Intotdeauna am zis ca omul e cea mai egoista fiinta din univers.
                            Deci, fiecare voteaza pentru el, rahaturile alea cu tara, viitorul copiilor etc. nu-s decat vorbe goale spuse de toti pentru ca dau bine.

                            Comment


                            • Ne-am dus dreaq inca 4 ani!
                              Keep walking...

                              Comment


                              • cu voia majoritatii...
                                si-atunci sa nu faci regionalizare? sa se conduca teleormanul cu psd, transilvania cu orice altceva si moldova cu ce-au votat, probabil tot psd. vatul majoritatii e un rahat in multe conditii, una din ele intamplandu-se acum. 45% de fapt au decis pt 55%, ca aia 55% prin alegerea lor (egal ca e impartita in 2 sau 3 sau 9 parti) de fapt nu-s de accord cu restul de 45%. si-atunci, e corect?
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google