Obisnuinta Naturii Umane Vs. Dumnezeu

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • @mr.K: trebuie sa recunosti ca este un mod eficient de colectare pe care il foloseste BOR. nu este ca si cum ai merge la Administratia Financiara sa-ti platesti taxele, dar tot pe acolo se situeaza.

    Degeaba faci ca Becali zeci de biserici daca nu le zidesti din suflet si cu un scop clar. Biserica din punct de vedere arhitectural este o valoare spirituala. Aceasta se ridica prin reguli clare, folosind geometria sacrala. Scopul este o amplicificare a rugaciunilor cand sunt facute in interiorul acestora. Dar cine sa spuna acest lucruri vulgului (plebei)? Mai bine lasa-i in ignoranta, in ce-si doresc. Nu sunt de acord cu asta, cand ai de ales din dualitate atunci arata-i celui care va alege prin propria dorinta si libertate ce ofera fiecare parte. Vorbeam mai devreme de scrieri bisericesti, invataturi, sunt neadaptate omului modern. Nu poti sa vi si sa-i spui aceleasi povesti de gradinita despre diavoli rai care fac si desfac. Omul a evoluat asa trebuia sa evolueze si cunostinte, adaptate. Pana la momentul in care sa le spui adevarul lui D-zeu.

    Pana la urma chiar nu spunem pe fata ce este Satana? Nu prin povesti de adormit copii, ci clar ca toata lumea sa inteleaga si sa aleaga. Vrei faima, putere in lumea asta alege, dar nu mai exista o cale de intors decat daca. Sau traiesti cu D-zeu si te lasi in voia lui si vei vedea ca viata nu este chiar o mizerie, ci un privilegiu.

    Oare nu v-ati pus vreodata intrebarea cum ati ajuns pana la varstele voastre? Ca ati fost prea destepti, prea muncitori? Ati ajuns aici prin alegeri si pentru ca ati fost ajutati cand v-ati ghidat prin intuitie. Cine vorbeste de noroc intr-adevar acesta si-l face singur. Dar de fapt il doreste, il gandeste si cineva ii da o forma. Lasa-l pe D-zeu sa lucreze prin tine, nu forta lucrurile si vei trai mult mai linistit sufleteste. Adevarul despre D-zeu trebuie spus pentru ca au venit vremurile. Adevarul despre lumea in care traim si de cine este guvernata la fel trebuie spus. Nu va mai trece mult pana va veni si vremea razboiului final.

    Recomand pentru invatatura de citit Cararea Imparatiei scrisa de Parintele Arsenie Boca. O gasiti pe crestinortodox.ro integrala. Este extrem de simpla si eficienta. Si va rog retineti, in lumea materiala singura busola care o avem este propria intuitia si D-zeu. Cand nu te ghidezi dupa ea, nu fi dezamagit ca gresesti.
    Last edited by Winnie; 3 July 2012, 10:33.

    Comment


    • Popa de la mine din sat avea obiceiul sa se duca la o enoriasa si intretineau relatii extraconjugale pana intr-o zi cand a venit julit pe fata la biserica.A incercat sa sara gardul la dansa si era cainele dezlegat,s-a dezechilibrat si a aterizat in figura.Din cauza asta a fost si retrogradat.Acum s-a potolit,a mai imbatranit.Oamenii sunt porniti impotriva bisericii deoarece asociaza astfel de popi cu BOR.
      "light up the darkness" Bob Marley

      Comment


      • @ionut.stavar: parintele respectiv la cat de mult a spus gresit "Tatal Nostru" pana la urma a fost dus in ispita. ce bine i se potriveste subiectul threadului: natura umana vs D-zeu. in BOR cred ca posturile bune ca locatii se dau pentru eficienta in colectare si mai putin pe mangaiere de suflete apasate.

        degeaba judecam pe altii pentru faptele lor dupa legi "lumesti". toti ar trebui sa lasam pe Cel care a creat viata sa judece pentru ca este cel mai in masura sa o faca.

        Comment


        • Este greu ca om sa nu judeci,suntem mai degraba predispusi sa gresim,este mult mai usor.
          "light up the darkness" Bob Marley

          Comment


          • Eu nu stiu exact cu ce popi ati avut de-a face pana acum, dar eu am intalnit doar un preot la 10 popi, cam asta e proportia.
            Pe Dumnezeu il poti gasi si singur, nu trebuie sa te invete cineva sa respiri, sa bei apa, sa mergi.

            Comment


            • Parintii.....................
              "light up the darkness" Bob Marley

              Comment


              • @ion_R5: Faci niste remarci bazate pe niste teorii conspirationiste. Te-ai intrebat cum ar arata lumea de azi fara Elita? Te-ai gandit ce-ar fi sa ai o societate alienata, lasata de izbeliste, ce nu e capabila sa ia niste decizii nici macar pentru ei insisi, ca oameni ? Crezi ca ceea ce spui aici reprezinta solutia intregii Lumi? Nu ar functiona nici macar 5 minute, s-ar prabusi totul sub propria greutate. Mie imi vine sa rad cand vad oameni care nu vor sa vada dincolo de propriile doctrine dar vin cu "solutii" pentru ceilalti.
                Last edited by darksid3; 3 July 2012, 12:26.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                Comment


                • Cum ar fi fost lumea in care traim azi fara religie?
                  "light up the darkness" Bob Marley

                  Comment


                  • Originally posted by darksid3 View Post
                    @ion_R5: Faci niste remarci bazate pe niste teorii conspirationiste. Te-ai intrebat cum ar arata lumea de azi fara Elita? Te-ai gandit ce-ar fi sa ai o societate alienata, lasata de izbeliste, ce nu e capabila sa ia niste decizii nici macar pentru ei insisi, ca oameni ? Crezi ca ceea ce spui aici reprezinta solutia intregii Lumi? Nu ar functiona nici macar 5 minute, s-ar prabusi totul sub propria greutate. Mie imi vine sa rad cand vad oameni care nu vor sa vada dincolo de propriile doctrine dar vin cu "solutii" pentru ceilalti.
                    Esti simpatic Darksid3 Unui om care are traire in rugaciune nu-i poti spune povestea asta cu "nu vede dincolo de propriile dogme". Explica-i tu unui om care in rugaciune - fie acasa, fie in Biserica sau in Manastire gaseste o putere si o liniste - pe care o pierdem foarte rapid in viata asta "moderna si evoluata" de zi cu zi - ca astea sunt niste "dogme" - sa vedem daca te crede. Sigur, cine n-are exercitiul rugaciunii, cine nu simte puterea rugaciunii si puterea pe care o regasesti in Biserica nu prea are cum sa faca diferenta. Nu dogma te ridica, ci credinta traita viu. Ratiunea nu poate "explica" nimic din trairea sufleteasca.
                    E ca si cum te chinui sa explici rational o viata ca a parintelui Arsenie Boca. De ce el putea anumite lucruri, si noi nu putem? ... dar uitand ce credinta si ce staruinta in rugaciune avea omul asta ... si uitand de asemenea cate a indurat si cata smerenie a avut.

                    Consumismul a ajuns si la nivel de traire. Am ajuns sa ne consumam viata - in loc sa o traim in liniste, in bucurie, in comuniune. Daca cel de langa tine e la pamant, iar tie "iti merge bine" - inseamna ca societatea e bolnava de cinism si bucuria de te simti ca esti mai bine situat decat cel de langa tine.


                    Crestinul trebuie sa se sileasca sa se mantuiasca, sa se sfinteasca, sa ajunga la Dumnezeu. Parintele Arsenie Boca este un exemplu pentru noi, insa scopul nostru trebuie sa fie mantuirea, trairea dupa legile lui Dumnezeu, astfel incat sa ne umplem de Harul Sfantului Duh.

                    Despre ce "Elita" vorbesti? Sunt ei oameni cu traire in Dumnezeu? Sunt ei smeriti, plini de iubire, lepadati de cele lumesti? Sau sunt cei care se agata si se sforteaza cum sa ajunga stapanii acestei lumi? Stim ca diavolul, care a vrut sa se inalte mai presus de Dumnezeu - a cazut din lumina. Unde se situeaza "Elita" asta care vrea sa se joace de-a Dumnezeu pe pamant?

                    Originally posted by ionut.stavar View Post
                    Cum ar fi fost lumea in care traim azi fara religie?
                    La intrebarea asta cred ca deja s-a raspuns. A se vedea URSS, unde biserica a fost strivita, iar religia nu exista pentru un procent foarte mare din populatie. "Elita" - vorba lui Darksid3 a facut si acest experiment.

                    (nu e nici o gluma, "revolutia proletariatului", inventata in tara revolutiei industriale <Marea Britanie> - a fost aplicata "cu succes" intr-o tara feudalista precum Rusia tarista - unde proletariatul a luat amploare abia dupa "revolutia proletara")

                    @ Darksid3 Tot se vorbeste despre "teoria conspiratiei". O mare prostie. Nu-i vorba de nici o teorie. Unele aspecte sunt absolut reale, combinate cu niste inventii - ca omul sa nu mai inteleaga foarte clar ce se intampla de fapt.

                    Daca nu traiam "revolutia din 1989" - care ne-a fost livrata la televizor "in direct" probabil ca nu as fi putut vorbi despre astfel de lucruri, insa avem certitudini. Similar a fost si in "anul revolutionar 1848" cand "brusc", toata Europa "a luat foc". E ca si cum, intr-un bloc de locuinte, fix la ora H, toti barbatii se apuca sa isi bata nevestele.

                    In 1990 mi-am amintit ca un profesor de istorie ne spusese inainte de 1989 ca America de Sud este tinuta in subdezvoltare de catre America de Nord care este mult mai industrializata, ca sa poata avea din sud sursa de materii prime ieftine si apoi sa-si vanda produsele finite in sud - printr-un mecanism prin care schimba guvernele care nu "respecta" politica Americii de Nord. (mecanismul respectiv fiind revolutiile si loviturile de stat) Ia spune Darksid3, e o realitate sau e o teorie?
                    Last edited by ion_R5; 4 July 2012, 01:04. Reason: Automerged Doublepost

                    Comment


                    • Trairile, puterea rugaciunii, etc, pot fi puse foarte usor pe seama diferitelor stari psihice, asta nu inseamna ca exista un misticism in ele. De asemenea nici nu combat misticismul, ba chiar il consider o evolutie sau o regasire a radacinii umane. De asemenea, faptul ca cineva isi gaseste linistea in Biserica sau intr-un varf de munte sau ORIUNDE are relevanta acelor trepte valorice pe care le are oricine, in consecinta subiectivism. Asa cum orice om cu o gandire sanatoasa stie, subiectivismul poate fi invocat sub metode de manipulare. Daca vrei iti pot raspunde punctual, la fiecare categorie.
                      Ceea ce simte fiecare, nu inseamna musai o iluminare sau o revelatie. Prezentul si realitatea ne dovedesc in contextul lor ca oamenii cred ceea ce vor sa creada si vad ceea ce vor sa vada, ori in conditiile astea nu se poate generaliza cand vine vorba de credinta.
                      Elita este un grup de oameni care au intreaga planeta la degetul mic. Cand un individ isi foloseste cardul de credit sau cand isi face ipoteca, chiar si cand strange bani ca sa-si trimita mai tarziu, odrasla la scoala, indirect lucreaza pentru acea Elita, prin simplu fapt ca isi aduce contributia la intreaga inertie a "masinariei". Din punctul meu de vedere este eronat sa spui ca accest grup are ca unic motiv, doar subjugarea turmei sau vesnica traire pe spinarea altora. Oamenii care sunt lacomi, industriasi, corporatisti, etc, sunt la randul lor niste pioni si nimic mai mult. Elita stapaneste Adevarul, intr-o proportie mai mare decat restul, cunoaste caile spre iluminare, vad lumea in ansamblu.
                      Este foarte important sa intelegem ca lumea nu poate exista intr-o eterna pace si intr-un etern Bine. Nicaieri in Universul asta nu exista decat actiune si reactiune, puncte de vedere diferite, cum spunea colegul Winnie.
                      Prea putini din cei care isi vad de viata de zi cu zi, constientizeaza ca realitatea lor este o iluzie, ca falsitatea grijilor pe care le au sau ca bula de sapun unde ei isi cladesc sperantele, sunt scrise cu sange, foamete, boli, zilnic. Noi ne permitem sa avem o masina, sa ne scriem crezurile la un pc, conectati la retea, pe cand mai mult de jumatate din populatia globului traieste intr-o saracie lucie, facand foamea cu zilele. Si totusi, nu e nimic nou, sange a curs, curge si va mai curge. Moartea este un lucru natural, firesc si totusi, tendinta este de a imparti Viata doar intre doua stari de Frica sau Iubire, ceea ce este total gresit. Viata este colorata, complexa.

                      Problema nu este faptul ca turmei ii este interzis accesul la cunoastere. Cunoasterea rezida din experienta si arta de a trai. Ignoranta este problema sistemului astuia, iar in conditiile astea, informatia trebuie tinuta sub cheie spre a evita un haos.

                      Paradigma de azi nu poate fi schimbata fara niste consecinte ce duc la distrugerea automata a actualei oranduiri. Viata este ceea ce e, iar diferenta o face doar cel ce s-a Trezit. Din fericire se trezesc tot mai multi...probabil si asta e un semn ca suntem la un apogeu.
                      Last edited by darksid3; 4 July 2012, 01:10.
                      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                      Comment


                      • Darksid3 - trairile respective inseamna accesarea atat a unor "resurse" interioare, cat si o comunicare cu "exteriorul" in plan subtil. Faptul ca multi nici nu stiu ce sunt aceste "resurse" interioare si exterioare, intre care la un moment se realizeaza o stare de comuniune si comunicare - reprezinta exact ce ai scris tu --- suntem departe de Adevar. Suntem departe de Dumnezeu.

                        Ai spus ceva neconcludent despre "elita". Ea nu detine Adevarul si nici un il stapaneste... doar acceseaza anumite trepte de cunoastere si manipuleaza "adevarul" prezentat multimii. "Creaza realitati" pentru multime - ceea ce nu este echivalent cu detinerea sau stapanirea Adevarului, ci inseamna inselare, amagire, impingerea pe o cale falsa, gresita - departata de Adevarul absolut.

                        Cine ajunge la cunostiinta Adevarului, se leapada de aceasta lume, se leapada de cele lumesti. "Elita" despre care vorbesti, din contra, vrea sa stapaneasca lumea.
                        Last edited by ion_R5; 4 July 2012, 01:30.

                        Comment


                        • Nimeni nu detine Adevarul absolut, acesta exista intr-un Paradox, undeva dincolo de limitele perceptiei noastre, asta e clar. Diferenta e ca aceasta Elita are acces la mai mult decat restul, nu pot sa dau proportii in cifre dar s-a inteles ideea. Elita stapaneste lumea de mult timp, nu mai are de ce sa restapaneasca ceva, decat daca motivele transced orice fel de materialism. Tot valul asta de negativ asupra Sforarilor este tot o manipulare, asta e concluzia la care am ajuns pana acum...

                          LE: Apropos de ceea ce ai afirmat, ca cei care ajung la constientizarea Adevarului se leapada de lumea asta si de cele lumesti, nimic mai adevarat. Lucrul asta ma face sa ma gandesc la posibilitatea ca si Elita asta sa fie doar o piesa (mai importanta, ce-i drept) pe tabla de Sah a lumii.
                          Ma intreb daca Zeii joaca Monopoly.
                          Last edited by darksid3; 4 July 2012, 02:51.
                          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                          Comment


                          • Am inceput de ceva vreme sa caut informatii despre cei numiti Elita. Pana acum am desprins cateva idei. Parerea mea ca nu suntem singura rasa pe aceasta planeta. De mici am fost indoctrinati cum ca am fi singuri in Univers. Ei bine, Elita nu cred ca este umana. A tine rasa umana in saracie, chin, durere, suferinta serveste unor scopuri dincolo de perceptia plebei - le-as numi scopuri energetice.

                            Iata doar cateva interesante despre "Elita":

                            - http://www.youtube.com/watch?v=pA74cr-Pi0I
                            - http://www.youtube.com/watch?v=qHdraRt0BrA

                            Nu este deloc o teorie a conspiratiei. Nu isi pune nimeni intrebarea ce forme iau demonii, cum lucreaza si controleaza lumea? Majoritatea nu constientizeaza si inca mai traiesc povestile tip gradinita despre D-zeu, ingeri decazuti. Dar nu fac nicio investigatie. In ultimii ani datorita unei energii primita de la Univers lucrurile acestea devin tot mai vizibile.

                            Un alt exemplu, celebrul slogan al lui Obama "Yes we can". Fonetic pus invers suna "Thank you Satan". Pare halucinant dar nu este. Puteti viziona aici cum cu ajutorul unui software special fonetica este pusa invers:

                            Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.


                            D-zeu nu poate sa lucreze in aceasta lume decat prin noi. D-asta exista atatea invataturi care iti spun sa iubesti, sa ajuti. Tocmai pentru a fi opusul acestei rase care conduce Pamantul. Eu nu consider rasa sarpelui ingeri decazuti. Ei nu au nicio treaba cu D-zeu, demonii nu sunt altceva decat fiinte evoluate invers Vietii si Creatiei.

                            Cine zambeste il rog sa caute adevarul. Si eu am zambit si respins oameni care incercau sa-mi deschida ochii. I-am etichetat atunci nebuni, sectanti.

                            Inchei prin a spune ca ne este greu sa vedem un alt tip de societate tocmai pentru ca ne este frica de necunoscut. Preferam sa ne balacarim in porcaria asta de societate, condusa de bani si interese, care atentie nu slujesc deloc vietii si creatiei, decat sa facem una asa cum trebuie. Raiul pe pamant cum spun unii. Si chiar se poate realiza acest Rai cu ajutorul lui D-zeu care va lucra prin cei care doresc acest lucru (si el respecta alegerile noastre - liberul arbitru).

                            Comment


                            • Ai atins un subiect delicat, frontal Nu te astepta sa gasesti intelegere de la ceilalti, cand vine vorba de asa ceva. Eu stiu ce-ai vrut sa transmiti dar, din pacate, astfel de subiecte necesita foarte multa informatie de rumegat ca sa nu o iei razna cu creierii si aici ma refer la un om normal, ce isi petrece viata intre servici, casa, concediu.
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                              Comment


                              • Wow....am ramas uimit dupa ce am vizionat filmuletele acelea. Problema este alta. Credeti ca putem schimba mentalitatea romanilor? Noi mergem pe premisa, "Am bani de-o paine?Ce imi mai trebuie si D-zeu?" Si d-asta s-a ajuns sa ne conduca demonii astia nenorociti.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google