Lumea Fara Petrol - Documentar Nat Geo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Originally posted by Ivan Marian View Post
    Corect,,nave cu panze in locul celor cu motoare,,carute in loc de camioane,,calul in loc de masina,,lumanarea in loc de lanterna/bec,, si exemplele pot continua.
    Dar ce ne facem cu cei care nu pot trai fara internet,goagal,facebook,etc??

    Reinventam porumbelul voiajor pt ei,,si tot exista solutii
    folosim pahare si ata pentru mess ,postalioane ,porumbei,caini etc.cand o fost vanturile alea acum o saptamana sau doua am ramas fara curent 2 zile si la lumina lumanarilor parca era mai romantica viata.
    Welcome to the Club, We Have Jackets !

    Comment


    • #47
      Originally posted by mr.K View Post
      Exact.
      Eu nu inteleg de ce producatorii de panze pentru nave si negustorii de cherestea nu au ascuns tehnologia motorului cu abur.

      Sau proprietarii de mine de carbune nu au stins din fasa ideea folosirii petrolului, mai ales cand au aflat de motorul cu ardere interna.
      razi tu razi... dar problema e ca au fost de fiecare data probleme cu adaptarea oamenilor la noile tehnologii. cei care detineau monopolul faceau pe dracu in patru sa impiedice noul sa intervina.
      in fine, nu stau sa dezvolt, am vazut un documentar pe tema asta mai demult.
      se luau la rand toate inventiile tehnologice care au adus controversa si li se spunea povestea. cine, de ce si cand le-a inventat si toate problemele, betele in roate care li s-au pus de cei interesati sa nu apara.
      "who killed the electric car" e un alt documentar interesant.
      daca proiectul ar fi fost dus la capat esti de acord ca astazi masina electrica era muuuult mai avansata, existand interes pentru cercetare si dezvoltare?
      si implicit tehnologiile ar fi fost adaptate si altor mijloace de transport?
      si atunci s-ar fi economisit foarte mult din petrol? nu se oprea consumul, dar se reducea si am fi beneficiat de el in alte scopuri (ind chimica de ex) mult mai mult timp.
      plus ca exista cartiere/orase experimentale unde se folosesc surse alternative pentru climatizarea locuintelor atat vara cat si iarna (bazine de apa recirculata ca idee, dar sistemul e mai complicat), se folosesc acoperisuri izolate cu un strat de sol folosit pentru a planta diferite culturi, pe partea de sud a cladirilor au montate panouri solare iar pe acoperis turbine eoliene verticale si panouri de incalzire apa, etc.
      asta e alta sursa de economisire petrol (economisirea de electricitate).
      in fine, daca tin minte bine, aveau perioade din an cand produceau surplus de curent si il varsau in reteaua nationala.
      deci se poate. pentru mine e clar ca se poate. doar ca nu se prea vrea.

      Comment


      • #48
        daca proiectul ar fi fost dus la capat esti de acord ca astazi masina electrica era muuuult mai avansata, existand interes pentru cercetare si dezvoltare?
        Daca ideile lui da Vinci nu stateau la sertar atatea secole, elicopterul aparea mult mai repede? Poate da, poate nu.
        Masina electrica e bataia pestelui, si cu toata tehnologia bateriilor bazate pe litiu, abia se dezvolta. Unul din marile zacaminte de Litiu ar fi in Afganistan. Asa ajungem si la motivul invadarii Afganistanului.
        Oricum, vrei masina electrica? Ai de unde alege. Este si Renault Fluence electric. 80 de euro /luna doar chiria bateriei parca.
        Vrei una sport? Fisker Karma sau Chevrolet Volt.

        Comment


        • #49
          prefer un tesla S

          Comment


          • #50
            Daca inlocuirea petrolului ar fi stat pe umerii unui centru de cercetare din romania eram panicat, dar in primul rand de lipsa petrolului ar fi afectate tarile foarte dezvoltate de genul USA, germanica sau japonia. Eu unul nu-mi fac probleme in aceasta privinta. Pentru noi ca si tara ar fi un inconvenient lipsa petrolului dar imaginativa SUA fara gaz in pompa.
            soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

            Comment


            • #51
              sincer eu nu-mi faceam probleme daca era pe umerii unor oameni cu cap de la noi.

              Comment


              • #52
                Oamenii cu cap de la noi nu lucrreaza in cercetare. Am o cunostinta care a terminat facultatea de fizica nu media peste 9.5, a prins bursa de studiu in franta si la universitatea din ohio ( unde datorita uraganului Chatrina na mai reusit sa mearga ) si acum lucreaza la reprezentanta volwagen cu minunata functie de consilier vanzari. Omu nu are job-ul asta pentru ca nul duce capul ci datorita salarului.
                soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

                Comment


                • #53
                  Cercetarea la nivel mondial e sponsorizata de corporatii, asa ca nu va mirati de ce, de mai bine de 100 de ani, tot petrolul e baza.
                  Cand a fost asasinat Kennedy, eram doar jumate din populatia actuala. Eu nu mi-as face probleme de tranzitia de la petrol la o alta sursa, ci de cat va dura aceasta tranzitie si, mai ales, cum se va face ;)
                  Apele le otravim, deseurile le ascundem "sub covor", padurile le defrisam...ce sa mai, sensul e unic si indica extinctia, in stilul asta.
                  In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                  Comment


                  • #54
                    sa extingeti bine

                    Comment


                    • #55
                      http://www.youtube.com/watch?v=f-e_g6b1GaA Solutii sunt, doar sa le vedem
                      soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

                      Comment


                      • #56
                        Pila Karpen – Nicolae Vasilescu-Karpen e un perpetuum mobile, adica un dispozitiv care genereaza energie la nesfarsit fara interventie din exterior.
                        Era vorba, in fapt, despre doua pile electrice legate in serie, care pun in miscare un minimotor galvanometric. Acesta, la randul sau, misca o paleta conectata la un intrerupator. La fiecare jumatate de rotire paleta deschidea circuitul, pentru ca la a doua jumatate de rotatie sa-l inchida. Timpul de rotatie a elicei era calculat in asa fel incat pilele sa aiba timp de reincarcare, respectiv pentru refacerea polaritatii in perioada cat circuitul este deschis.
                        Doar ca e la scara mica, la scara industriala se pare ca nu se poate adapta. Stiu ca a fost cineva care a intrebat: si la ce poate fi folosita? Poate ridicat macar un lift?

                        Sa nu confundam hobby-ul unui om caruia ii plac "invartitorile" cu solutiile crizei energetice.

                        Comment


                        • #57
                          Nu se pot adapta uzului industrial, dar pentru scara mica ( si daca ne gandim cata energie consuma o gospodarie ) eu zic ca se pot gasi solutii ok. Asta era doar un exemplu. si terbuie sa luam in calcul ca sunt solutii gasite de un pasionat de invartitori. Daca capetele luminate si-ar bate capul cu ceva mai multa vointa eu cred ca s-ar putea gasi solutii. Nu cred ca stimabilul domn din filmulet are vreo 2-3 diplome de la MIT sau alta facultate de inginerie, si uite ca a gasit ceva solutii, foarte simple intradevar dar pot reprezenta un punct de plecare. Sa nu uitam ca acum 2000 de ani civilizatia romana avea si apa calda in timpul iernii, apeducte si nu aveau nici electricitate nici petrol. Solutii sunt doar ca trebuie sa le vedem. Acuma nu ma intelegeti gresit nu spun ca ar trebui sa ne intoarcem la tehnologia romana. Spun doar ca sunt solutii care studiate si perfectate pot fi o solutie alternativa la consumul de energie si petrol.
                          soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

                          Comment


                          • #58
                            Atat timp cat bastanii petrolului pierd bani prin gasirea unor noi solutii alternative de energie nu vom avea niciodata altceva. Din punctul meu de vedere viitorul arata asa : se va termina petrolul intr-o zi, se va ajunge la criza mondiala, moarte si infometare, aia care au bani traiesc bine, se termina banii apoi incep sa se caute resurse alternative. Nu da nimeni milioanele de euro din venituri doar pentru ca oamenii lumii a3a sa aibe masini dupa ce se termina petrolul.
                            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                            Comment


                            • #59
                              Cand vine criza aia mare, nu banii te salveaza, ci resusele (hrana, haine, alte bunuri) si armele. Cu banii te stergi in dos.
                              Eu nu cred in nicio conspiratie care sa tina petrolul pe piata. Asa cum petrolul a aparut pe piata in detrimentul altor combustibili, asa ar aparea si o alta sursa de energie in detrimentul petrolului. Si dupa cum s-a tot spus, petrolul nu e indispensabil doar ca si combustibil, ci pentru inca milioane de alte lucruri ce ne inconjoara. Deci n-ar disparea, daca o alta sursa de energie i-ar lua locul in randul carburantilor.

                              Dar se pare ca omenirea n-are destul creier, asteptam mura-n gura iarasi de la fiintele superioare care ne-au inzestrat pana acum cu toata tehnologia. Daca voi credeti ca omul, care pana in secolulul 20 facea roti la carute, a devenit brusc atat de valoros incat sa dezvolte in anii '50 avioane cu reactie si rachete spatiale, n-aveti decat.
                              Last edited by mr.K; 12 April 2013, 12:54.

                              Comment


                              • #60
                                fugi d-aici, n-au fost in stare sa faca in 2000 de ani ce s-a realizat in ultimii 50
                                tre sa fi naiv sa crezi in vreo dezvoltare de zile mari ale creirului uman ...
                                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google