Lumea Fara Petrol - Documentar Nat Geo

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Pai tocmai, cred ca oamenii n-au inventat nimic, decat razboaiele.

    Comment


    • #62
      Nu doar bastanii petrolului conduc lumea. Si Sadam era un mare bastan al petrolului si talibanii aveau petrol si somalezii si venezuela. Interese au fost sunt si vor fi intotdeauna dar de la niste interese pana la a presupune ca marii producatori de petrol urmaresc sa ne arunce in marea, mega, ultra criza mondiala e mult. Ca si furnizor de produse/servicii intotdeauna te intereseaza sa ai o piata cat mai mare de desfacere monopol etc, dar in acea piata trebuie sa fie si putere de cumparare. imagineazati ca toata lumea moare de foame si nimeni nu mai are bani sa cumpere nimic, ce fac marii bastani? Daca nimeni nu mai are bani sa cumpere petrol ce fac cu el? Si mai presus de toate acestea in timpul marii recesiuni foarte multi bastani au fost extrem de afectati si asta nu datoritalipsei pietei sau a unui presupus monopol ci datorita devalorizarii banilor. Acum 1 dolar valoreaza 1 dolar si e cat de cat stabil, stii aproximativ cat va valora maine. Dar in o eventuala perioada de criza mondiala valoarea oricarei monede este extrem de variabila lucru care este extrem de favorabil speculantilor, dar este o piata extrem de nesigura. Sunt de acord ca marii producatori de petrol vor sa mearga pe aceasi linie dar nu este posibil, inteleg asta si se vor orienta catre cu totul altceva din timp. Pana la urma ei stiu cat petrol mai este in reverve, si nu vor manca ,,vaca", or sa o mulga in continare usor si or sa o hraneasca, or sa o tina la limita supravietuirii cat de cat decente tocmai pentru a putea trai pe picior mare. Asta este realitatea in care traim, si asta este realitatea in care se traieste din momentul in care primul om a pus mana pe o piatra si a aruncat-o in alt om. In monetul in care petrolul va ajunge la un pret exorbitant si no sa si-l mai poata permite marea majorita a celor 7 miliarde de oameni de pe planeta a disparut cea mai mare piata de desfacere din intreaga lume, si in acel moment o sa apara tot unul dintre acesti mari bastani cu o alternativa care o sai aduca mai m ulti bani doar ca va avea posibilitatea de a poza in ipostaza de salvatorul lumii. Asa ca degeaba ne facem griji speculand ca masina electrica a fost ucisa din start, ca motorul pe apa e un proiect fezabil, ca motorul cu hidrogen da mai mult randament etc. Nu avem de unde sa stim ce proiecte zac in arhive si ce ne rezerva viitorul.
      soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

      Comment


      • #63
        Daca te indrepti cu masina, cu 120 km/h catre un zid aflat la 5 km si nu schimbi traiectoria, crezi ca e greu sa prevezi ce-ti rezerva viitorul ?
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • #64
          Viitorul ne rezerva nasoale. Suntem 7 miliarde, numar in crestere exponentiala raportat la inmultirea indivizilor din alte perioade, ce dracu mancam, pietre ? Deci cel putin din punct de vedere al alimentatiei vom muri pe capete din cauza mancarii artificiale.
          Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

          Comment


          • #65
            Nu vom muri pe capete, deja se moare pe capete datorita mancarii artificiale. si cum sa precizat mai sus banii voar fi foarte valorosi in perioada de criza pe care ai mentionato mai sus doar pentru mofturosii care nu vor frunze. in rest... poate la incalzit o pestera.
            soselele din România au prea putin RAM si video pentru NFS

            Comment


            • #66
              Raportat la rata globala a natalitatii, se moare prea putin, d-aia suntem in crestere continua. Obiectiv vorbind, stilul social si de existenta al omenirii nu este in conformitate cu natura, deci am devenit precum o boala intr-un organism.
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

              Comment


              • #67
                Inca nu e apogeul mortii de mancare proasta, inca mai vin din spate generatii care au crescut mai sanatos decat bucurestenii de la etajul 9 din blocurile ceausiste, scosi in parc de 30 mp.
                Dark, asta se rezolva usor, vezi japonia si coreea de sud cum stau cu ochii pe aia din nord, daca se ciomagesc 3 zile asiaticii scapam natura de 500 de milioane de guri.
                Io am ce am cu chinezii si india, tarile cu cel mai mare nr de locuitori
                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                Comment


                • #68
                  Nici in razboaie nu mor foarte multi, raportat la populatia globului. In WWR 2 au murit~50 de milioane. Cam cu cat creste populatia in China si India in mai putin de un an.

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google