Putina Istorie Pentru Cunoscatori

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Lumea trebuie sa cada, ca unii sa rasara...Altfel nu se poate.
    Recomand: Ingerul mortii, Mihai Stoian.

    Comment


    • #32
      poate lumea nu si da seama cat de mult a evoluat medicina datorita experimentelor si cercetarilor facute de SS in lagerele de munca. lagare care, dupa caderea Reich ului nu au fost inchise ci au fost preluate de rusi care au continuat cercetarile.

      Comment


      • #33
        Universul ca sa existe si sa creasca in complexitate (nu se dilata cum spun "savantii") are nevoie de dualism. Nici una nu ar putea exista fara cealalta ca ambele sa se manifeste. Ideal este echilibrul dar pana la urma, cine suntem noi sa intelegem intradevar notiunea de echilibru? Nici macar Binele si Raul nu-l putem intelege corect si asta datorita relativitatii unghiului prin care experimentam realitatea. Orice sentiment isi are rolul sau si depinde de noi cum evoluam pe baza asta...din pacate, cu cat depindem mai mult de tehnologie, cu atat involuam ca fiinte. E usor de vazut prin prezent, ne distrugem planeta. Tehnologia ar trebui folosita ca ajutor nu ca dependenta, inrobirea omului si inlocuitor al unor procese naturale. Multi nu vedem asta pentru ca ni s-a alterat trecutul in mod voit.Cei care au acces la adevarata informatie o folosesc pentru controlul majoritatii in timp ce noua ni se serveste un circ ieftin.

        @marx: procesul de cadere il tot avem de o buna vreme de timp. Ma intreb cat de mult se mai poate sa decadem
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

        Comment


        • #34
          a inceput intradevar de mult timp procesul decaderii. cee ce este intradevar ingrijorator este ca nu stim pana unde putem sa cadem si cat de dureros este acest proces de cadere. despre trecut ntrebuie sa fii de acord cu mine ca nu vom stii absolut niciodata cum s au petrecut faptele reale. absolut niciodata. dar gandindu ma de undeva mai sus de pe o pozitie care sa mi permita sa fiu obiectiv asupra vietii individuale a fiecarui om in parte privit ca simplu individ ce se naste traieste si moare (vorbesc la propriu), imi vin in minte vorbele lui Octavian Paler care a scris probabil cea mai buna carte pe care am citit o vreodata. Viata pe un peron. toti stam in penibilul si in tristetea vietii cotidiene asemanate cu un peron intr un pustiu pentru a prinde un tren. unii reusesc sa prinda primul tren altii nu dar nu conteaza. odata ajunsi i tren ne zbatem ne imbrancim ne vindem sufletul pentru a prinde un loc la fereastra. ceea ce toti nu stim este ca nu stim unde duce acest tren si ca la un moment dat sinele se pierd vag incet si sigur in nisipul unu desert pustiu. asa ca ori ramanem pe peron ori facem parte din gloata ignoranta care se afla in tren si nu stie de ce si pentru ce se afla acolo. dar cel mai groaznica si grea cruce pe care trebuie sa o poarte un om este accea de a se afla in tren si a fi constient de faptul ca trenul nu duce nicaieri.

          Comment


          • #35
            Adevarul absolut despre trecut nu-l vom cunoaste. In cel mai bun caz avem parte de flash-uri pe care trebuie sa le punem cap la cap ca intr-un puzzle. Ma amuza documentarele in care sunt prezentate scenarii detaliate despre constructiile piramidelor cu dalta sau cum vanau cu sulite stramosii nostrii . Circ total.
            Napoleon a avut un citat celebru care subliniaza foarte bine starea:
            Istoria este versiunea evenimentelor trecute asupra cărora oamenii s-au pus de acord

            ...asa ca-mi permit sa fiu sceptic de doua ori la istoria omenirii, asa cum este predata in scoli
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • #36
              ,,concluzionand pt ca deja multi nu ne mai urmaresc..'' ba eu v-am urmarit si chiar cu mare placere v-am citit posturile.imi scot palaria in fata voastra !!
              ubi concordia ibi victoria

              Comment


              • #37
                si mai amuzante sunt filmuletele de pe national geografic care prezinta cu atata patos geneza si evolutia universului. mi se pare penibil. am vazut pe nat geo 2 filme care se contraziceau in totalitate. deci ei habar nu au ce se intampla acolo sus, ci exact cum ai zis tu au cazut de acord asupra unor fapte care pot avea o relativa plauzibilitate. ei sunt, noi suntem doar niste omuleti acolo in tren care vad pustiul inconjurator dintr un compartiment restrans si inghesuit, din care ne dam cu parerea despre ce este si ce se petrece acolo afara. daca as putea as zice: cobor la prima, numai ca nu sunt statii. este un rapid care trece repede prin ani si prin veacuri fara opriri si fara sa stim unde ajunge. vine de fiecare data gol si pleaca plin sprea neant.

                Comment


                • #38
                  marx de unde stii tu ca la trasarea granitelor atunci masa era crapata si asa din greseala am ajuns noi sub influenta rusilor , ai fost acolo ai vazut cu ochii tai . nu ai citit ceea ce a spus cineva un istoric. cu alte cuvinte istoria o iei asa cum este pentru ca de multe ori nu poti dovedi contrariul . asta-i istoria si pentru ca germania a iesit cel mai prost din acel razboi mondial cu datorii si bombardata precum catastrofa naturala din haiti ( fereasca dumnezeu ) acum este aproape cea mai bine dezvoltata tara de pe glob iar japonia un cacaci de tara ... nu avem cuvinte iar evreii aceia omorati de hitler cei mai bogati oameni . deci cine face istoria ?

                  Comment


                  • #39
                    @tataie citez darkside : Napoleon a avut un citat celebru care subliniaza foarte bine starea istoriei :

                    Istoria este versiunea evenimentelor trecute asupra cărora oamenii s-au pus de acord
                    asa se spune ca a facut stalin. am citit in carti. istoricii confirma.

                    scuza ma dar japonia este una din cele mai dezvoltate tari din lume.
                    cat despre evrei si americani nu mi pasa. pot sa crape maine.

                    iar despre Germania zic atat : Deutschland Uber Alles !

                    Comment


                    • #40
                      Bucură-te de videoclipurile preferate și de muzica preferată, încarcă conținut original și arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei și lumii întregi pe YouTube.


                      Besucht: http://www.deutschemonarchie.deHEIL DIR IM SIEGERKRANZ - Deutsche Kaiserhymne

                      Comment


                      • #41


                        ok darkside sunt perfect de acord cu tine. dar cum filtrezi adevarul ? cum pot unii care alcatuiesc turma sa stie, sa aibe know how ul sa filtreze adevarul. multi nici macar nu stiu ca exista un adevar, da pai sa il mai si filtreze.

                        documentarea trebuie sa fie complexa si multilateral dezvoltata si trebuiesc facute analogii inte diferite culturi si ideologii politico sociale...si abia atunci incep sa se lege lucrurile si sa vezi adevarul.

                        trebuie doar sa constientizezi ca poti vedea adevarul printr un unghi un pic mai deschis spre si in favoarea cunoasterii.
                        Last edited by alessandro; 12 February 2010, 17:25. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • #42
                          m-am uitat si eu la filmul ala lung cu nazisti, greu de urmarit; pentru cine n-are timp sa-l umareasca - dupa ce ca erau fucked up nazistii umblau si cu flacara violet si credeau in zane

                          Comment


                          • #43
                            Originally posted by marx View Post
                            http://video.google.com/videoplay?do...8981555458918#

                            ok darkside sunt perfect de acord cu tine. dar cum filtrezi adevarul ? cum pot unii care alcatuiesc turma sa stie, sa aibe know how ul sa filtreze adevarul. multi nici macar nu stiu ca exista un adevar, da pai sa il mai si filtreze.

                            documentarea trebuie sa fie complexa si multilateral dezvoltata si trebuiesc facute analogii inte diferite culturi si ideologii politico sociale...si abia atunci incep sa se lege lucrurile si sa vezi adevarul.

                            trebuie doar sa constientizezi ca poti vedea adevarul printr un unghi un pic mai deschis spre si in favoarea cunoasterii.

                            In primul rand trebuie sa gandesti critic, sa nu iei de bun ce spune stabilimentul, ci sa cauti sa "rumegi" informatia TU...da, trebuie multa cercetare din domenii foarte stufoase, dar aici e si smecheria: Cu asta iesi in evidenta, prin a cauta. Sistemul a pus la cale o metoda usoara de a "te" face sa renunti: Problemele cotidiene, stresul, celula familiei, divertismentul. Cati dintre noi am petrecut timp cu noi insine, in ultima vreme? Ne-am angrenat in jocul asta care ne tine mintea ocupata si ne distrage atentia...sau, si mai rau, ne indobitoceste.
                            Last edited by darksid3; 12 February 2010, 23:41.
                            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                            Comment


                            • #44
                              corect este mult mai usor sa iti vezi de rutina zilnica decat sa faci ceva ce ti se pare obositor lipsit de rost si ceva pentru care oamenii te pot judeca gresit. daca ma apuc eu sa tin speech uri prin cafenele si baruri probabil ca suna lumea la 112. sistemul este foarte bine pus la punct, astfel incat orice tentativa si incercare de a l combate de a il schimba sau atinge este sufocata si innabusita inainte ca aceasta sa isi atinga vre un scop.

                              eu consider ca fiecare individ isi are destinul scris de majoritatea societatii, si de sistemele de valori cu care societatea a fost corupta. cum se ridica un individ din multime si incearca sa si impuna punctul de vedere este tras imediat inapoi si strangulat. eu sunt trist dandu mi seama ca am spiritul necesar sa ma ridic dar stiu ca fiecare tentativa se va lovi de un zid si va fi inabusita.

                              zilele trecute am iesit in oras cu mai multi prieteni si din discutii in discutii am ajuns la subiecte grele si dificiele pt unii dintre noi. incepusem sa vb despre regim inainte de 89 de comunism etc. si am ajuns eu sa le explic despre influenta lui Hegel asupra celor doi initiatori ai comunismului karl marx si engels. nu numai ca vb limbi straine dar mi au zis: boss lasa ne in .... mea in pace ce legatura au astia cu comunismu. trist gandindu ma ca majoritatea romanilor traiesc in asemenea incultura si ignoranta.

                              ma uitam pe blogul care mi l ai trimis. titlul se regaseste si in semnatura ta. si este mai mult decat adevarat.

                              am terminat sa mauit si la filmul despre ocultismul nazist si acum imi pun alte semne de intrebare. in toata istoria lumii o ideologie socio politica precum national socialismul lui Hitler nu a fost in stare sa nasca atata pasiune, atata fanatism si chiar dorinta de sacrificiu in randul unui popor. tot poporul German il idolatrizau pe el si ar fi fost in stare de orice pentru atingerea idealului noua ordine sociala care sa fie condusa de super omul arian. atata fanatism, patos, dorinta, din ce doar din discursurile lui intradevar fantastice si incredibil de persuasive. nu cred. era ceva mai mult. si mai cred ca unii stiu iar noi nu vom afla niciodata. iata ce a declarat Rudolf Hess in timpul procesului de la nuremberg. mie mi se pare absolut fantastic si denota faptul ca era si poate este ceva mult mai ascuns in spatele ideologiei naziste decat de inchipuim noi si decat vom sti noi vreo data:

                              I was permitted to work for many years of my life under the greatest son whom my people has brought forth in its thousand year history. Even if I could, I would not want to erase this period of time from my existence. I am happy to know that I have done my duty, to my people, my duty as a German, as a National Socialist, as a loyal follower of my Führer. I do not regret anything. If I were to begin all over again, I would act just as I have acted, even if I knew that in the end I should meet a fiery death at the stake. No matter what human beings may do, I shall some day stand before the judgment seat of the Eternal. I shall answer to Him, and I know He will judge me innocent. " -Rudolph Hess

                              aveau se pare o religie, o proprie religie nascuta din nazism. R.HESS zice the ethernal, him etc. nu se stie despre ce divinitate este vorba. pot fi vechi zei ai atlantidei, zei ai mitologiei norse (mitologia tarilor nordice). nu se stie cu exactitate.
                              Last edited by alessandro; 13 February 2010, 00:20.

                              Comment


                              • #45
                                Viata are un "pattern" interesant...iti aduce ceea ce emiti,doar sa ai rabdare ;)...eu mai am discutii cu niste prieteni care sunt pe aceeasi lungime de unda. Sunt oameni care au ajuns la aceleasi concluzii din zone diferite ale societatii: unu e asirolog, altul e IT-ist, altul e fizician, etc. Un om luat de pe strada si introdus in acea atmosfera ar zice ca e ireal ce se intampla .
                                Acum sa revenim, trebuie inteles ca totul este conectat si cu motive ce au cel putin cateva mii de ani. Istoria moderna da senzatia de ruptura dar e un act voit...daca citesti printre randuri, vei vedea cat sens face. La un moment dat te izbesti de limita logicii iar daca nu esti capabil s-o depasesti, ramai intr-un cerc vicios si incapabil sa te dezvolti ca Sine. Exact, este un sistem foarte elaborat si care se intinde pe sute de ani cel putin. Interesant ar fi sa gasim si motivele si cine e capabil de asa ceva...cine are o asemenea capacitate de gestionare a timpului pe o asemenea perioada. Trebuie cautat bine si fara sa spui NU. Abia cand ajungi la un anumit bagaj informational, incepe partea interesanta. E vorba de un proces care se va accelera...Adevarul are o lege nescrisa dar perfect valabila dintotdeauna: Ca sa-l gasesti,trebuie sa CAUTI...ironia face ca si cand crezi ca-l gasesti, e doar o parte...si iar cauti...asta e farmecul. Depinde ce punct de reper ai si cuce te multumesti...si asta te face si mai bine sa realizezi cat de mult ne-am pierdut statutul de Oameni pe baza acestui sistem care curge.
                                Last edited by darksid3; 13 February 2010, 00:49.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google