Pornire Grea Gpl (dimineata Vara/iarna)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sunt mai multe lucruri de verificat si daca doriti vi le pot spune pe fiecare in parte.
    Si nu doresc sa uimesc pe nimeni domnule moderator,doresc sa ajut colegii loganisti sa si pastreze banii in portofel
    Eu va pot spune cum am rezolvat problema pornirii grea pe gpl la mine

    Comment


    • Pai de aia suntem aici pe forum, ca sa ne sfatuim si sa ne ajutam. Asadar, te rog sa ne spui cum s-a rezolvat problema in cazul tau.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

      Comment


      • Incet, incet am inceput sa observ si eu o pornire din ce in ce mai greoaie dimineata(o ia la prima cheie dar se cam balbaie un pic imediat cand porneste si tremura oleaca motorul, se simte in interior). Iar daca nu tin suficient prima cheie si nu o ia, la a doua porneste la sfert, dar se balbaie un pic mai tare apoi. Chestia asta o face mai accentuat doar la prima pornire dimineata, apoi porneste normal, dar exista la relanti un tremurat accentuat.
        Ce am facut acum ceva timp:
        - curatat corp clapeta/motoras pas cu pas
        - schimbat bujii cu altele de origine cu doi electrozi dar nu mi-au placut si am revenit la K20TT (care au vreo 15.000 km)
        - revizie si schimb filtre GPL anul trecut prin toamna
        - tester - toate bune si frumoase, nici o eroare
        - remapare la Doc
        Ce nu am facut:
        - nu am schimbat filtrul de aer, are aproape 20.000 km
        - nu am mers pe benzina in mod express niciodata de cand am montat GPL(si am vreo 53.000 km), doar cand am ramas fara gaz
        Ca obicei, pun benzina de 50 lei de fiecare data cand se aprinde rosu, cea mai ieftina, iar gaz pun de unde apuc, MOL, Lukoil, Rompetrol.
        Bateria este cea originala, are 6 ani si 2 luni.
        Masina merge foarte bine in rest, nu se opreste aiurea, consuma decent din punctul meu de vedere, trage ok fara sacadari sa intreruperiv, doar ca devin mai ingrijorat cu tremuratul si pornirea la cheie mai lunga dimineata.
        Last edited by andreyi; 18 September 2016, 17:23.

        Comment


        • Pai știi ce ai de făcut și nu ai făcut...
          UN filtru de aer e 30ron...
          10l benzină sa mergi cu ea e vreo 25ron gaura în buzunar...
          Soluții miraculoase moca nu sunt...
          Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
          Contact pe site-ul din Profil- infotehnic

          Comment


          • Cu siguranta voi face asta, sper sa se rezolve. By the way, Moog, te apreciez pentru ajutorul pe care il dai GPL-istilor aflati la nevoie.

            Comment


            • Problema la pornire prost dimineata este doar de la benzina! Valabill ptr ce i cu gaz. Eu am avut problema asta pe Laguna 1 (1.6 16V) in 2 ani de GPL si aprox 90k pe gaz. Avea momente in care nu pornea deloc. 2 Litri de benzina proaspata si pornea la sfert.

              La Passat vad ca nu am aceasta problema si nici nu am releu de oprire a pompei...cica nu este nevoie si nu am sa patesc cum am patit cu Laguna.

              Comment


              • Dimineata la fel o balbaiala la pornire, asa ca m-am tinut de cuvant si m-am apucat de consumat benzina din rezervor. Am mers vreo 50 km, merge ok pe benzina, trage ok, parca nu tremura la relanti decat finut, o sa-i pun de 98 cand se termina asta si repet treaba.

                Comment


                • La mine se manifesta asa: Pornea la prima cheie (invartea cam de 2,3 ori) se tura la 1100 rpm si pe urma incepea sa se balbaie cam 1,2 minute pana se mai incalzea apa. Dupa ce apa se incalzea mai bine mergea perfect. Anul trecut tin mine ca aveam lejer 3,4 litri in masina nu a mai pornit. Am bagat 2 litri de benzina proaspata si am mers doar pe benzina pana am terminat o....in jur de 70 km.
                  Faza proasta este pornitul la sfert si fara balbaiala nu tinea mai mult de 4 zile vara pe canicula. Am inteles de la montator ca se poate reseta valorile la ECU.
                  Nu stiu care i fenomenul la Passat...dar nu am probleme la pornire nici cu 20 l in rezervor si 2 luni neconsumata...probabil o recircula nu se strica

                  Comment


                  • Bun sfat! Aseara am alimentat vreo 8 litri de benzina de 98 de Lukoil iar dimineata la prima cheie a pornit cum trebuie fara sa se mai balbaie, fara sa mai tremure, nu la sfert, dar aproape. Voi merge in continuare pe benzina pana o consum si p-asta, si voi alimenta cu benzina mai putina de-acuma dar mai des.
                    Impresii: merge foarte bine pe benzina masina, mai ales ca-i si de 98(n-a pupat in viata ei), nu tremura decat foarte fin, si trage smecher. Nu mi-a mai facut nici fluctuatia 2-4-2 linii la apa(era un obicei dimineata sa faca). Am inceput deja sa ma intristez de faptul ca voi fi un pic dezamagit cand revin la GPL.
                    Apropo, am resetat si CB-ul dupa ce am alimentat cu benzina, sa verific consumul. In momentul in care merge pe benzina, indica cum trebuie, sau tot "denaturat" ca pe GPL?

                    Comment


                    • Originally posted by andreyi View Post
                      Apropo, am resetat si CB-ul dupa ce am alimentat cu benzina, sa verific consumul. In momentul in care merge pe benzina, indica cum trebuie, sau tot "denaturat" ca pe GPL?
                      In momentul cand mergi pe benzina, CB-ul iti arata ca si cand ai merge pe motorina...

                      Intrebarea ta era pe bune?

                      Inainte sa pui instalatia GPL cum iti indica? E fix aceeasi treaba.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                      Comment


                      • Am crezut ca CB-ul s-a "denaturat" indiferent ca merg pe benzina sau GPL in momentul montajului GPL si ca nu mai are nici o baza credibila. Imi arata cam mult (undeva la 8%) si am sperat sa nu fie pe bune. Mea culpa.
                        Last edited by andreyi; 20 September 2016, 09:00.

                        Comment


                        • De resetat numai cu un clip vei reseta amestecul. Dacă nu mergi pe benzina insa "normalizarea" amestecului se va face in timp și nu instant ca după ce ai resetat ecu_ul cu clip-ul

                          Comment


                          • Mi-am pus gpl la 70.000, iar acum dupa 10K de km a inceput sa-mi porneasca ori sub 1000rpm, ori dupa ce invarte mai mult de doua ori si trebuie sa tin cheia mai mult.

                            Benzina e de 95 si de obicei circul cu vreo 10L.Gaz-ul este Rompetrol.

                            Comment


                            • Incepuse sa-mi faca si mie figuri cu pornirea ..in sensul ca nu pornea la prima cheie..chiar si la a 2 a cheie cand pornea,mergea motorul balbait..am schimbat bujiile..nimic..am facut schimbul de ulei,filtru aer,ulei si polen si tot la fel face..pana la urma mi a zis un mecanic cum sa fac sa porneasca la prima cheie dimineata..cu vreo 2,3 km inainte sa opresc masina cand ajung acasa,sa trec de pe gpl pe benzina...asa am facut si surpriza..a pornit de atunci la prima cheie..deci,incercati si varianta asta

                              Comment


                              • daca o treci pe benzina inainte sa te opresti si dimineata porneste ok, inseamna ca ai probleme cu injectoarele de GPL
                                Eu am rezolvat problema la primul Logan cu un schimb de injectoare Valtek

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google