recomandari inlocuire lichid frana, 1.0 sce

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• recomandari inlocuire lichid frana, 1.0 sce

Salutare, am aflat ieri la o verificare cu testerul ca lichidul de frana trebuie inlocuit (nu a fost inlocuit de cel putin 3 ani cred).
    Am cautat putin ce lichid ar trebui si gasesc diverse la preturi foarte variate. As tinde sa iau ceva ieftin dar mi-e teama ca iau ceva gresit.
    In fisa de intretinere e specificat: LICHID DE FRÂNA: DOT 4+, ISO CLASS 6, NORME RENAULT: 03-50-006

Am urmatoarele intrebari:
    1. Ce lichid de frana potrivit si ieftin pot lua? Inteleg ca ar trebui sa iau cam 1 litru. Eventual si de unde, in Bucuresti.
    2. Ce service auto cu pret decent pentru inlocuirea lichidului imi puteti recomanda in Bucuresti?

Va multumesc dinainte pentru raspuns.

(un aspect suplimentar: nu am reusit sa gasesc pe forum informatiile. Cu functia de cautare din dreapta sus, dupa "lichid frana" nu gasesc nimic. Ori nu ma descurc eu sa caut, ori functia este inactiva / defecta).

Achizitioneaza lichid de frina norma specificata : DOT 4+, ISO CLASS 6, NORME RENAULT: 03-50-006

Nu te uita la pret, iei cel mai bun / scump care respecta normele de fabricant, nu te juca cu siguranta ta si a celorlalti participanti la traficul rutier, asadar ATENTIE !

Comment

Eu am schimbat cu lichid de frana esp dot4+ Renault 7711575504 - pret de la 36 lei in sus pe 0,5 litri.

Comment

Iar pe langa folosirea lichidului de frana cu specificatiile /normele producatorului auto mai trebuie ca si schimbul acestuia sa se faca (la intervalele de km /timp) in mod corespunzator plus purjarea /aerisirea circuitului in mod conform, altfel degeaba “Nu te uita la pret, iei cel mai bun / scump …” (si ne mai miram cum ex unele masini de taxi =adevarate “sanii” au “trecut” ITP , asadar ATENTIE !)
        Attached Files

Comment

Buna ziua,
          Mi-a fost schimbat acum câteva zile lichidul de frana in service (autorizat Dacia).
          Mecanicul nu a purjat/aerisit circuitul - a scos lichidul vechi din vas cu o seringa și a pus lichidul nou - mașină frânează satisfăcător.
          Este in regulă, se poate întâmpla ceva?
          Sa mă duc și să refac schimbul de lichid de frana cerând să respecte pașii de mai sus?
          Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!

Comment

Eu zic că nu prea este in regula, pentru că nu s-au respectat procedura de purjare. Practic au dat țeapă cu ce au făcut. E greu sa se respecte procedura așa că băieții incerca cat mai mult sa scurteze munca + că unii habar nu au că există o procedura. Cu sistemul de frânare nu e de joaca, eu m-aș duce peste ei. Spor sa le explici procedura!

Comment

Peste ei nu mai am cum sa mă duc. Revizia am făcut-o la Iasi in drum spre București. Ar trebui sa mai fac un drum până acolo. Mă gândeam să merg într-un service din București și să schimb iar lichidul de frana.

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google