Imbunatatiri Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am mai pus un link acum cateva zile si vad ca tot nu e clar. Mai pun unul in plus. Cititi direct la primul pag. 28 10. Conditii privind vizibilitatea.

    http://www.rarom.ro/cs-uploads/RNTR7.pdf
    http://www.rarom.ro/cs-uploads/instructiuni_folii.pdf

    Un montator certificat si mai ales onest o sa ofere informatii pertinente despre ce aveti voie sau nu in functie de masina pe care vreti sa puneti folie.
    Last edited by gabrieln1960; 4 May 2018, 08:34.

    Comment


    • Mie mi.au transmis de la ITP ca nu e voie cu nici un fel de folie pe fata.Vad ca altii o tin "langa" cu ceramica.Legalitatea lor o sa se vada cand dai de un politist corect.
      De ce un centru de folii auto mi ar transmite ca nu.i voie cu folii pe fata?Nu au interes sa-si vanda marfa?
      Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!

      Comment


      • Raspunsul este simplu: cei care sunt seriosi si-si respecta statutul te atentioneaza ce ai voie sau nu pe masina ta. Altfel se pot trezi cu reclamatii la RAR si isi pierd dreptul de a monta folie. In plus se pot trezi si cu actionarea in instanta de catre clientii inselati. Daca puneti la neautorizati pe astia ii doare la bascheti, va iau banii si la revedere.

        Eu am pus linkuri cu legislatia in vigoare si incerc sa ofer informatii utile daca tot consum timp sa postez pe acest forum.
        Astept acelasi gen de informatii si de la altii. Daca ITP spune ca nu e voie, in pofida normelor RAR, as vrea sa vad si eu acel raspuns oficial.

        Comment


        • Eu cand mi-am pus folie, tot spatele, mi s-a spus ca pe fata nu am voie, am apreciat lucrul acesta. Fiind omologata ma gandesc ca daca voiam si pe fata nu mi se oferea omologare.


          Sent from my iPhone using Tapatalk

          Comment


          • Corecta observatia. Montatorul onest care este certificat de RAR dar nu-si permite poate sa cumpere aparat de masurare a transparentei pentru care sa detina si verificare metrologica sau nu lucreaza cu folie suficient de transparenta pentru a se incadra in normele legale, va atentiona intotdeauna clientul asupra legalitatii foliei montate de el. Cel care pune folie si pe fata are obligatia de a pastra inregistrari ale masuratorilor facute pentru a fi reautorizat. Multi nu se mai complica si cu asa ceva si pun doar pe spate mai ales ca probabil nu sunt prea multe marci la care sa se poate monta si pe fata legal.
            Repet, nu la toate masinile se poate pune folie pe fata. Din discutiile cu cel unde am montat folia mi-a spun ca singura folie legala existenta azi pe piata este cea cu 86% care in combinatie cu geamurile originale ofera acelasi grad de confort termic ca cea neagra de 5%.
            La foliile de siguranta nu sunt probleme pentru ca sunt transparente 95% dar nu asigura confort termic.
            Partial are dreptate si @micutu, daca dai nu de un politist corect ci de unul ca in Las Fierbinti, iei amenda si ramai fara talon. Insa eu nu cred ca in 2018 mai gasesti asemenea specimene mai ales daca ai la tine toate actele justificative.
            Last edited by gabrieln1960; 4 May 2018, 09:27.

            Comment


            • ÃŽn Pitești sunt cel puțin 2 montatori autorizați care aplică folie omologata si pe fata si fac asta în condițiile măsurării transparenței cu aparat special a ansamblului geam -folie care nu trebuie să scadă sub 70-73 la sută nu stiu exact. Mi-a explicat clar băiatul de acolo ca întâi se face proba cu aparatul care măsoară transparenta (pe ansamblul geam -folie) si daca se încadrează în norme se da omologare dacă nu, se poate aplica dar fără a se da omologare adică pe riscul tău.
              Ei nu risca să-și piardă autorizația pe care o au de peste 10 ani din cauza unei neconformitati
              Majoritatea celor care pun folie nu au aparat de măsurare a transparenței si din aceasta cauza nu risca sa aplice pe geamurile față cu autorizație
              Last edited by augustus8186; 4 May 2018, 09:49.

              Comment


              • Este clar un lucru, poliția ar trebui să îi întrebe de sanatate pe cei care au montate folii închise pe fata, ca am văzut destui cu asa ceva

                Comment


                • Asta e clar ca nu sunt legale dar traim in Romania si e posibil orice. Folia omologata de pe fata aproape nici nu se observa ca transparenta si are rol de protectie UV mai mult sau antiefractie. Mai nou am vazut ca s-au inmultit si foliile de parbriz care dau o tenta mov-albastruie in fuctie de lumina si acelea tot nelegale am inteles...

                  Comment


                  • Pentru cei care nu au citit in jurnalul meu iata doua poze cu masina.
                    Attached Files

                    Comment


                    • Daca scoti toate schimburile de la rutiera pe strada in acelasi timp in Bucuresti, tot nu reusesc sa opreasca/amendeze/ constate toate infractiunile/contraventile care se produc. Deja noi suntem in punctul din care nu cred ca ne mai intoarcem, in care toti ( cetateni, institutii etc) gresim mai mult sau mai putin.
                      Il prinde bine pe Sandel, poate ceva pe fata il facea mai interesant [emoji39]. Tot am spus ca toti gresim [emoji16].

                      Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

                      Comment


                      • Am avut si am folii,autorizate RAR,calatorind in Europa(Grecia,Bulgaria,Ungaria,Austria,Germania) nu am intampinat nici un fel de probleme din partea politiei

                        Comment


                        • Cum ar arata cu bandourile puse cam asa?
                          In plus i-as pune si la colturi. Degeaba m-am uitat pe strada, nu vad nici macar una cu bandouri.
                          Attached Files

                          Comment


                          • Daca nu pui cheder din ala de la Dacia 1310 nu ai facut nimic! De jur imprejur trebuie

                            Lasand gluma , arata bine dar ai gasit asa bandouri? Sau le "confectionezi" singur?

                            Comment


                            • Adica dacă nu ai cheder nu ai nimic?
                              Sincer eu am pus dar tot am motorul murdar. Cred ca nu are efect. De ce? Masina e la fel de murdara/curata si inainte si dupa cheder... Asa ca...

                              Comment


                              • Cam da... la cat e de apreciat chederul asta ma mir ca nu l-a bagat Dacia la optionale pentru varianta Prestige. Eu am zis ca e doar efectul placebo dar nu batman batman.
                                Cu greu l-as trece in acest topic la imbunatatiri...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google