Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Atasat si o captura cu vederea de ansamblu si pozitia busonului de umplere la JS3, iar cutia are o capacitate totala de 2.6 L, se foloste ulei transmisie TransElf TRJ sau NFJ ori inlocuitorul de acum al acestora NFX 75W80, busonul de golire se strange la 25 Nm si se foloste o garnitura noua pentru acesta, umplerea se face pana la preaplin \revarsare pe la busonul de umplere apoi se strange busonul fluture.
    Attached Files

    Comment


    • LE: iar garnitura busonului de golire are codul OE 7703062062 si D=16mm (asa cum s-a scris in primul post JS3 provine dintr-o cutie JH3 cu actuatoare si calculator pe ea), atasat alte doua capturi cu codurile OE:
      Attached Files

      Comment


      • Nasol moment ! trebuie tot timpul documentare in cel mai mic detaliu cand vrei sa faci asa ceva mai ales cand nu activezi in domeniul auto ! nu trebuie graba mai ales cand nu cunosti toate detaliile, faptul ca te-ai rutinat pe un anumit motor si cunosti procedurile de schimb ulei/filtre la el, asta nu inseamna ca la toate motoarele se procedeaza fix ca la cel pe care-l cunosti tu !
        Sa inteleg ca el practic a golit uleiul din cutie, crezand ca este uleiul de motor ! probabil atunci cand a inceput sa bage uleiul nou a constatat ca nivelul de pe joja este cu mult peste limitele maxime si probabil atunci a realizat ce greseala facuse ! sper sa nu fi mers cu masina fara ulei in cutie !
        Da, atentie mare ! documentati-va foarte bine inainte de a face orice la masina ! da, costurile unei revizii facute personal sunt mult mai mici dar si aici exista acest mare risc, daca ai dubii, nu te baga !
        sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

        Comment


        • Salut. Nu a bagat nimic înapoi... A realizat imediat ca a desfacut busonul greșit când a văzut uleiul. Cum am spus, avea ceva cunoștințe insa vorba aia.. Daca ai suflat în jigler nu înseamnă că știi sa desfunzi un injector.
          A realizat imediat ca a desfacut busonul greșit insa nu a mai avut ce face. A cautat pana am ajuns eu acasă filmulețe și informații despre cum se umple cutia și a găsit numai pe cele în care specifica ca e un fluture în fata langa radiator. Cu greu am reușit sa găsesc informația necesara, daca găseam din timp poza postata de Gil26 ne era de mare ajutor, din păcate nu am reușit sa o găsesc pe forum la timp.
          ​​​​​​​Desigur mai era și varianta cea mai buna, statea cuminte și nu mai avea problemele astea. Oricum s-a rezolvat, am mai învățat lucruri noi.

          Comment


          • De studiat atat continutul celor 2 video-uri, cat si comentariile lor. Se poate usor traduce automat in engleza sau romana,
            Adaptation of AMT LADA according to kolkhoz without tools - YouTube
            ЛАДА на АМТ робот. Адаптация АМТ. Эксплуатация. (youtube.com)

            Daca intereseaza pe cineva, o sa va spun si concluziile mele.​​

            Comment


            • Nu am găsit decât traducerea în engleză .In primul filmuleț,din câte am înțeles, se tine turat motorul la 2000 de turații și se apasă concomitent frana de picior până se simte miros de ambreiaj,de preferat la finalul zilei când ambreiajul este cald.Pe urma se oprește motorul 5min.si se reporneste.Mie mi se pare o metoda mai brutală decât cea cu frana de mana trasa.Din al doilea film n-am înțeles mare lucru,pe mine m-ar interesa concluziile tale !

              Comment


              • Elementul de noutate e ca rusul zice ca la fiecare pornire a motorului dupa o stationare de minim 4-5 minute (cat se inchide releu principal) se face face autocalibrarea punctului de contact a ambreiajului. El face curatarea ambreiajului cu el dupa o utilizare normala, apoi asteapta sa se raceasca ambreiajul 5 minute, ca dupa asta autocalibrarea sa se faca cu discul curat.
                Zice ca daca trepidatiile sunt minore e suficient 3-5 secunde la 1500 de rpm (eu cu asta sunt de acord, nu mi se pare daunator). In rest zice ca are masina de 16 ani si e foarte fiabila.

                Comment


                • Rezolvarea ruseasca a problemei trepidatiilor:
                  Нюансы по составным частям узла сцепления для АМТ и влияние состоянии, правильной регулировки актуатора на срок жизни сцепления. Мнение про усиленное сцеплен...

                  Вы задаете вопрос, какое сцепление лучше на гранту с тросовым КПП, в этом видео мы постараемся ответить на него. #тросовоеКППСайт ТАЯ автоZапчастиhttps://tay...

                  Comment


                  • O alta posibila cauza a trepidatiilor: https://youtu.be/mY17wVKNaR8?si=xDKBGhZHv3TV0cIg&t=65
                    Nu e nevoie sa va uitati decat 30 de secunde.

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google