Greieri Logan 3

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

martiz vezi postarea din Îmbunătățiri
    După ce ai scos toate șuruburile ții partea de jos și tragi de baza părții de sus
    Să ne țină turbinele!

Comment

Nu știu dacă se încadrează la greieri (sper) sau la probleme tehnice, dar la decelare apare un cârâit, gen lamela pe roți dințate plastic, care se aude din spatele volanului/tabloului de bord.
      Nu am reușit să înregistrez sunetul, de fapt nu se aude pe înregistrare.
      Cârâitul apare la decelerare in gama 1500-250 rpm și durează puțin, max 1-2 secunde, in special când schimb vitezele sau nu mai accelerez și ajunge in zona de turații.
      Nu întotdeauna apare pe loc la accelerare/decelerare.
      Nu este un suntem metalic, pare un suntem provenit de la elemente de plastic.

Am mai citit de ceva similar dpdv comportament dar nu cârâit.
      0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

Salut, daca gasesti cauza /sursa zgomotului te rog posteaza pe forum.
        Cunosc un (ne)caz asemanator, la Logan III tot pe decelerare (la accelerare "dispare") cam la 1500 -2000 rpm, in spatele consolei centrale (volan /TdB dar putin mai in dreapta -jos) este un sunet ritmic (ca de "releu") ce pare a plastic sau "lamele", dureaza cam 3-5 secunde, ...
        Multumesc anticipat.

Comment

Da, sunetul este foarte asemanator cu cel al unui releu miniatura care comuta des...dar mai spre plastic si nu foarte tare, este destul de discret.
          Mai investighez.
          Last edited by anduvirgil; 2 weeks ago.
          0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

Originally posted by anduvirgil View Post
            ..........dar la decelare apare un cârâit, gen lamela pe roți dințate plastic, care se aude din spatele volanului/tabloului de bord.
            Cârâitul apare la decelerare in gama 1500-250 rpm și durează puțin, max 1-2 secunde,

Ce auzi tu este arhi-cunoscutul zornăit provocat de supapa de descărcare a turbinei - EWG - care joacă în lagărul ei - detalii pe Wiki

OTS - Rechemări - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
            Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Hmmm, chiar așa, să înceapă să "urle" în mai puțin de 3k km.
              Pare că atunci când stă pe loc nu mai face așa sesizabil sau chiar deloc, mai ales când e putina muzică.
              Last edited by anduvirgil; 2 weeks ago.
              0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

Intreb la aici ...că așa sună.
                Am observat că la anumite viteze (mici) când sunt aproape de anumite obstacole , dinspre partea stangă jos a compartimentului motor se aude un „cârâit„. (gen ABS dar mai soft)
                Ultima dată l-am surprins cu mesajul „siguranță avansata declansată” + o mica tendință de redresare (poate inchipuita).
                Inteleg ca este sitem de asistență, dar zgomotul de la ce e/ ce reprezintă?
                Ce sa i spun pasagerului cand mai „reproduc„ momentul, nu de alta dar sa l linistesc
                0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

am prins si eu un model dinasta cu lane asist. doamne ce mizerie...

cat despre acel carait si mesaj, detecteaza obstacol si incepe sa franeze. daca esti cu piciorul pe pedala si o atingi in acelasi moment, o sa simti vibratia . cred ca la asta face referinta.

Comment

Originally posted by anduvirgil View Post
                    Inteleg ca este sitem de asistență, dar zgomotul de la ce e/ ce reprezintă?
                    Sistemul este AEB - iar zgomotul respectiv este modularea executată de ABS asupra sistemului de frânare, ca un cârâit mai lung sau mai scurt și de intensitate mai mare sau mai mică, în funcție de URGENȚA și pericolul determinat de AEB.
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google