Logan III nou - trage puternic stanga pe acceleratie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Logan III nou - trage puternic stanga pe acceleratie

Salut grup,

Am nevoie de ajutor tehnic !

Logan III nou, ~500km - trage puternic LA STÂNGA doar pe ACCELERARE (pe decelerare merge drept, volan drept, si pe accelerare daca tin mana pe volan tot trage stanga). Am montat jante tablă R15 noi Renault + anvelope Hankook 185/65 R15 iarnă noi.

Am fost la reprezentanță: au făcut geometrie + calibrare senzor coloană direcție (servodirecție, nu s-a rezolvat nimic). A doua zi mi-au montat temporar 2 roți R16 NOI pe față + 2 R15 (ale mele) pe spate (cele existente de iarna de pe masina) → tracțiunea s-a redus, dar mi s-a părut că trage puțin dreapta. Le-am spus asta, mi-au răspuns că "din punctul lor de vedere mașina merge TIPLA" (perfect drept) și au refuzat categoric să vină cu mine la test drive sau să vadă video-ul filmat. Mi-au făcut ordin de reparație unde au scris la observații: "după montarea unor roți noi, mașina avea comportament normal" - sugerând că e vina jantelor/anvelopelor mele (sau cel putin asa mi-au dat de inteles, pentru ca nu mi-au spus asta verbal). Mi-au pus înapoi roțile mele R15 → trage IAR puternic stânga exact ca înainte!

Am verificat la 3 vulcanizări diferite (independent) - TOATE confirmă: jante și anvelope perfecte, fără defecte, găluiri, perfect echilibrate. Nu are cum să fie de la ele!

Comportament reprezentanță: Tratare superficială, lipsă totală de respect, refuz investigație serioasă. Mi s-a spus că "nu au dreptul să emită pretenții", un mecanic mi-a zis "să-mi fac altă programare că nu stă după mine", deși ieri am plecat cu problema nerezolvată din vina lor!

Cred că problema reală e: 1) Arbori transmisie/planetare asimetrice, 2) Suspensie deviată, 3) Geometrie incompletă (lipsă camber față din raport), 4) Senzori necalibrați corect. Ei acuză anvelopele pentru a evita responsabilitatea!

Întrebări: 1) Tracțiune doar pe accelerare = arbori/planetare defecte? 2) Diferența ET40 (iarnă) vs ET45 (vară originale) poate accentua o problemă existentă? 3) Ce altceva trebuie verificat urgent? 4) E defect de fabricație/montaj? 5) Altă reprezentanță sau direct ANPC/Dacia România?

Mulțumesc anticipat!

Ai nevoie de UN ALT SERVICE decât cel la care ai fost - unde să-ți facă în mod profesionist:
    - geometrie
    - re-calibrare direcție
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Am avut o problema similara pe un logan 2, era o diferenta de 0,4kg intre cele doua jante cu anvelope montate de pe fata, mentionez ca erau jante cumparate sh.

Comment

S-a facut schimbul intre roti? Stanga spate- stanga fata , dreapta idemm?

Comment

Originally posted by ktgcristi View Post
          Am avut o problema similara pe un logan 2, era o diferenta de 0,4kg intre cele doua jante cu anvelope montate de pe fata, mentionez ca erau jante cumparate sh.
          Nu le-am cantarit, doar le-am facut echilibrarea la roti, poate e o solutie buna sa le cantaresc

Comment

Originally posted by madi View Post
            S-a facut schimbul intre roti? Stanga spate- stanga fata , dreapta idemm?
            Nu am incercat sa fiu sincer. Si nici cei din reprezentanta nu cred ca au incercat, cum am spus si in postare, nu prea au facut nimic

Comment

Am fost astazi la alta service autorizat Dacia, le-am spus ca trage stanga, mi-au facut geometria si mi-au spus ca daca nu este din roti. Mi-a spus ca poate e o anvelopa mai grea pe stanga fata si sa le schimb cu cele de pe spate. Am fost la o vulcanizare am facut aceasta schimbare si tot trage stanga. Poate mai are cineva o idee ca eu chiar nu stiu ce sa mai zic, ce e cel mai ciudat e ca volanul e drept si la 20km/h masina se duce spre stanga.. Poate e ca am pus jante de tabla pe r15, si de asta se comporta asa ?

Comment

Logan III suportă 2 tipuri de jante:
                - R15 6J ET: 40, PCD: 4x100, Butuc: 60.1;
                - R16 6,5J ET: 45, PCD: 4x100, Butuc: 60.1
                Ce ai tu respectă acești parametri?

În plus..., jantele și anvelopele le-ai cântărit împreună și separat?
                Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

Da, jantele sunt acestea : https://www.pieseautoarges.ro/set-4-...89r-403004399r

Iar de cantarit nu, unde as putea sa fac asta ? Orice vulcanizare iti ofera aceast posibilitate ? Probabil e o intrebare stupida dar nu stiu unde as putea sa le cantaresc )
                  Last edited by 77sky; 1 week ago.

Comment

Masina cu ce anvelope a venit? Cu ce echipare? Avea aceste manifestari cu echiparea de vara?

Comment

Masina a venit cu jantele de aliaj pe r16 si anvelopele de vara, si sincer am mers aproximativ 50-100 de kilometri nu pot sa spun exact daca da sau nu. Cum am spus si mai sus cei de la primul service mi-au pus niste jante pe r16 cu anvelope de vara, si nu mai avea acest comportament. Deci tind sa cred ca este din roti, dar nu-mi dau seama exact ce, adica ce ar putea sa fie din anvelope sau respectiv jante.
                      Last edited by 77sky; 1 week ago.

Comment

De curiozitate doar, masoara distanta ( cu o ruleta de 5 m ) intre punti fata-spate, trebuie sa fie la fel ambele parti stinga dreapta.

Rotile poti cintari cu cintarul din baie.

Comment

Într-o ordine oarecare:

Originally posted by MarianM99 View Post
                          Salut grup,

Am nevoie de ajutor tehnic !

Logan III nou, ~500km - trage puternic LA STÂNGA doar pe ACCELERARE (pe decelerare merge drept, volan drept, si pe accelerare daca tin mana pe volan tot trage stanga).
                          Face cu roțile de fabrică, dacă da asta e problemă de ANPC.

Am montat jante tablă R15 noi Renault + anvelope Hankook 185/65 R15 iarnă noi.
                          Piesele nu sunt luate din reprezentanța aia , nu e problema lor. În plus 185/65 R15 nu e dimensiune omologată ( 185/65 R15 88H e)

Am fost la reprezentanță: au făcut geometrie + calibrare senzor coloană direcție (servodirecție, nu s-a rezolvat nimic)
                          Nu aveau de ce să umble la calibrare.

A doua zi mi-au montat temporar 2 roți R16 NOI pe față + 2 R15 (ale mele) pe spate
                          Irelevant, roți diferite, ET diferit, etc

...

Comportament reprezentanță: Tratare superficială, lipsă totală de respect, refuz investigație serioasă. Mi s-a spus că "nu au dreptul să emită pretenții", un mecanic mi-a zis "să-mi fac altă programare că nu stă după mine", deși ieri am plecat cu problema nerezolvată din vina lor!...
                          Sunt piesele lor, dacă da ANPC, dacă nu e politica lor... Reprezentanța nu e DACIA

...

Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

In concluzie, trebuie sa faca tot ce tine de el:
                            -verificare greutate ansamblu janta cauciuc, jantele sa nu aiba defecte de fabricatie sau specificatii diferite( greu de crezut tinand cont de la cine au fost cumparate)
                            -verificare sens montare anvelope fiind anvelope unidirectionale.
                            Restul tine de reprezentanta si Dacia. ET este diferit intre R15 si R16 dar axa lor este in aceeasi pozitie, ET compenseaza latimea anvelopei.

Comment

Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google